Potniki v letalu niso niti vedeli, da se je zgodil incident. Letalo je pristalo varno. Foto: EPA
Potniki v letalu niso niti vedeli, da se je zgodil incident. Letalo je pristalo varno. Foto: EPA
Incident na letu Frankfurt-Beograd

Letalo je pristalo varno. Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, so srbski mediji sprva poročali, da je potnik skušal vdreti v pilotsko kabino, a so pri Lufthansi pozneje to zanikali in zatrdili, da je skušal odpreti vrata letala.

Srbski mediji sicer poročajo, da so bili ključni pri obvladovanju potnika rokometaši kluba Vojvodina, ki so se vračali z gostovanja v Portu. B92.net tako poroča, da sta pri obvladovanju potnika sodelovala tudi pomožni trener Vojvodine Milan Mirković in igralec Aleksej Rastvorcev. Američana so premestili v poslovni razred, kjer sta ga omenjena člana Vojvodine nadzirala do konca poleta. Problematični potnik sicer ni več delal težav. Tiskovni predstavnik Lufthanse Andreas Bartels sicer ni potrdil identitete potnika.

Kot je za Radiotelevizijo Vojvodina dejal predsednik rokometnega kluba Vojvodina Milan Đukić, je omenjeni potnik deloval sumljivo že med vkrcanjem, poroča b92.net. Kot je dejal Đukić, mu potnik ni deloval "psihično stabilen". Med poletom naj bi tako večkrat zamenjal sedež, prav pogovor z njim pa je dal Đukiću vedeti, da ni psihično stabilen, poroča RT Vojvodina.

Vrata letala je poskušal odpreti na sredini poleta. Preostali potniki sicer niso niti vedeli, kaj se dogaja, je dejal Đukić. Bartels je sicer zatrdil, da varnost drugih potnikov na letalu ni bila ogrožena. Vrat, pri katerih je stal moški, med poletom namreč ni mogoč odpreti, je dejal Bartels. Da je bilo nekaj narobe, so potniki od policije izvedeli šele po pristanku.

Incident na letu Frankfurt-Beograd