Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 38 glasov Ocenite to novico!
Kralj Salman in Vladimir Putin
Savdski kralj in ruski predsednik sta na prvem obisku v Moskvi spregovorila tudi o vojni na Bližnjem vzhodu. Foto: Reuters
Vladimir Putin in kralj Salman
S kraljem Salmanom je v Rusijo prispelo tudi več kot sto podjetnikov, ki naj bi že sklenili več milijard težke posle z Rusijo. Foto: Reuters
Kralj Salman
Salman je na obisk Moskve prišel kot prvi savdski kralj. Foto: Reuters
VIDEO
Putin in Salman krepita odnose
VIDEO
Savdski kralj na obisku p...

Dodaj v

Rusija in Savdska Arabija sklenili večmilijardne posle

Savdski kralj Salman na obisku pri predsedniku Putinu
5. oktober 2017 ob 10:57,
zadnji poseg: 5. oktober 2017 ob 21:35
Moskva - MMC RTV SLO, STA

V Moskvo je na štiridnevni obisk prispel savdski kralj Salman, ki naj bi potrdil zavezništvo med Rusijo in Savdsko Arabijo. Gre za prvi obisk kakšnega savdskega kralja v Rusiji.

Savdski kralj Salman je na prvem dnevu obiska ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu dejal, da se Iran ne bi smel vmešavati v bližnjevzhodni konflikt, saj je s tem v preteklosti že destabiliziral regijo.

Iran in Savdska Arabija v konfliktih v Siriji in Jemnu podpirata nasprotni strani. Rusija je ključni zaveznik sirske vlade Bašarja Al Asada, ki pa mu Savdska Arabija ni naklonjena.

Putin je pogovore s kraljem Salmanom označil za zelo produktivne. "Gre za prvi obisk savdskega monarha v zgodovini naših medsebojnih odnosov, kar je že samo po sebi izjemen dogodek," je dejal ruski predsednik in izrazil prepričanje, da bo obisk okrepil odnose med državama.

Sklenjeni večmilijardni posli
Salmana v Moskvi spremlja tudi 100 savdskih poslovnežev. Državi sta med seboj sklenili večmilijardne posle. Ruski minister za energijo Aleksander Novak je dejal, da gre za 850-milijonsko investicijo v sklad za naložbe v energetiko in za 930-milijonski posel z ruskim petrokemičnim velikanom Siburjem, ki naj bi gradil elektrarno v Savdski Arabiji.

Amin Naser, vodja savdskega naftnega giganta Aramco, je medtem za rusko televizijo Rossija 24 izjavil, da bo podjetje podpisalo sporazume z več ruskimi energetskimi podjetji, med drugim z Gazpromom.

Prav tako je Savdska Arabija na obisku, ki si ga številni razlagajo kot znak vse večjega ruskega vpliva na Bližnjem vzhodu, izrazila interes za nakup ruskih protiraketnih obrambnih sistemov S-400, je povedal podpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

Rusija bi lahko postala sila na Bližnjem vzhodu
Kot piše Guardian, bi zavezništvo s Savdsko Arabijo potrdilo Rusijo kot neodvisno silo na Bližnjem vzhodu, ki lahko oblikuje svetovne cene nafte, pa tudi izide območnih spopadov, kot sta v Siriji in Libiji.

Moskva upa, da bo Salmanov zgodovinski obisk pokazal, da lahko Rusija sklepa zavezništva z vsemi ključnimi bližnjevzhodnimi silami, s Turčijo, Iranom in zdaj s Savdsko Arabijo.

Še pred dvema letoma se je zdel obisk savdskega kralja v Moskvi malo verjeten. Moskva in Riad sta si namreč desetletja nasprotovala glede vseh večjih spopadov, od Afganistana do vloge Muslimanske bratovščine.

Riad želi neodvisnost od ZDA
V zadnjih letih je Savdska Arabija, vse manj zadovoljna z odvisnostjo od ZDA, začela širiti svoje zunanjepolitične ambicije onkraj zgolj nasprotovanja Iranu. Riad, pomembna regionalna sunitska sila, je začel širiti diplomatska zavezništva, stike pa so začeli vzpostavljati tudi s silami, s katerimi prej niso hoteli imeti opravka, recimo s šiitskimi veljaki v Iraku. Pred kratkim je tako Savska Arabija gostila Muktado Al Sadra, vplivnega iraškega šiitskega klerika, Riad in Bagdad pa bosta ob tem prvič po 27 letih odprla mejni prehod Arar.

