Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 25 glasov Ocenite to novico!
Frauke Petry
Frauke Petry, ena izmed vodij stranke, je presenetila s trenutkom odločitve, da ne bo del poslanske skupine stranke. V stranki so sicer nekaj podobnega pričakovali. Foto: Reuters
Protest proti AfD-ju
Po uspehu AfD-ja so se v Nemčiji zbrali nasprotniki skrajnih desničarjev. Foto: Reuters
VIDEO
V AfD-ju po uspehu že raz...

Dodaj v

Po zgodovinskem uspehu nemške skrajne desnice razkol v stranki

Ni jasno, ali bo Frauke Petry ostala članica stranke
25. september 2017 ob 15:57,
zadnji poseg: 25. september 2017 ob 16:34
Berlin - MMC RTV SLO, STA

Ena izmed vodij nemške skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) Frauke Petry je po uspehu stranke sporočila, da kljub svoji izvolitvi ne bo sodelovala v poslanski skupini stranke. Spori v stranki potekajo tudi drugje po državi.

"Po temeljitem premisleku sem se odločila, da ne bom članica poslanske skupine AfD-ja," je na novinarski konferenci stranke v Berlinu dejala Frauke Petry, ki je bila izvoljena neposredno. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, je po izjavi novinarsko konferenco nemudoma zapustila.


AfD se je na nedeljskih parlamentarnih volitvah kot tretja najmočnejša stranka z 12,6 odstotka glasov uvrstil v parlament, kar pomeni prvo uvrstitev skrajnih desničarjev v nemški parlament po drugi svetovni vojni, a očitno se razkol v stranki poglablja. AfD je osvojil 94 poslanskih mest, enega pa je že izgubil z odhodom Frauke Petry, za katero ni jasno, ali bo še naprej članica stranke.

Spor med frakcijami
V stranki se sicer že nekaj časa pojavljajo spori med različnimi frakcijami stranke. Frauke Petry je sicer pred volitvami nasprotovala nekaterim izjavam njenih strankarskih kolegov, ki so odprto napadali priseljence in muslimane ter se zavzemali za to, da se Nemčija preneha kesati za zločine nacistov. Pozivali so tudi k ponosu na nemške vojake med drugo svetovno vojno.

A tudi Frauke Petry je lani recimo pozivala k streljanju na prebežnike, s čimer naj bi preprečevali nezakonita prečkanja nemške meje, zavzemala pa se je tudi za prepoved minaretov v nemških mestih.

"Priznati moramo, da v AfD-ju obstaja konflikt glede vsebin, ne moremo se delati, da ga ni," je danes dejala Frauke Petry in pojasnila, da je bil cilj stranke leta 2013, da hitro postane sposobna vladati. Po njenih besedah pa se je izkazalo, da je stranka lahko le v opoziciji in da "ne more volivcem ponuditi kredibilne platforme za vladanje".

Pred volitvami je bila potisnjena na stranski tir, vodilna kandidata stranke pa sta bila Alexander Gauland in Alice Weidel. Gauland je v nadaljevanju novinarske konference po odhodu Frauke Petry dejal, da je bila to njena odločitev in ne odločitev stranke, sopredsednik Jörg Meuthen pa je dejal, da je Frauke Petry stranki obrnila hrbet, kar je obžalovanja vredno.

Pozivi k izstopu iz stranke
Alice Weidel je Frauke Petry pozvala, naj tudi uradno zapusti stranko in se s tem "izogne dodatnemu povzročanju škode". Njeno potezo je označila kot zelo neodgovorno. K odstopu je Petryjevo pozval tudi predsednik stranke v deželi Saška-Anhalt Andre Poggenburg.

Gauland pa je incident označil za neuspešen začetek poti stranke v parlament in da razpad stranke ni nemogoč. "Ne morem izključiti možnosti, da ji bodo nekateri sledili v politično divjino," je dejal.

Ni še jasno, kaj namerava Frauke Petry in ali bo oblikovala svojo poslansko skupino. Dejala je, da bo sprva neodvisna poslanka, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Večmesečna ugibanja
V stranki so sicer že več mesecev ugibali, ali načrtuje Frauke Petry razdor v stranki po volitvah. Preostale člane AfD-ja je tako bolj presenetil trenutek, v katerem je sporočila svojo odločitev. Pričakovali so namreč, da bo odšla šele po prvem zasedanju poslanske skupine, piše DPA.

