Foto: EPA
Foto: EPA

Po navedbah prič je ženska prevozila rdečo luč v križišču in zapeljala v povorko 200 vernikov, ki so se v tem majhnem gorskem mestecu ob meji s Francijo udeležili petkovih obredov velikega tedna.
Dva starejša sta umrla, ker se jima ni uspelo še pravočasno umakniti pred drvečim vozilom. 75-letni upokojeni železničar je umrl na kraju nesreče, 84-letna ženska pa je umrla v bolnišnici v Cuneu, kamor so prepeljali tudi vse ranjence. Trije ljudje so bili huje poškodovani, še pet pa jih je dobilo lažje poškodbe.

Župnik za odpuščanje voznici
Voznica je po nesreči pobegnila, a so jo policisti ustavili čez šest kilometrov pri vasi Robina, kjer so jo tudi aretirali. V krvi 55-letne ženske, ki je vozila vozilo hyundai, so namerili kar 1,6 promila alkohola.

Dogodek je zbudil veliko pozornosti v Piemontu in preostali severni Italiji. Po nesreči se je oglasil 84-letni duhovnik župnije sv. Nikolaja v Vernanteju, ki je tudi vodil procesijo. "Odpustite tistemu, ki je bil odgovoren za to dejanje, ker boste samo tako našli mir v srcu. Pravica ima svoje poti in bo ustrezno presodila," je spravljiv župnik Francesco Silvestro, ki je sicer na invalidskem vožičku in ga je avtomobil le za malo zgrešil.