Sprememba nastaja delno tudi zaradi uspešnega ruskega posredovanja v Siriji v podporo sirskemu predsedniku Bašarju Al Asadu in nazadovanja sirskih upornikov, ki uživajo podporo savdske kraljevine.

Ruski uspehi v Siriji so Savdsko Arabijo prisilili, da se obrne k skupnemu rusko-turško-iranskem procesu vzpostavljanja t. i. območij zmanjšanih napetosti v Siriji. Riad bo, skupaj z Izraelom, sicer Moskvo opozoril, da bi lahko ta območja zagotovila dolgoročno navzočnost iranskih sil in sil libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah v Siriji. Tako Riad kot Tel Aviv namreč menita, da Iran z rusko pomočjo gradi koridor ozemeljskega nadzora skozi Irak in Sirijo do Hezbolaha na južni libanonski meji z Izraelom.

Ob tem bo Riad sredi oktobra organiziral še eno srečanje sirske opozicije v poskusu, da bi jo poenotil in restrukturiral njene politične zahteve.

Za Rusijo pomembne cene nafte
Moskva medtem upa, da bodo današnja srečanja potrdila tesnejše sodelovanje med obema pomembnima proizvajalkama nafte, kar bi vodilo do dolgoročnega sporazuma za omejevanje črpanja nafte in preprečevanje nadaljnjega padca njenih cen. Rusija ni članica Organizacije držav izvoznic nafte Opec.

Leta 2016 se je 24 proizvajalk nafte, tudi Savdska Arabija in Rusija, dogovorilo o zmanjšanju črpanja na okoli 1,8 milijona 159-litrskih sodov nafte na dan. Dogovor je bil nato podaljšan do marca 2018, preprečil pa naj bi nizke cene nafte. Lanska cena pod 30 ameriških dolarjev za sod je bila namreč najnižja v 13 letih. Rusija naj bi si želela dodatno podaljšanje dogovora do konca prihodnjega leta, še piše Guardian.

Savdska Arabija "onesposobila IS v Riadu"
Varnostne sile Savdske Arabije so v prestolnici Riad onesposobile t. i. Islamsko državo, je novoustanovljeno predsedstvo državne varnosti sporočilo preko državne televizije Al Arabija. Varnostne službe so po poročanju ubile dva pripadnika teroristične celice, pet so jih aretirali ter preiskali tri lokacije.

B. V., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Tao3
# 05.10.2017 ob 11:18
Amerika pod Trumpom je tako nemočna in zasmehovana, da se je niti vojaško nihče več ne boji. Dejansko so postali oni država Bananistan, ki ima vse večje težave že v državi, kaj šele izven nje. Poleg tega se cel svet norčuje iz karikature povprečnega američana, ki so jo postavili za predsednika. Amerika gre dol, vprašanje pa je kako bo to zatreslo cel svet ...
oziris.va
# 05.10.2017 ob 11:23
Opala! SA, to pa ni lepo! Kaj bodo rekli strici iz ZDA?
Da ne boste slučajno vi ratali naslednji v projektu "arabska pomlad" naslednje leto.
Jarik
# 05.10.2017 ob 11:20
Skippy@,
Takšno demokracijo si daj pod pošter al na steno.
Če lahko z njo napadeš katerokoli državo na svetu in oborožuješ samo tiste upornike, ki bodo jutri kupovali Coca Colo in MacDonaldse.
Ameriška demokracija je eno samo metanje peska v oči, če tega ne vidiš, nisi kriv.
Pesek je.
Bivši uporabnik
# 05.10.2017 ob 11:16
Rusija, kot združevalna sila Bl. Vzhoda in USrA, po nareku Izraela, razdruževalna sila... Počasi, počasi, bodo ob zadnjem vstopu Kitajske preko vojaške baze v Djibutiju, karte na Bl. Vzhodu čedalje bolj jasne...
Mirko Tipka
# 05.10.2017 ob 11:26
Pred ZDA in Rusi, so pa bili prijatelji v skupnosti neodvisnih držav, ki jim je predsedovala SFRJ s Titom na čelu... še marsikaj se bo moral zahod in vzhod naučiti od Balkana :-)
Tao3
# 05.10.2017 ob 11:19
Očitno bodo za Turki tudi Savdijci kupili S-400, že vedo kdo je pravi sovražnik dolgoročno ...
Tao3
# 05.10.2017 ob 11:21
@Skippy Putin se pa res več ne druži z nikomer drugim kot s samimi diktatorji - Erdogan, pa s Sirijci, pa zdaj s Savdijci. :)

