40-letna Avstralka iz Sydneyja Justine Damond, ki je v Minneapolisu umrla zaradi policijskih strelov. Foto: Reuters
40-letna Avstralka iz Sydneyja Justine Damond, ki je v Minneapolisu umrla zaradi policijskih strelov. Foto: Reuters

Za zdaj je uradno znano le, da sta se policista v soboto odzvala na nujni klic, nato pa se je zadeva končala s smrtjo 40-letne Avstralke. Policija Minneapolisa še izvaja preiskavo.

Županja Betsy Hodges se je pridružila sosedom in prijateljem ustreljene, ki se zbirajo na kraju tragedije, in dejala, da je globoko pretresena, ter pozvala policijo, naj čim hitreje objavi vse informacije, ki jih lahko.

Policista nista imela vklopljenih kamer
Policista, ki med dejanjem nista imela vklopljenih telesnih kamer, sta trenutno suspendirana. Zakaj nista prižgala kamer, ki so jih uvedli, da bi se izognili tovrstnim tragedijam, ni znano.

Pokosile so jo krogle skozi vrata policijskega avtomobila
Avstralka se je pripravljala na poroko s svojim ameriškim zaročencem Donom Damondom, od katerega je že prevzela priimek. Kako in ali sploh je ogrožala policiste, ni jasno. Po poročanju časopisa Star Tribune, ki se sklicuje na tri neimenovane vire, naj bi Damondova v pižami pričakala policiste na dovozu pred hišo. Ko je pristopila k vozilu, so jo skozi vrata policijskega vozila pokosile krogle.

Policija še molči
Policija v Minneapolisu se na navedbe še ni odzvala. Strah pred temnopoltimi, ki je v ZDA pogosto razlog za hitro uporabo policijskega strelnega orožja, pri tem ni mogel imeti odločilne vloge, saj je pokojnica belka.