Oborožen moški se je sam predal. Foto: Reuters
Oborožen moški se je sam predal. Foto: Reuters
Francoski policisti in pripadniki posebnih enot imajo po napadu na tednik Charlie Hebdo pred tednom dni polne roke dela, saj se je skokovito povečalo število groženj. Foto: Reuters

Moški je okoli 12.30 v poslopje pošte v Colombesu, približno 10 kilometrov severozahodno od središča Pariza, stopil sam in močno oborožen s kalašnikovko, pištolo in več ročnimi bombami. Pet strank je že takoj pobegnilo iz stavbe skozi stranski izhod, policijo pa je poklical kar moški sam. Na kraj dogodka so takoj prihitele policijske enote, nad območjem pa je med akcijo krožil tudi helikopter.

Drama se je po dveh urah končala, ko se je moški sam predal policiji, talca pa sta nepoškodovana.

Francoski radio RTL poroča, da naj bi bil belopolti moški stari znanec policije (po nekaterih podatkih naj bi bil obsojen že kar 20-krat), L'essentiel pa, da gre za moškega, ki naj bi bil neuravnovešen, motiv napada pa "razočaranje v ljubezni".

Za zdaj tako ne kaže, da bi bil incident povezan z napadi v Parizu pretekli teden, ko so trije napadalci ubili 17 ljudi, policija pa je že zavrnila, da naj bi šlo za teroristični napad.