Kosovska policija je voznika ustavila po prejemu namiga. Foto: EPA
Kosovska policija je voznika ustavila po prejemu namiga. Foto: EPA

"Domnevamo, da je bil namen tega človeka izvedba terorističnega napada," je na novinarski konferenci dejal kosovski notranji minister Skender Hyseni, a zaradi še vedno trajajoče preiskave ni razkril podrobnosti, med drugim morebitnih tarč domnevnega napadalca.

Voznika avtomobila z beograjskimi registrskimi tablicami so prijeli v četrtek zvečer v delu Prištine, kjer so številna zahodna veleposlaništva, med njimi tudi ameriško. V njegovem vozilu so odkrili 12,2 kilograma eksploziva, ki bi lahko ob detonaciji povzročilo številne žrtve in znatno gmotno škodo.

S policije so sporočili, da so osumljenca prijeli na podlagi obveščevalnih podatkov. Tiskovni predstavnik policije Baki Kelani je sporočil, da je imel voznik srbski potni list, vendar njegove identitete ni razkril, pa tudi ne nacionalnosti in verske pripadnosti.

Kosovske oblasti so sicer v pripravljenosti zaradi morebitnega maščevanja islamskih skrajnežev po odmevnih aretacijah njihovih pripadnikov, ki so se bojevali na bojiščih v Iraku in v Siriji.