Res je, druži se s tistimi, ki jih je pred tem obiskal Trumpek ...
Jarik
# 05.10.2017 ob 11:15
To je nič drugega, kot dokaz svetu, da savdijci (kralj predvsem) imajo radi stabilnost in konsistenost v politiki.
To je Putin.
Kavbojci pa nastopajo vedno z drugim precednikom, drugo politiko, lažejo, zavajajo in se hvalijo.
Rusito tega ne počnejo (ali zalo malo), saj so se odločili, da svet informirajo na osnovi dejstev na terenu.
In to vidijo vsi, celo podžigalci terorizma - savdijci.
Zato so se prišli pogajat in izpogajat vsaj nekaj - ceno nafte in njeno varno pot, saj na red nexe ne morejo popolnoma računat.
Imajo preveč problema z Trumpom... in viharji ipd...
Bivši uporabnik
# 05.10.2017 ob 11:23
KLIPANa bo kap.

Sedaj bo moral modificirat 99% svojih komentarjev o Savdski Arabiji in ZDA.

Ah Vladimir. Tudi ti?
Yanez
# 05.10.2017 ob 14:15
Da se mora stari Saudski kralj ponižati in iti k Putinu v Kremelj je dovolj pomenljivo, kdo je zmagovalec na Bližnjem vzhodu. Zanimiv bo podatek, koliko časa ga bo, kot ima že v navadi, pustil Putin čakati na sestanek? Ni kaj, Volodja na svojo stran pridobiva vse bližnjevzhodne ključne igralce: Iran, Turčijo, Sirijo, sedaj pa še Savdijce.
Prvi slovenski zet pa ostaja vse bolj sam s svojimi notranjimi problemi in katastrofo na zunanjepolitičnem področju, kjer so Američani iz velikega zmagovalca po drugi vojni in še pred kakšnim desetletjem stebra demokracije, postali (poleg zadnjega zaveznika Izraela) najbolj osovražena svetovna država, ki jo mrzi večina sveta in jo celo Kim nekaznovano zasmehuje.
generacija56
# 05.10.2017 ob 13:47
Kako pomanjkljiv članek..
Točno se vidi, komu hlapčuje medij...
Saudi niso imeli odnosov z Rusijo 100 let.
Ker se ZDA kot hegemon z prevladujočim svetovnim vplivom sesuva, vazali počasi hodijo novim vplivnim centrom na obisk...
Kitajci so naslednji, saj je Kitajska že sačela plačevati nafto v Juanih...
A še politično nima vpliva, kot ga ima Rusija.
Sedaj, ko državni sekretar ZDA imenuje svojega predsednika bebec, je skrajni čas.
Sicer pa, kdor ne vidi, da ZDA svoje hlapce zapuščajo, ko postane tesno, je slep...
Da bi vodili vojne v katerih bi naj umirali hlapci, je tudi jasno.
Ostali bodo le še najbolj zvesti, ki se bojijo ekonomskih sankcij....
Le da te sankcije postajajo bolj breme ZDA kot drugim, še mora postati jasno...
Potem ne bo več potrebnih 2% BDP za kupovanje odpadne Ameriške ropotije...
moj komentar
# 05.10.2017 ob 15:46
To je prvi obisk kateregakoli saudijskega kralja Rusiji. To se prej v zgodovini ni še nikoli zgodilo.
Očitno so zadaj zelo resne zadeve, glede na to, da ga je rusko vodstvo sprejelo v zlati sobi kremeljskega dvorca.
drop dead
# 05.10.2017 ob 12:51
Savdska Arabija skače s potapljajoče se ladje dokler še ni vsa pod vodo, Rusija pa to izkorišča, čeprav bi si ti Savdijci res zaslužli eno klofuto za vso sr****, ki so ga ustvarli na svetu.
KLIPAN
# 05.10.2017 ob 11:47
@Skippy
Drugje imajo toliko vojn zato, ker so jih "osvobodili in demokratizirali" Američani.
A si pozabil kdo je napadel Irak, Libijo, posredno Sirijo, kdo nabija sankcije Iranu, Rusom....., kdo ima največ vojaških baz po svetu, ker baje tam tisoče kilometrov od svojih mej "branijo Ameriko" ipd.?
Churchill W.
# 05.10.2017 ob 11:36
državi pa bosta sklenili 1,12 milijarde evrov vreden sklad za naložbe v naftno industrijo

