Policija še ni ugotovila motiva napada, možno pa je, da je šlo za zločin iz strasti. Foto: Reuters
Policija še ni ugotovila motiva napada, možno pa je, da je šlo za zločin iz strasti. Foto: Reuters
Švicarska policija
Švicarska policija je sporočila, da je storilec na vlaku zažgal vnetljivo tekočino. Foto: EPA
Napad na vlaku
Napad se je zgodil okoli 14.20, ko se je vlak približeval postaji Salez med mestoma Buchs in Sennwald. Foto: Reuters

Storilec je v vlaku polil vnetljivo tekočino in jo zažgal, po navajanju portala rt.com sporoča lokalna policija. Nato naj bi potnike še napadel z nožem. Tudi osumljenec, star 27 let, je med ljudmi, ki so bili odpeljani v bolnišnico po incidentu v severovzhodnem kantonu St. Gallen. Reuters sporoča, da je policija dejala, da gre za švicarskega državljana.

Napad se je zgodil okoli 14.20, ko se je vlak približeval postaji Salez med mestoma Buchs in Sennwald. Na vlaku je bilo takrat več deset potnikov. Med poškodovanimi je tudi šestletni otrok, poroča BBC. Med ranjenimi sta še 17-letna fant in dekle, ženski, stari 34 in 43 let, ter 50-letni moški. Pet izmed ranjenih je bilo zabodenih ali so utrpeli opekline, šesti poškodovani pa je utrpel poškodbe zaradi vdihavanja dima, ko je prišel na pomoč preostalim. Dva poškodovana sta v kritičnem stanju, med njima je tudi napadalec.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so povedali, da po njihovih podatkih med ranjenimi ni Slovencev, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Zelo majhna možnost, da je šlo za terorizem
Ni še podatkov o motivu za napad ali njegovem ozadju. Kot je za Televizijo Slovenija dejal namestnik slovenskega veleposlanika v Bernu Anton Novak, je šlo po neuradnih informacijah morda tudi za družinski spor. Kantonska policija je sicer sporočila, da je možno, da je šlo za zločin iz strasti. Da je šlo za terorizem, je zelo majhna možnost, je po poročanju Reutersa dejal Bruno Metzger iz policije kantona St. Gallen.

Metzger je še dejal, da nihče izmed poškodovanih še ne more odgovarjati na vprašanja. Na prizorišče so prišli trije reševalni helikopterji, potekala pa je obsežna policijska operacija. Po navedbah policije je bila na vlaku povzročena škoda za več kot 92.000 evrov, poroča STA.