Mušaraf je svojo sliko iz letala objavil na družbenem omrežju Twitter, kjer je zapisal:
Mušaraf je svojo sliko iz letala objavil na družbenem omrežju Twitter, kjer je zapisal: "Sedim na letalu, ki me bo popeljalo domov." Foto: Twitter

Mušaraf, ki je v izgnanstvu preživel kar štiri leta, se je v Pakistan vrnil iz Dubaja, potem ko so mu v Islamabadu zagotovili, da ga ne bodo takoj aretirali in da bo lahko sodeloval na volitvah. Pakistansko sodišče je februarja 2011 izdalo nalog za njegovo aretacijo v zvezi z atentatom na nekdanjo premierko Benazir Buto, saj mu tožilstvo očita, da je vedel za načrte talibanov, a ni storil ničesar, da bi preprečil umor opozicijske voditeljice.

Pakistanski talibani so Mušarafu v soboto zagrozili z atentatom, če se bo vrnil v domovino, a jim je Mušaraf odgovoril, da se jih ne boji. Mušaraf je preživel že tri poskuse atentata teroristične mreže Al Kaida.

Ko je Mušarafovo letalo pristalo na letališču v Karačiju, ga je pričakalo močno oboroženo spremstvo, zaradi groženj s smrtjo pa so odpovedali množično zborovanje v mestu. Kljub temu se je v bližini letališča zbralo nekaj sto Mušarafovih podpornikov, nekdanji predsednik pa je ob vrnitvi na domača tla povedal, da se počuti, kot da je na poroki.

Leta 2009 je pobegnil v tujino
Pervez Mušaraf je kot vrhovni poveljnik vojske na oblast prišel leta 1999 z državnim udarom. Sredi leta 2001 je prisegel kot predsednik Pakistana in na položaju ostal do avgusta 2008, ko je bil zaradi obtožb zlorabe položaja in protestov prisiljen odstopiti. Nasledil ga je sedanji predsednik Asif Ali Zardari, vdovec nekdanje premierke Benazir Buto, ki so jo v atentatu ubili 27. decembra 2007.

V Pakistanu so v soboto imenovali začasnega predsednika vlade, ki bo vodil državo do volitev - vrhovnega sodnika Mira Hazarja Kan Kososa.