Zapornik se je skril v kartonsko škatlo. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Zapornik se je skril v kartonsko škatlo. Foto: freedigitalphotos.net
Francija
Pobeglega zapornika iz francoskega zapora še vedno iščejo. Foto: EPA

Zapornik je v zaporu izdeloval pisarniške potrebščine, ki so jih nato zapakirali v kartonske škatle. A po koncu delovnika je kar sam skočil v škatlo, ki je merila 150 x 120 centimetrov, in se vanjo zaprl.

Kurir za ekspresno pošto je pakete, med njimi tudi tistega z zapornikom, odnesel v tovornjak, da bi robo prepeljal v trgovine.
A v trenutku, ko je zapeljal iz območja varovanega zapora, je zapornik skočil iz škatle, izrezal veliko luknjo na nepremočljivi plahti, ki je pokrivala tovornjak, in pobegnil. Na prostosti so ga že čakali pomočniki, ki so ga z avtomobilom odpeljali neznano kam.
O pobegu je policijo obvestil voznik kamiona, ki je na vzvratnem ogledalu opazil, da je plahta odvezana.

V zaporu premalo varnostnikov
Vodja varnostnikov v zaporu Beate Peters je za BBC dejala, da je ubežnik moral imeti pomočnike znotraj zapora in da še vedno ne vedo, kam je pobegnil. Prav tako se zaveda dejstva, da nihče med zaporniki ne bo hotel spregovoriti, saj je med njimi vzpostavljen t. i. kodeks časti, ki ga ne prelomijo kar tako, med drugim pa je v Nemčiji pomoč pri pobegu kaznivo dejanje.
Beate Peters je še izpostavila, da nad pobegom ni presenečena, saj že več let nemško vlado opozarja, da potrebujejo dodatne varnostnike, a vlada za njih ni našla posluha.

Spektakularen pobeg iz francoskega zapora
V soboto je javnost presenetil spektakularni pobeg enega najnevarnejših francoskih gangsterjev, ki je iz zapora pobegnil tako, da je z razstrelivom uničil pet vrat in nato pobegnil s štirimi talci. Vse talce je na koncu izpustil, sam pa pobegnil neznano kam.