Za oblikovanje poslanske skupine v bundestagu je sicer potrebnih najmanj 36 poslancev ali poslank. Zato je malo verjetno, da bo Frauke Petry uspelo prepričati 35 poslancev oziroma poslank, da se ji pridružijo, je dejal predstojnik berlinskega AfD-ja Georg Pazderski.

Širši spor v stranki
Skrajni desničarji v AfD-ju so se sprli tudi v parlamentu zvezne dežele Mecklenburg-Predpomorjansko. Od 17 poslancev AfD-ja v deželnem parlamentu so štirje izstopili iz poslanske skupine stranke in oblikovali lastno poslansko skupino. Kot razlog so navedli nevzdržne razmere v poslanski skupini.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
copcop
# 25.09.2017 ob 16:56
Pozivali so tudi k ponosu na nemške vojake med drugo svetovno vojno.

Z marsikom v Sloveniji se bodo dobro razumeli. Predlagam ustanovitev podružnice, da nadoknadijo tistih nekaj odpadnikov.
bleeeee
# 25.09.2017 ob 18:09
Po zgodovinskem uspehu nemške skrajne desnice razkol v stranki

Dobri so. Skoraj bi brez konfliktov zdržali cel dan.
firexfire
# 25.09.2017 ob 16:31
Zakaj Rtv pise “skrajna” desnica? Ali pa se huje, “fasisticna” desnica? Poznajo Vasi novinarji in uredniki definicijo teh besed? Ali so se kdaj v tej stranki sami oklicali za fasiste? Poznate njihovo poslanstvo?
Ocitno ne!
izo
# 25.09.2017 ob 18:23
Fantje in dekleta pred menoj, vi se kar zaj.. zadeva je hudičevo resna tudi za nas. Na splošno je za nas to dobra zadeva, saj bo na ta način Angelca relativno močnejša, preko nje protekcija avtomobilske industrije, za nas pa cenejši Golfi in več dekovnih mest (Boxmark, Akrapović...). Skratka dve stvari sta zanikanje holokausta in poveličevanje nacizma, oziroma omejevanje priseljencev. Alice Weidel je lezba, ki bi jo njeni naciji že porihtala, Frauke Petry pa malo uporablja svojo glavo za razmislek.

očitno enim nikoli ne bodo jasno osnovne zadeva in vsaj malo pomisleka iz zgodovine. kako naj bo dobro recimo za jv evropo, kamor sodimo tudi mi, da je na oblasti najmočnješe evropske države skrajna desnica? ko bodo tako, kot recimo trump, zahtevali, da se vsa industrija preseli nazaj v matično državo, da se naredi embrago na uvoze ipd, prepove delovne vize oz delovna dovoljenja itd itd.
kaj vam ni jasno, da smo mi v tem primeru za njih čapci, če se gremo v skrajnosti? našemo folku res ama ništa ne moreš dopovedat včasih, vse kar vidijo je kvazi levi in desni, kar so kao naši desni, potem to logiko preseli tudi na vse ostalo.
isti smeh, ko vidši neke romensku ali bolgarski (pa tudi naše, baj d mimo)skine vzklikat neke hitlerske pozdrave ipd, medtem, ko jih ta isti hotel dobesedno iztrebit dobrih 70 let nazaj.
folk nima več kompasa lep cajt, imajo pametno telefone namesto betice..
ti-ne
# 25.09.2017 ob 17:08
Bobicek

# 25.09.2017 ob 16:57
Pravi levičarji podpiramo Afd!!! Liberalci pa niso nikoli bili in tudi nikoli ne bodo levičarji(niti ne desničarji)!!!

Če bi zmagal AFD bi bil najbolj srečen, tako pa bo še vedno ta Merklova uničevala Evropo s svojo uničevalno "migrantsko" politiko.

AFD mora zmagat s 50% pa bo v Evropi mir. Še boljše, če da bi prave desničarske ali levičarske stranke zmagale v vseh državah EU. Potem bi bila Evropa rešena. Dokler pa so vsepovsod liberalci na oblasti(izvzemši Madžarsko), do takrat bo Evropa šla po poti samouničenja.

