Policija se še ni odločila, ali bo starše kazensko preganjala. Foto: EPA
Policija se še ni odločila, ali bo starše kazensko preganjala. Foto: EPA

je bil moški videti zanemarjeno, a ne podhranjeno, ni pa nujno, da bo proti paru sprožila postopek. Moški je trenutno v bolnišnici.

Mati je za lokalne medije dejala, da je sin pri 13 letih nehal hoditi v šolo in "ni želel iti ven", sama pa ga je le ščitila, ker so ga v sošolci ustrahovali.

Z možem ga nikoli nista zaklenila v hišo, je še dodala, je pa dejala, da hrani vse podrobnosti, vsako žaljivko, ki so ga sošolci izrekli njenemu sinu. "Sploh niti ne morem ponoviti teh groznih besed," je dejala 76-letnica za bavarsko stran Reporter 24.

Policijo je na skrivnostni primer opozoril anonimni klicatelj prejšnji mesec. Identitete vpletenih zaradi nemške zakonodaje niso razkrili.

Policija o primeru ni želela govoriti kot o reševanju, navedla je le, da gre bolj za družinsko tragedijo kot kaznivo dejanje.

"Ne vemo točno, od kdaj je moški živel brez pravega stika z zunanjim svetom. Ne vemo niti, kakšne so okoliščine. Denimo, ali je imel priložnost zapustiti posest. Mogoče je sam želel, da je tako," je dejal tiskovni predstavnik policije Jürgen Stadter.

Ob tem se v Nemčiji zdaj sprašujejo, kako nihče ni prej nič opazil. Edina dokumentacija, ki jo je policija našla, je stara približno 30 let, iz nje pa je razvidno, da je fant obiskoval osnovno šolo, nato pa zamenjal šolo za tisto lažje stopnje.