in še vedno se bodo najdli na tem forumu eni, ki bodo trdili da Rusija ni kapitalistična, da je to domena samo ZDA in EU, da rusija vse kar počne na BV počne iz humanitarnih razlogov, medtem ko ZDA in EU plenita......

...in svizec zavije čokolado.
Ideologije so mrtve - edina ideologija, ki poganja kolesje, ne glede na to na kateri del ozemlja planeta Zemlja država sodi je KAPITAL (v katerikoli valuti že hočete)
artoum
# 05.10.2017 ob 11:22
Temu se reče demokracija in je normalno za razvite države. Vi ste pa ljubitelji diktatorskih dosmrtnih predsednikov ...

haha hmm
le zakaj sem se sedaj spomnil na slo parlamentarne volitve.......
SamoRes
# 05.10.2017 ob 12:37
Saj naši politiki tudi romajo k Savdijcem
direndaj
# 05.10.2017 ob 12:29
Skippy
# 05.10.2017 ob 11:17
Temu se reče demokracija in je normalno za razvite države. Vi ste pa ljubitelji diktatorskih dosmrtnih predsednikov ...


Aimaš to v mislih SDS ali tisto državo katere predsednik podpiše pogodbo s celim svetom potem pa čez pol leta pride drugi predsednik in enostavno reče da je pogodba zanj nesprejemljiva in jo zavrne............
Hvala za tako demokracijo!
jarovit
# 05.10.2017 ob 12:10
@Tao3
# 05.10.2017 ob 11:48

A misliš tele: lepa druščina:

mircek007
# 05.10.2017 ob 17:23
In kaj bo dobil od Rusije, razen orožja? Grelne naprave za avtobuse in črpalke za osuševanje močvirij?
..............
Rusija ima veliko različnih rudnin in razna žita,katera izvaža.SA ima samo nafto in pesek,par palm..
ErikD
# 05.10.2017 ob 16:41
Rusi so stolkli savdijdki IS in Savdijci zdaj vedo, kdo je šef!
STANE
# 05.10.2017 ob 15:55
Ruski uspehi v Siriji so Savdsko Arabijo prisilili, da se obrne k skupnemu rusko-turško-iranskem procesu vzpostavljanja t. i. območij zmanjšanih napetost

Tale stavek vse pove......Rusi z Asadom so zmagovalci,zavezniki ZDA se obračajo proti Rusiji....
tupamaross
# 05.10.2017 ob 15:42
V sili hudič muhe žre. Izgubili so vojno v Siriji. Sledi še
Vrnitev Iraka in Libije njihovim narodom in se je Svdski
kralj odločil na kolena pred zmagovalcem.
Jarik
# 05.10.2017 ob 13:54
vojnaslo91
# 05.10.2017 ob 13:47
"Katero državo točno je EU upepelila?"