:::::::::::::::::::

Nam lahko pojasniš kaj je levica in kaj je desnica, pa še mal povej o liberalizmu in neoliberalizmu.
Gotovo ti je vse jasno kot levičarju, ki podpira skrajno desnico press
gisky
# 25.09.2017 ob 16:33
no ja, še dobro da je nemčija že dolgo delujoča demokracija in bo nekak tudi tele iz afd v parlamentu prenesla...

je pa treba vedet, da so se tile iz afd že večkrat izkazali kot precej neumni... najbolj se spomnim enega njihovega poslanca na deželni ravni, ki je spraševal zakaj se nič ne poroča o domnevnem posilstvu (storilec z migrantskim ozadjem) v maksim-gorki parku (bilo je nekaj objavljeno preko facebooka). hec je v tem, da v tisti deželi sploh ni nobenega maksim-gorki parka...

tile afd-jevci in dosti forumašev tu gori imajo to tak skupno - če nekaj paše njihovemu nazoru sveta bodo to verjeli (pa četudi je 1000 objektivnih razlogov in dokazov, da nekaj ni res), če pa jim ne paše pa so to tak al tak fake news
direndaj
# 25.09.2017 ob 17:35
ti-ne
Nam lahko pojasniš kaj je levica in kaj je desnica, pa še mal povej o liberalizmu in neoliberalizmu.
Gotovo ti je vse jasno kot levičarju, ki podpira skrajno desnico press


A ti se še kar matraš?
Nimajo pojma o pojmu o teh stvareh. Njihov skrajni domet in življenski uspeh je zbiranje plusov po portalih. Izključno tam, kjer je ideološka tematika in jer je najbolj pomemben čredni nagon.
Take spraševati po definicijah je sizifovo delo, kakršenkoli dialog z njimi pa boj z mlini na veter.....
Ne kregaj se z neumnim, ker te bo vedno premagal s svojo neumnostjo.
Brisko
# 25.09.2017 ob 16:45
Hm, a niso domoljupci vedno trdili, da leve stranke razpadejo do naslednjih volitev? Njihove razpadejo že prvi dan po volitvah LOL
JavniWC
# 25.09.2017 ob 20:26
Ne glede na to kako se stranko uvrsti (nekaterim ni všeč, da se ji reče skrajno desna), poglejmo z distance. Od protibeginske politike je odvisen njihov obstoj in ukvarjajo se s tem, ker vedo, da nekaterim volilcen to pade v oči . Ampak, a je res to prvi in glavni problem? So begunci večji problem od onesnaževanja okolja, vojaške industrije, vsesplošne družbene neenakost, selitve industrije v "poceni" države? Dobro, integracija zna biti problem, tudi to ni za izključit, ampak so gotovo hujši problemi, vendar begunsko krizo izkoristijo za instant rešitev. Temu se reče populizem.
chiron
# 25.09.2017 ob 17:05
Me prav zanima, kako to, da je ta novica prišla s tako zamudo.
Sicer pa ni čudno, da se kregajo, saj jih ne povezuje nič kar bi bilo pametnega, vrednega, samo sovraštvo. Tudi priljubljeni ideologiji (levičarstvo in desničarstvo) sta jim tuji. Nič - sama praznina ali kot se pravi, znotraj so votli, zunaj pa jih nič ni.
bistvo
# 25.09.2017 ob 17:02
Končni rezultat delovanja takih desničarjev ni nikoli nič drugega kot vojna. Na koncu se imajo tudi oni sami slabše, kot pa če se to ne bi dogajalo. Pa begunci gor ali dol.
slovenkaaaa
# 25.09.2017 ob 16:30
Ta AfD bo kmalu kot UNIP v Angliji, po Brexitu je šlo hitro navzdol.
glasnost
# 25.09.2017 ob 17:21
Ni to prvi razkol v stranki. Eden njenih ustanoviteljev Bernd Lucke je že par let nazaj izstopil, ker je stranka po njegovem zašla preveč v desno, ter ustanovil novo stranko.
Titomir
# 25.09.2017 ob 16:36
2013 Afd 800 tisoč glasov
2017 Afd +5 mio glasov
2021 Afd +10 mio glasov

