Hrvaški obrambni minister Damir Krstičević je dejal, da večja nevarnost zdaj grozi zaradi novega požara na območju Metkovića. Foto: Reuters
Hrvaški obrambni minister Damir Krstičević je dejal, da večja nevarnost zdaj grozi zaradi novega požara na območju Metkovića. Foto: Reuters

Požar pri Orebiću na Pelješcu s 75 gasilskimi vozili gasi približno 300 gasilcev in nekaj več kot 100 hrvaških vojakov. Od zgodnjih jutranjih ur požar na polotoku gasijo tudi s tremi gasilskimi letali. Hrvaški minister za obrambo pričakuje, da jim bo požar na Pelješcu uspelo omejiti do četrtka, ko naj bi se zvečer umiril močan veter.

Obžaloval je, da so v torek zgorele štiri stanovanjske hiše ter več vinogradov in oljčnih nasadov, a poudaril, da v požaru nihče ni bil poškodovan. Požar na Pelješcu je največji letos na hrvaški obali. Meteorologi na regionalni televizijski postaji N1 so med drugim objavili satelitske posnetke, na katerih je videti oblake dima na Pelješcem.

V torek je izbruhnil tudi požar v občini Kula Norinska pri Metkoviću. Na tem območju je več kot 100 gasilcev, ki jim pri gašenju pomagajo tudi gasilska letala. Krstičević je dejal, da so razmere na tem območju za gašenje zahtevnejše kot na Pelješcu. "V tem trenutku razmere na območju požara še niso pod nadzorom. Še vedno sta aktivni dve žarišči, eno proti Matijevićem, drugo proti Desnam. Vse razpoložljive enote so na terenu," je dejal Metković Ivan Kuran z gasilske brigade.