Dekleta so spolne usluge prodajala za 20 do 100 evrov. Foto: EPA
Dekleta so spolne usluge prodajala za 20 do 100 evrov. Foto: EPA

Kriminalci so dekleta novačili z obljubami za delo v gostinstvu v španski pokrajini Katalonija, potem pa so jih prisilili v ulično prostitucijo, večinoma v znanem letovišču Lloret de Mar.

Po besedah hrvaških policistov so po večmesečni operaciji "Catalunya" prejšnji teden prijeli sedem hrvaških državljanov in našli tri dekleta iz Hrvaške, ki so bile njihove žrtve.

V operaciji so zasegli tudi pol kilograma kokaina, ki naj bi ga osumljenci pretihotapili iz Barcelone v Medžimurje na Hrvaškem. Osumljenci so stari znanci policije.

Prva je operacijo začela španska policija pred letom dni, hrvaški policisti pa so prve informacije o kriminalni skupini prejeli julija lani. Nato so se v operacijo vključili še Interpol in Evropol ter slovenska in hrvaška policija.

Skupina osumljencev je dekletom prek Slovenije in Madžarske organizirala prevoz do Španije in tudi namestitev, nato pa so jih prisilili v prostitucijo. Fizično in psihično so jih trpinčili, odvzeli pa so jim tudi 70 odstotkov zaslužka. Dekleta so morala moškim za seksualne usluge zaračunavati od 20 do 100 evrov.