Levičarji pa na aparate
Tugomer1000
# 25.09.2017 ob 17:53
Men nekaj pri tej AfD ni čisto jasno.
Po wikipediji je Alice Weidel odkrita lezbijka, poročena z žensko, s katero ima 2 otroka, delala je pa za Goldman Sachs.
Ima kdo kakšno razlago?
Balaš Junior
# 25.09.2017 ob 17:36
Naceloma razkoli po takemuspehu niso nenavadni. Ker zdaj bo denar in vpliv in je moznih vec smeri; ali se normalizirat in najedat merklcine glasove z vztrajanjem proti imigraciji; ali skrbeti za "cistost nauka" in iskati ponos naci vojakov in krizanje homoseksualcev in podobne blesarije, ali pa se preprosto prodati in pokasirati kolikor je mozno, ker morda je to edina sansa da do tega prides.

In zdaj se pac tehtajo te opcije med seboj.
semaino
# 25.09.2017 ob 16:39
Po zgodovinskem uspehu nemške skrajne desnice razkol v stranki

Taksna stranka - skrajna - je ze dolgo v parlamentu in to so Linke.

V Sloveniji imamo ekvivalent teh skrajnezev v obliki Levice in po potrebi SD (ceprav slednji igra vlogo normalne stranke, glasuje pa skrajno, ko je potrebno zascititi elite).

Tako, malo za prevod.
ti-ne
# 25.09.2017 ob 19:47
svyatoslav

# 25.09.2017 ob 18:47

AfD je edina antiglobalistična stranka, in stranka ki skrbi za nemške nacionalne interese.
Podpora.

::::::::::::::::::::

Nemški interesi so v osnovi globalistični. Praktično na svetu ni države v kateri Nemčija ne bi imela kakšno tovarno, trgovino. Se pravi AfD je stranka, ki v osnovi ruši nemške nacionalne interese. ;))))))
elim36
# 25.09.2017 ob 18:57
Rešitev za Nemčijo in Evropo je razpad te stranke. Ker ne priznava holokavsta, ga lahko v prihodnosti povzroči sama.
levokrilo
# 25.09.2017 ob 18:32
V Argentini se je pil šampanjec....
Grof_von_Baron
# 25.09.2017 ob 18:31
AfD kot polična stranka je povsem nepomembna in to je bilo znano že pred volitvami. Pombna je le kot simptom tribalizma, ki se prebuja pri Nemcih. In to pri Nemcih, ki so poleg Švedov kar se tega tiče najbolj kastriran evropski narod. Tolk je bila "uspešna" politika Angele Merkel. Seveda bodo to zanekrat globalistični liberali uspeli pomesti pod preprogo. Nemčija je še vedno ca. 80% nemška in materialistično ugodje je še vedno razmeroma veliko. Heba bo v naslednji generaciji, ko pomrejo današnji 40-50 letniki, ki predstavljajo večino prebivlastva. (glej nemško demografsko piramido) in se Nemci znajdejo na 60% ali manj. Takrat bo pa vse sranje izplavalo na površino.
hypatos
# 25.09.2017 ob 17:41
Hmmm... kot, da je to že nekje, nekoč bilo...
direndaj
# 25.09.2017 ob 17:38
Ma kaj je sds že poslal čestitke? Verjetno je, če že razpadajo na prafaktorje....
bistvo
# 25.09.2017 ob 16:57
Pojav teh strank v Evropi je katastrofa. Zaenkrat izgleda še nedolžno, ker gre "le" za begunce. Ko bo moč narastla, bodo na udaru tu živeći pripadniki ver, kot sta islam in judovstvo, Nadaljevalo se bo z Romi. Potem pa počasi pridemo že Slovani na vrsto. V zadnji fazi pa graditev "velikega naroda" - s pomočjo vojne, seveda. Že videno. Očitno spomin kljub zapisani zgodovini ne zdrži niti 100 let.
Radenm
# 25.09.2017 ob 16:41
firexfire
Zakaj Rtv pise “skrajna” desnica?