LIBIJO .
Ramus
# 05.10.2017 ob 13:29
Neverjetno kaj uspeva Putinu,...
Krisha
# 05.10.2017 ob 13:26
Stari bosanski pregovor pravi- sad se vidi ko boj bije a ko begu lice mije...
Beg je saudijski kralj ki mu Trump lice umiva.boj pa veliki Vladimir bije...
Bivši uporabnik
# 05.10.2017 ob 13:20
"No ja, temu bi lahko rekli dvojna merila. Ko Trump "pleše s sabljami", potem je to "smešno", ko to počne Putin, potem je to "resno". Da mal poenostavim tvojo "vrhunsko diplomacijo"." ... Težko je ljudem, ki verjujejo, da lahko Chuck Norris naredi VSE sklece, predociti kaj se dogaja na Bl. Vzhodu.... Rusija znova pridobiva veljavo na Bl. Vzhodu, ne samo preko zmagovite vojne v Siriji, pač pa tudi preko vpliva tako v Iranu, Turčiji, Katarju, kot v Egiptu, Izraelu insedaj še SA....Ali za nko stoji še neka druga zelomočna globalna zaveznica niti ni pomembno... Pax Americana se končuje in igralci čedalje bolj zasedajo izpraznjen prostor...
moj komentar
# 05.10.2017 ob 13:03
Bolj izrazite simbolike kot je Trump s Saudijsko sabljo, je ni.
ZDA prispeva orožje, Saudijska Arabija pa prispeva islamske teroriste.
KLIPAN
# 05.10.2017 ob 11:41
@pkorosec
Če kje piše, da bodo Rusi prodali za 350 miljard dolarjev orožja Saudijcem?
Mislim da piše o gospidarskem sodelovanju in pogajanjih glede cen nafte.

Če bo koga tu kap so to tvoji Ameri in njihovi ljubitelji.
Ne samo, da so vas in vaš Isis Rusi, SAA, Iran ter Hezbollah porazili kot male otroke, Rusi so vam v dveh letih spelali tudi največje zaveznike in osmešili Amere na celem BV.
Ljudje so pač ugotovili kdo hoče vojne, kdo pa mir in gospodarsko sodelovanje.
V dveh letih so Rusi razturili Amere v vojni in še na političnem parketu.
Komedija.
nekdodalec
# 05.10.2017 ob 11:11
No ja, v kolikor gre nekdo na obisk to se ni znak zaveznistva..

Ne pozabimo, da sta drzavi na nasprotnik pozicikah v siriskjki vojni..!!!

Zelo slaba in neprofesionalna interpretacija nadih prozahodnih novinarjev - bruseljskih aparatcikov, kateri nikoli niso omenili koliko in kaksno orozje savdijci kupujejo. In od koga tudi niso omenili !!!!!!!

Toliko!!
SF-SN
# 05.10.2017 ob 14:48
@Skippy

Temu se reče demokracija in je normalno za razvite države. Vi ste pa ljubitelji diktatorskih dosmrtnih predsednikov ...

Hahaha, kot da zamenjava lutke na volitvah spremeni dejstvo kdp je glavni v ZDA.
direndaj
# 05.10.2017 ob 13:20

RJSlo
# 05.10.2017 ob 13:05
No ja. Če se imaš za tepca potem pa bodi. Samo ne potem cviliti, če ti bo še kdo drugi napisal, da si tepec. :))))))


Jaz nikomur nisem napisal, da je tepec.
Če si se sam prepoznal in našel v mojem komentarju si si sam kriv.
So sorry, vem, da boli, ko človek pride do takega spoznanja....ker sam sebi pač ne moreš oporekat.
pripet
# 05.10.2017 ob 12:26
Plavica1

