Bernie Ecclestone s svojo tretjo ženo, Brazilko Fabiene Flosi. Predtem je bil 25 let poročen s Slavico Radić. Foto: Reuters
Bernie Ecclestone s svojo tretjo ženo, Brazilko Fabiene Flosi. Predtem je bil 25 let poročen s Slavico Radić. Foto: Reuters
Hiša Schunckove v predmestju Sao Paula, iz katere so jo julija ugrabili. Foto: Reuters

Ugrabitelji so za Aparecido Schunck, mamo Ecclestonove soproge Fabiane Flosi, zahtevali 36,5 milijona dolarjev, a odkupnina ni bila nikdar plačana.

Kot je za BBC povedala Elisabete Sato iz policije v Sao Paulu, je potekala obsežna policijska operacija, da bi rešili 67-letno žrtev. Nazadnje se je vse srečno končalo - Schunckovo so rešili nepoškodovano, dva osumljenca, ki sta jo zadrževala na kmetiji blizu Sao Paula, pa aretirali. Policija je ugrabitelje izsledila z nadzorovanjem telefonskih pogovorov med njimi in družino Schunckove.

Ecclestone naj bi hotel priti v Brazilijo, da bi pomagal pri preiskavi in je zato celo ponudil storitve zasebne varnostne družbe, a je policija menila, da bi bila njegova navzočnost v Braziliji lahko kontraproduktivna, zato mu je svetovala, da z ženo ostaneta v Veliki Britaniji.

85-letni Ecclestone je eden najmočnejših veljakov v športu, njegovo premoženje pa ocenjujejo na 3,1 milijarde dolarjev. 38-letno Flosijevo je spoznal leta 2009 na dirki za veliko nagrado Brazilije, kjer je delala kot podpredsednica trženja, in se vanjo nemudoma zaljubil.

Še istega leta se je ločil od nekdanje hrvaške manekenke Slavice Radić, s katero je bil poročen 25 let in s katero ima dve hčerki, ter se leta 2012 poročil s Flosijevo, s katero živita v Angliji. 58-letna Radićeva naj bi ob ločitvi prejela med milijardo in milijardo in pol dolarjev, kar velja za najdražjo ločitev vseh časov.

Ugrabitve v Braziliji pogoste
Ugrabljanje je bilo sicer v Braziliji na vrhuncu pred desetimi leti, ko je policija v Sao Paulo obravnavala ugrabitev na vsake 27 ur, a je ta delež upadel, ko je policija ustanovila poseben oddelek in pojavnost ugrabitev močno zmanjšala. Danes je tako pogostejša praksa t. i. ekspresnega ugrabljanja, ko ljudi včasih ugrabijo z ulice, nato pa jih zapeljejo do več bankomatov, dokler ne izpraznijo njihovih računov.

Običajno gre za nekaj sto dolarjev, a tokrat so ugrabitelji merili višje in zahtevali, da se odkupnina plača v funtih, v gotovini, razdeljeni v štiri vreče. Da bi se ugrabitve tako srečno končale, brez prelite krvi in brez plačane odkupnine, je v Braziliji redko, poroča BBC. Premožne družine pogosto plačajo odkupnino v celoti ali pa vsaj delno.

Brazilija se sicer dober teden pred gostitvijo olimpijskih iger spopada z najhujšo gospodarsko krizo v tem stoletju.