Kdo pa je bolj desno od njih? Če ni nobenega bolj desno, so oni "skrajno" desno, po definiciji. Ker še dlje na desno ni več ničesar. Tako kot je severni pol "skrajno severna" točka na Zemlji, bolj severno pač ne moreš priti. V nemčijo pa bolj desno kot AfD ne moreš. Zato so "skrajno desno". Ker naprej ni več nič.
ti-ne
# 25.09.2017 ob 16:38
firexfire

# 25.09.2017 ob 16:31
Zakaj Rtv pise “skrajna” desnica?

::::::::::::::::::::
Zato ker večina medijev v Evropi ima AfD za skrajno desnico. Zakaj? Ker je njihov program pač skrajno desni!

https://www.google.si/search?rlz=1C1CHBF
_slSI752SI753&q=afd+far+right&oq
=afd+far+right&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1.2674.12646.0.13310.13.13
.0.0.0.0.163.1821.0j13.13.0....0...1.1.6
4.psy-ab..0.13.1816...0j0i131k1j0i131i67k1j0i6
7k1j0i3k1j0i19k1j0i22i30i19k1.0.ruIQRHyD
E5E
Prismuknjen
# 25.09.2017 ob 16:30
Na drugi sliki, imamo primer aktivista, ki kaže sredinec v znak protesta. Najbrž tudi verbalno napada. Je to nestrpnost?
ti-ne
# 25.09.2017 ob 16:08
conanbarbarian

# 25.09.2017 ob 16:04
Mogoce je pa to fake news, ker gre vsem v nos ta stranka ki se zavzema za nemski narod !

::::::::::::::::::
Ni fake news:
http://www.independent.co.uk/news/world/
europe/german-election-results-afd-win-frauke-petry-quits-resigns-whip-group-merkel-latest-2017-a7965321.html

https://www.theguardian.com/world/2017/s
ep/25/afd-leader-frauke-petry-quits-party-german-election-breakthrough

https://www.washingtonpost.com/world/eur
ope/the-latest-anti-migrant-afd-led-vote-in-germanys-saxony/2017/09/24/e7a7dc74-a185-11e7-b573-8ec86cdfe1ed_story.html?utm_term=.c067cb
d4d68a
KLIPAN
# 25.09.2017 ob 18:07
Isti vzorec kot pri Angležih.
Najprej populizem, potem pa-odstop (Farage).
Balaš Junior
# 25.09.2017 ob 17:39
SDS caka na navodilo od Orbana, da jim pove kako se morajo obnasat :-)))
ti-ne
# 25.09.2017 ob 16:41
E24

# 25.09.2017 ob 16:37
Prijavi neprimerno vsebino Salonskim levičarjem in liberalcem gredo vedno v nos nacional-socialisti. Najraje jih ozmerjajo z hudo kletvico: "skrajni desničarji". Pri tem pa pozabljajo, da so tudi le-ti še vedno socialisti.

:::::::::::::
Kaj so nacionalsocialisti drugega, kot pa skrajni desničarji? Bolj skrajnih ni!
Če ne razlikuješ nacionalsocializem in socializem, potem ne razlikuješ tudi H2O in H2SO4.
Pa, na zdravje!
KovacevaKobila
# 26.09.2017 ob 12:16
ali pa 70mio mrtvih in sestradanih

Očitno ste spregledali, da v krasnem kapitalizmu vsako leto umre na stotisoče ljudi od onesnaženega zraka, zastrupljenega okolja, pomanjkanja hrane, vode, cepiv, zdravniške oskrbe itn.?

Očitno ste spregledali, da ima najbogatejša država na svetu 45 milijonov revežev?

in pa, mimogrede, strogi zakoni nimajo veze z velikostjo drzavnega aparata

Kaj ne poveste. Kdo pa piše in sprejema zakone? Kdo skrbi za to, da se jih ljudje držijo? Kdo kaznuje tiste, ki se ne?

Palček Smuk?
yyyeb
# 25.09.2017 ob 19:25
vest jo je zapekla. drugače pa slovenija nima nič od nemšek desnice, prej kaj slabega in protislovenskega
izo
# 25.09.2017 ob 19:06
izven agende, ta je dobro, lol..

On 8 March 2016, the bureau of the ECR Group began motions to exclude the AfD from their group due to its links with the far-right FPÖ [70] inviting the two remaining AfD MEPs to leave the group

in te mledeniči so veselo prepevali vsele nacionalne pesmice ob objavi razultatov volitev.. po možnosti, kako izločit slovake in balkjnce iz države, poleg ostalih seveda.
in slovenc ploska..
smallbudget
# 25.09.2017 ob 17:55
Cemu taka pozornost AfD-ju? Kaj je z novo koaliicijo? To je bolj pomembno.
Sandalovina
# 25.09.2017 ob 17:17
Alzheimerjeva bolezen hara po svetu. Po 72 -ih letih se zgodba ponavlja, ljudje pa od dreves ne vidijo gozda. Človek ne more verjeti kaj podpira naša desnica. Strašljivo.
KovacevaKobila
# 26.09.2017 ob 02:47
jo lahko ti razlozis drugace kot ekonomska dominacija drzave?

