Storilec je bil stari znanec policije. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA
Storilec je bil stari znanec policije. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Policija je voznika prijela, potem ko se je v nedeljo zvečer na petih različnih krajih v mestu z vozilom zapeljal v mimoidoče. Priče so policiji povedale, da je voznik med svojim dejanjem vzklikal "Alah je velik" in da je "deloval za otroke Palestine". Pri tem je ranil 11 ljudi, dva med njimi huje, a naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Vir blizu preiskovalcem je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da naj bi bil napadalec moški, rojen leta 1974, ki je bil "očitno nestabilen", saj se je že zdravil tudi v psihiatrični bolnišnici. Motiv za njegovo dejanje še ni znan.

Tiskovni predstavnik francoskega ministrstva za notranje zadeve je medijem povedal, da verjamejo, da je moški deloval sam, da pa je voznik že stari znanec policije, saj je manjše incidente povzročil že pred 20 leti. Francoski premier Manuel Valls je na družbenem omrežju Twitter izrazil solidarnost z žrtvami nesreče.

Moški napadel policiste na policijski postaji
Napad se je zgodil le dan po tem, ko je prav tako v francoskem mestu Joue-les-Tours moški z nožem napadel policiste na policijski postaji, ki pa so ga nato ustrelili in ubili. Tudi ta napadalec, šlo naj bi za francoskega državljana, naj bi med napadom vzklikal: "Alah je velik!" V napadu so bili ranjeni trije policisti.