Svet
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.5 od 19 glasov Ocenite to novico!
O. J. Simpson
O. J. Simpson je v zaporu preživel devet let. Foto: Reuters
O. J. Simpson
Simpson je bil oproščen krivde za umor njegove žene in njenega fanta. Foto: Reuters

Dodaj v

O. J. Simpson po devetih letih zapora na prostosti

Vdrl v hotelsko sobo z oboroženimi partnerji
1. oktober 2017 ob 15:14
Washington - MMC RTV SLO, STA

Nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa O. J. Simpson, ki je bil zaprt zaradi poskusa ropa lastnih spominkov, je po devetih letih v zaporu odšel na prostost.

Odbor za pogojne izpuste mu je pot na prostost soglasno odobril julija letos. "O. J. Simpson je zunaj, je svoboden človek," je za ameriško televizijsko mrežo CNN dejala tiskovna predstavnica zveznega zapora v Nevadi Brooke Keast.

70-letni Simpson je bil leta 2008 obsojen na zaporno kazen od devetih do 33 let, ker je v Las Vegasu s partnerji vdrl v hotelsko sobo dveh preprodajalcev z njegovimi spominki. Zahteval je svoje stvari nazaj, pri čemer je imel eden izmed partnerjev pištolo. Policija jih je aretirala, tožilstvo pa je krivdo naprtilo Simpsonu.

Tožilci so partnerje namreč prepričali, da so v zameno za nižjo kazen krivdo naprtili nekdanjemu zvezdniku ameriškega nogometa, porota je odločila, da je kriv, sodnik pa mu je po mnenju nekaterih izrekel močno pretirano kazen. Ob odločitvi odbora za pogojne izpuste je Simpson ponovil, da je želel le priti do svojih predmetov in ni želel nikomur škodovati.

Oproščen krivde za umora
Poleg tega, da je bil O. J. Simpson igralec ameriškega nogometa, je bil tudi filmski igralec. Najbolj je zaslovel leta 1994, ko ga je policija preganjala po cestah Los Angelesa v neposrednem prenosu. Bežal je s kraja umora žene Nicole Brown in njenega novega fanta Ronalda Goldmana. Leta 1995 je bil oproščen krivde za umora.

Družini pokojnih sta ga tožili civilno in zmagali, Simpson pa je moral zaradi visoke odškodnine razglasiti osebni stečaj.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
smbu
# 01.10.2017 ob 19:24
Simpson je bil oproščen krivde za umor njegove žene in njenega fanta.

Čigave žene? Aja "svoje" ste mislili...
PLO
# 01.10.2017 ob 17:54
polovica novic na mmc je za v časopis ala požareport
Kris
# 01.10.2017 ob 20:22
njenega novega fanta Ronalda Goldmana

Tip ni bil njen ljubček, bil je natakar, ki je Nicole prinesel sončna očala, ki jih je v restavraciji istega večera pozabila njena mama. Poklicala je tja in rekla, če jih lahko spravijo, pa se je javil ta tip, ki je ravno končal smeno in ki mu je bila njena hiša usput do doma. Tako da je umrl zaradi bizarnega naključja. No, Simpson je imel srečo, da je sojenje potekalo v downtownu Los Angelesa, kjer je bila porota pretežno črnska. Črnci niso pozabili policijskega nasilja dve leti poprej nad Rodneyem Kingom in zato so - kar v dokumentarcu OJ Simpson: Made In America mirno priznajo - oprostili dvojnega hladnokrvnega morilca. Ne samo da je žrtvi fental, temveč ju je brutalno zmasakriral. In zdaj je Simpson na prostosti, pravica ima čudne obvoze. Zame je Simpsonov primer dokaz, da se bodo črnci, če bodo le imeli možnost, maščevali belcem tudi na tak način. T.i. ''obratni rasizem'' se je v Ameriki začel s Kingom in Simpsonom.
a-rod
# 01.10.2017 ob 18:26
The juice is loose!
jozgol
# 01.10.2017 ob 18:02
Vau.. pa ravno ta teden sem pogledal dolgo dokumentarno serijo o njem 5 delov, 7,5 ur... in je kr težko reči kaj javno o mnenju o njem.. le da je bil dokumentarec enkraten in sem še dodatno dobil vpogled o njem.. in da je že 70 let star, me je presenetilo... kakorkoli eden najboljših ameriških igralcev z ogromnim šarmom ter veliko priljubljenostjo med vsemi... do tistega trenutka... več pa bolje nič reči
me pa zanima zdaj kakšen je in kako to spremljajo v ameriki...
fantasycamp
# 02.10.2017 ob 02:24
kako že gre? privilegij belcev?
21.12.2012
# 02.10.2017 ob 06:30
raznolikost človeških življenj bi pa jaz rekel.
lahko si kralj, lahko si kmet.
ps11
# 02.10.2017 ob 05:25
Kris,

Nicole je na slikah s tem natakarjem, sta bila skupaj oz. bluzila.
galoper
# 01.10.2017 ob 17:43
Zakaj posnemajo raznospolne poroke, če so enospolno usmerjeni?
Kazalo