Perverzija je, da si gospodarstvo podreja državne institucije, ne obratno.

Gospodarstvo je treba strogo regulirati, tako kot vse ostalo. V nasprotnem primeru se ti namnožijo lubadarji, ki uničujejo okolje za profit ... ki šopajo hrano s pesticidi, hormoni, antibiotiki, nitriti, nitrati in ostalimi strupi ... ki nategujejo kupce z načrtno zastarelimi izdelki ... ki skrivajo zaslužek pod palmami ... ki furajo sweatshope v tretjem svetu ... ki s finančnimi mahinacijami povzročajo globalne krize ... ki tiranom prodajajo orožje itn.

Z drugimi besedami: če gospodarstva nimaš pod kontrolo, fašeš kaos, v katerem živimo danes.

Sicer pa je, če smem pripomnit, vaša vizija države presunljivo nestanovitna. Niha namreč od anoreksično vitke do XXL verzije.

Ko gre za ekonomijo, od države pričakujete strogo dieto: Državo je treba zreducirati na minimum! Hočemo deregulacijo! Hočemo fleksibilizacijo! Vsak naj dela, kar mu paše! ...

Ko zagledate migrante, pa država začne hitro pridobivati na kilaži: Hočemo močno vojsko! Hočemo represijo! Hočemo stroge zakone in striktno upoštevanje slednjih! Hočemo zaprte meje in strogo kontrolo! ...
Zadeti Derviš
# 25.09.2017 ob 16:36
Aha, ok.

Skrajna desnica je kul. Ne gre ji za oblast temveč je smoter njenega političnega boja dobrobit vseh državljanov, ne glede rasno, etnično ali socialno ozadje, svetovni nazor ali spolno identiteto.
svyatoslav
# 25.09.2017 ob 18:47
AfD (Alternativa za Nemčiji) ni skrajna desnica.
Tako je označena s strani globalističnega črnega plemstva, ki že organizira "spontane" demonstracije.
AfD je edina antiglobalistična stranka, in stranka ki skrbi za nemške nacionalne interese.
Podpora.
feminist
# 25.09.2017 ob 18:41
AfD kot polična stranka je povsem nepomembna in to je bilo znano že pred volitvami

ce ne bojo v naslednjih letih postimali imigracijske politike (kje je afd kasiral glavni del volilcev) bo afd postala vec kot "zgolj protestni glas" kot je bilo v sedanjih volitvah.
ce Ursuli (ki bo pomoje ze na naslednjih volitvah zamenjala Angelo) to ni jasno, potem bo na naslednjih volitvah res panika pred AfDjem.
REsnica
# 25.09.2017 ob 18:24
Samo adolf je s trdo roko lahko krotil skrajneže. Podobno isis... V civilizaciji so pa samo trop steklih psov ki se koljejo med seboj in z vsemi ki se mu približajo.
Balaš Junior
# 25.09.2017 ob 17:38
Dosti bolj zabavno je kako noben od normalnih noce v koalicijo, ker s tem ne more udrihat po vladi in potencialno izgublja glasove proti tistim ki so ostali v opoziciji. za to hoce vsak bit bogato nagrajen.
abzng
# 25.09.2017 ob 16:30
Fantje in dekleta pred menoj, vi se kar zaj.. zadeva je hudičevo resna tudi za nas. Na splošno je za nas to dobra zadeva, saj bo na ta način Angelca relativno močnejša, preko nje protekcija avtomobilske industrije, za nas pa cenejši Golfi in več dekovnih mest (Boxmark, Akrapović...). Skratka dve stvari sta zanikanje holokausta in poveličevanje nacizma, oziroma omejevanje priseljencev. Alice Weidel je lezba, ki bi jo njeni naciji že porihtala, Frauke Petry pa malo uporablja svojo glavo za razmislek.
astro
# 25.09.2017 ob 22:32
Vlada pravi, da zaradi beguncev ni nihče na sociali dobil manj. Morda bi pa lahko dobil več.
Begunci načeloma niso problem, a vrsta in število beguncev pa je problem. AfD bo še pridobivala s problemi, ki bi jih ne bilo, če bi beguncev ne bilo.
severnik
# 25.09.2017 ob 22:23
zgodovinskem uspehu nemške skrajne desnice

Vse že videno....

