Spengler je za seboj pustil sporočilo. Foto: EPA
Spengler je za seboj pustil sporočilo. Foto: EPA

V ostankih pogorele hiše v kraju Webster v predmestju Rochesterja so našli še truplo morilčeve 67-letne sestre, za katero se še ne ve, ali je umrla v ognju ali kako drugače. Policija je odkrila tudi Spenglerjevo pismo, v katerem je grozil, da bo zažgal celotno sosesko in "naredil to, kar mu gre najbolje od rok: pobil ljudi".

Zaradi uboja 92-letne babice, ki jo je leta 1980 pokončal s kladivom, je bil Spengler 17 let v zaporu, pogojno pa so ga izpustili leta 1998 in od takrat ni delal težav. To se je spremenilo, potem ko mu je oktobra letos umrla mama. Po pričevanju sosedov je imel mamo močno rad, medtem ko je sestro sovražil. Ko je mama umrla, sta s sestro živela vsak na svojem koncu hiše.

V ponedeljek zjutraj je Spengler zažgal svojo hišo in se nato oborožen skril v zasedo, v kateri je pričakal gasilce. Pri sebi je imel isti model polavtomatske puške, s katero je 14. decembra v Newtownu v Connecticutu 20-letni Adam Lanza pobil 20 otrok in osem odraslih. Oborožen je bil še s šibrovko in revolverjem.

Požar so uvodoma prišli gasiti štirje gasilci in Spengler je takoj ubil 43-letnega Michaela Chiapperinija. Ubit je bil tudi 19-letni prostovoljec Tomasz Kaczowka, dva gasilca pa sta bila ranjena, vendar sta že zunaj smrtne nevarnosti. Spengler se je nato ubil sam.

Za zdaj še ni jasno, kako je Spengler prišel do orožja, saj mu je bil nakup tega zaradi kriminalne preteklosti prepovedan.