Priče poročajo, da je razbitine po eksploziji razmetalo več metrov naokoli. Foto: Reuters
Priče poročajo, da je razbitine po eksploziji razmetalo več metrov naokoli. Foto: Reuters

Podatki o številu mrtvih se močno razlikujejo ter se gibljejo med šest in 38. Nastala je velika gmotna škoda, med žrtvami pa je precej taksistov, ki so čakali pred cerkvijo, in beračev. Priče so povedale, da je policija zasledovala avtomobil, ki je peljal proti cerkvi, ko se je zaletel in eksplodiral. Priče poročajo, da je skušal napadalec, preden je odjeknila eksplozija, z avtomobilom zapeljati v cerkev.

Tamkajšnje krščanske skupine ugibajo, da je bila tarča napada bližnja cerkev, a so napadalci svoje razstrelivo zaradi strogih varnostnih ukrepov detonirali v bližini cerkve.

Boko Haram (še?) ni prevzel odgovornosti
Druge podrobnosti o napadu niso znane, domnevno pa naj bi ga zagrešili pripadniki islamistične teroristične organizacije Boko Haram, ki želijo s pretežno muslimanskega severa Nigerije pregnati kristjane. Skupina sicer še ni prevzela odgovornosti za napad.
Mesto Kaduna leži na meji med krščanskim jugom in muslimanskim severom Nigerije in je bilo aprila lani prizorišče nasilja po predsedniških volitvah.

Skupina Boko Haram je vrsto napadov na krščanske cerkve v Nigeriji izvedla že lani na božični dan. V najhujšem v Abuji je tedaj umrlo 44 ljudi.