V usklajeni akciji ni bil ranjen noben policist. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
V usklajeni akciji ni bil ranjen noben policist. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Policija je evakuirala okoliške prebivalce, saj morajo posebne enote dezaktivirati eksplozivna telesa, nameščena pred policijsko postajo. Eno izmed njih je namreč eksplodiralo, ko se mu je približal daljinsko vodeni robot.

Policija je sporočila, da jim je uspelo detonirati eno eksplozivno telo, nameščeno pod policijskim avtomobilom. Iz varnostnih razlogov so začasno zaprli tudi del avtoceste.

Povod za napad ni znan
Kakšen je bil povod za napad, ni znano. Policisti, ki so na storilca streljali iz policijskega kombija, so po pisanju BBC-ja dejali, da je mrtev. Napadalec je bil belec, njegova identiteta še ni znana. Prav tako še ni znano, ali je bilo v incident vpletenih več storilcev. Očividci so namreč dejali, da so bili v napad vpleteni najmanj štirje storilci.

Napadalec je po streljanju na policijsko postajo pobegnil v kombi. Za njim se je pognalo devet policijskih avtomobilov, ki so storilca ustavili 14 kilometrov iz središča Dallasa, na parkirišču Hutchins. Kot je ugotovila policija, je imel kombi na obeh straneh vdelano strelno orožje.

Storilec osumljen družinskega nasilja
Neuradno naj bi bilo storilcu ime James Boulware. Policija v Dallasu je v preteklosti opravila tri hišne intervencije zaradi nasilja na domu, ki ga je izvajala oseba z istim imenom. "Osumljenec je dejal pogajalcem, da smo mu vzeli otroka in da smo ga obtožili, da je terorist in da nas bo zato razstrelil. Potem je prekinil stike s pogajalcem," je pojasni vodja policije v Dallasu David Brown.

V usklajeni akciji je policija osumljenca ustrelila, a ni znano, ali ga je ubila. Do njegovega kombija so iz varnostnih ukrepov poslali vodenega robota, saj je bilo v kombiju razstrelivo.