Vse zasluge grejo Merklovi.
svyatoslav
# 25.09.2017 ob 18:56
Takojšen preplah v vseh globalističnih mejnstrim medijih, ko pride do vzpona stranke, ki je izven agende "novega svetovnega reda". Deja Vu.
feminist
# 26.09.2017 ob 10:00
Perverzija je, da si gospodarstvo podreja državne institucije, ne obratno.

lahko si ga podreja, ker so drzavne institucije nikakve.

Gospodarstvo je treba strogo regulirati, tako kot vse ostalo.

tako je Stalin! zgolj pescica skrbno izbranih in partijsko pravilnih ljudi, ali pa samo en sam clovek s "pravo vizijo" ve, koliko kdo potrebuje, kaj naj kdo dela, kdaj naj to dela in s kom naj to dela. avtokracija 1.01.

Z drugimi besedami: če gospodarstva nimaš pod kontrolo, fašeš kaos, v katerem živimo danes.

ali pa 70mio mrtvih in sestradanih.

Sicer pa je, če smem pripomnit, vaša vizija države presunljivo nestanovitna. Niha namreč od anoreksično vitke do XXL verzije.

je vedno anoreksicna, nic bat. za razliko od tebe, ki vidis Janso in Jankovica in si reces "takim je treba dat se vec moci v roke" si jaz mislim "se tisto kar imajo moci je ocitno prevec".
ker ti je Alex Jones verzija interpretacije preferencna mi je jasno, da ven vleces zaksne zakljucke. lahko pa seveda poves kateri moj komentar te je privedel do tega, da bi bila xxl. sploh tole:

Hočemo močno vojsko! Hočemo represijo! Hočemo stroge zakone in striktno upoštevanje slednjih! Hočemo zaprte meje in strogo kontrolo! ...

ali pa spet na blef, kot si me imel za enega poboznega kristjanarja in je tisto padlo v vodo tudi sedaj spet nabijas nekaj v prazno, ali pa bo padel kak citat, ki tole potrjuje?

in pa, mimogrede, strogi zakoni nimajo veze z velikostjo drzavnega aparata.
Baba Tečna
# 26.09.2017 ob 08:01
Koliko ji je pa Merklova plačala pa niste napisali...
Es
# 25.09.2017 ob 17:10
Kako hinavsko preracunljivo. Zakaj tega ni naredila dan pred volitvami? Verjetno zato, ker potem ne bi dobila 37% glasov, najvec od vseh kandidatov. Izdajalka. Se dobro, da se je hitro razkrila in da bo njena klika hitro potonila v pozabo. Stranka ne potrebuje nobenega mehcanja. Se ene lazne konzervativke si ne morejo privosciti. Tudi Nigel Farage je pokazal svoje prave barve, ko iz ozadja napada kandidatko Anne Marie Waters, ki je kriticna do islama. Nobenega prilizovanja in mescanskega konzervatizma. Ce nimas trdnih temeljev in principov ne mores obstajati. Potem se zgodi pa zgodba npr. Torijcev s Cameronom leta 2005, ko je stranko "moderniziral" do te mere, da je danes samo se na papirju konzervativna.
vnk
# 25.09.2017 ob 23:02
Okej, kaj je narobe, da se smejemo in norčujemo iz tega kdo piše novico. Da je pač avtor Vasev je neokusno, ker človek ima sam tudi dokaj "skrajna" politična prepričanja in tu gre za konflikt interesov, vsaj če hočeš imeti neko zaupanje bralcev. Ampak ker RTV je bolj sam sebi namen oz. da so pač službe... je pač zgleda vseeno.

Pri nas pa: http://www.24ur.com/novice/slovenija/sve
tniki-so-odlocili-ljubljana-bo-imela-dzamijsko-ulico.html se že veselim kakšne bodo volitve pri nas :)
Kazalo