Paravinja trdi, da so policisti Republike srbske izsilili priznanje o umoru Bilićeve. Foto: EPA
Paravinja trdi, da so policisti Republike srbske izsilili priznanje o umoru Bilićeve. Foto: EPA

Paravinja, ki so ga po begu prijeli v Republiki srbski, je svoji odvetnici Milani Bulić povedal, da ni umoril 17-letne Bilićeve. Po prijetju naj bi ga pretepli policisti in od njega izsilili izjavo o odgovornosti za umor. Na notranjem ministrstvu Republike srbske niso želeli komentirati njegovih izjav. Na začetku sojenja proti njemu zaradi poskusa posilstva leta 2002 se je v sredo izrekel za nedolžnega.

Bulićeva, ki 43-letnega Paravinjo brani po službeni dolžnosti, je dejala, da je njen klient povedal, da so ga pretepli v Banjaluki in da je zaradi tega priznal umor Bilićeve. Odvetnica mu je svetovala, naj se oglasi pri zdravniku v zaporu, da bi potem ta predstavil izide.

Po prijetju Paravinje 26. junija na območju Srbca v BiH-u je Paravinja tako policistom Republike srbske kot Hrvaške dejal, da je ugrabil Bilićevo, ki je štopala, in jo v svojem tovornjaku peljal proti Splitu. Priznal je, da je Bilićevo zadavil in njeno truplo odvrgel v reko Krko.

Tiskovna predstavnica notranjega ministrstva Republike srbske Mirna Šoja ni želela komentirati izjav Paravinje in je samo dejala, da je bil osumljenec tudi v prejšnjih izjavah neverodostojen, kot je tudi zdaj.

Čeprav so tudi hrvaški policisti podvomili o resničnosti njegovega pričevanja glede umora Bilićeve, pa so vseeno od prejšnjega tedna z več kot sto ljudmi na terenu vsak dan iskali sledi Bilićeve na širšem območju Krke v zaledju Šibenika.

Izsušeno jezero ni prineslo konca iskanja
Ker je bila ena izmed možnosti, da je truplo najstnice na dnu akumulacijskega jezera Brljan, so ga začeli izsuševati, a tudi to ni obrodilo sadov, saj tudi v popolnoma izsušenem jezeru ni bilo sledu o pogrešanem dekletu.

Hrvaški forenziki so ugotovili, da je bilo pogrešano dekle v tovornjaku, ki ga je vozil Paravinja, saj so v kabini našli sledi njene krvi in nekaj njenih las.

Ker kljub priznanju Paravinje še vedno niso našli trupla najstnice, so se pojavile tudi teorije, da je bila Bilićeva morebiti žrtev trgovine z belim blagom. Hrvaški policisti so zagotovili, da ne izključujejo nobene možnosti.