Mesto Vasteras je eno uro oddaljeno od Stockholma. Foto: Reuters
Mesto Vasteras je eno uro oddaljeno od Stockholma. Foto: Reuters

Vodja policije v mestu Vasteras Per Agren je dejal, da so 23-letnega osumljenca že zaslišali, 35-letni osumljenec pa je v bolnišnici v kritičnem stanju. Potrdil je, da sta se osumljenca poznala in da živita v istem azilnem domu ter da sta v napadu umrla 55-letna ženska in njen 28-letni sin.

23-letni osumljenec, ki so ga kmalu po napadu prijeli na bližnji avtobusni postaji, je na zaslišanju zanikal vpletenost v napad. Drugi osumljenec je v bolnišnici v kritičnem stanju, potem ko so ga zaradi vbodnih ran operirali. Tudi njega so našli kmalu po napadu, in sicer ranjenega v Ikei. Kako je dobil rane, ni znano. Policija ga še ni zaslišala.

Napadena na oddelku z noži
Mediji poročajo, da sta bili žrtvi napada s severa Švedske in da sta bila na obisku pri sorodnikih v Vasterasu. V Ikei sta nakupovala, ko sta bila napadena na oddelku s kuhinjsko opremo.

Policija je napad označila za "nor incident". Povedali so, da motiv še ni znan, ne kaže pa, da bi šlo za terorizem, saj švedska obveščevalna agencija Sapo v preiskavi ne sodeluje.

Trgovino so po napadu evakuirali in ostaja zaprta, v drugih trgovinah v mestu pa so okrepili varnostne ukrepe.