# 05.10.2017 ob 11:54
Prijavi neprimerno vsebino pripet # 05.10.2017 ob 11:34 Azijo Azijcem, bi rekel.

Pa Evropo EVROPEJCEM !!!
---------------------------------------------------
Tako je. Ven z US-NATO okupatorji!
Jarik
# 05.10.2017 ob 11:44
Skippy, pošteno, kolk si ti star? Ker to kar si napisal sodi v rubriko neizobražen, nepismen...:
"Na Zahodu ni vojn, ampak pazi zdaj to, slabi ljudje pa so samo na zahodu. Le zakaj imajo potem drugje toliko vojn...,"
tristokosmatih
# 05.10.2017 ob 21:28
Nekateri so (namerno?) spregledali bistvo. Rusi so z vojaško prisotnostjo in načelno politiko v Siriji prisilili "ta zmerne" k pogajanjem in "razbili" protisirsko "koalicijo", katera (razen odstranitve Asada) ni imela skupnih ciljev. Najprej je "popustila" Turčija, nato Katar in sedaj je SA ugotovila, da se zadeva končuje in hoče iz te polomije rešiti, kar se rešiti da. Tako je ta "obisk" bolj posledica panike, kot karkoli drugega. Tako ostaneta samo še Izrael in ZDA. In tudi Izrael že s polnimi hlačami ugotavlja, da se jim utegne zgoditi nezamisljivo - Iranska vojaška oporišča v Siriji. Izrael se je glede tega že pred tem "pogovarjal" z Moskvo, vendar novica očitno ni bila dovolj "zanimiva" za MSM. Torej sta SA in Izrael tiista, ki imata skupen cilj, kar je lepo opisano proti koncu prispevka:
Riad bo, skupaj z Izraelom, sicer Moskvo opozoril, da bi lahko ta območja zagotovila dolgoročno navzočnost iranskih sil in sil libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah v Siriji.
generacija56
# 05.10.2017 ob 18:37
Zanimivo, kako kratka je pamet, spomin...
Ni še minilo dobro leto, ko je ta ista Saudska Arabija grozila s 100.000 vojaki, da bo vstopila v Sirijo in pregnala Ruse....
Neverjetno, v našem nacionalnem, centralnem mediju niti besede....
direndaj
# 05.10.2017 ob 13:10
Kralj Salman mora v Rusijo, da ga bo Putin za ušesa zaradi Sirije
Donald duck pa je moral na Kitajsko, da ga je Xi Jinping za ušesa zaradi Južne Koreje.

Neprecenljivo:))) za vse ostalo je mastercard.

Saj res, kako kaže z razbijanjem SK..................nekam tiho so zadnje čase, od kar jih je Xi Jinping za ušesa.
Upam stavit, da jim bo telebajsek kmalu spet ognjemet pripravil, in to za ameriški praznik, ki ravnokar prihaja.
moj komentar
# 05.10.2017 ob 13:08
Velike mrcine odločajo o vsem, mali pudeljčki pa lahko samo lajajo.........
J@st
# 05.10.2017 ob 13:00
vojnaslo91

# 05.10.2017 ob 12:43
Prijavi neprimerno vsebino direndaj # 05.10.2017 ob 12:39
V čem je razlika? To da Putinu bolj paše..... v rit?
-----------------------------
Pogosto omenjas rit...
A ti pase?
Nimam nic proti, ampak kaj ce malo skrival ta tvoja seksualna nagnenja?
To ni tema clanka, ves)))
jarovit
# 05.10.2017 ob 12:26
@vojnaslo91
# 05.10.2017 ob 12:19
Nasilja ne uporablja??? Si ti to resen? Aha... potem so Rusi v bistvu.... hipiji? Ha,ha,ha....
--------------------------------
Se ne morem spomniti. Pomagaj.
direndaj
# 05.10.2017 ob 12:19
Skippy
# 05.10.2017 ob 11:16
Putin se pa res več ne druži z nikomer drugim kot s samimi diktatorji - Erdogan, pa s Sirijci, pa zdaj s Savdijci. :)


Šur.........ti že veš.....

Tao3
# 05.10.2017 ob 11:48
@Skippy Kdaj pa je Erdogana in Sirijo obiskal Trump?

Za Erdogana se malo pozanimaj, Sirijo je obiskal s 57 Tomahavki, Savdsko Arabijo, Izrael, Vatikan in ostale diktature pa je obiskal osebno in si manil roke, ker je prodal še več orožja in da bo še več beutiful babies slik nastalo, ki jih bo lahko kazal preko tiste nastavljenke v UN ...
WeeBay
# 05.10.2017 ob 11:31
KLIPANa bo kap.

Sedaj bo moral modificirat 99% svojih komentarjev o Savdski Arabiji in ZDA
.

Lol lol lol. Itak se ne bo oglasil...
Bivši uporabnik
# 05.10.2017 ob 20:00
Niti ne vem, zakaj odgovarjate indolenci neke osebe po imenu Ti-ne... V Čečeniji, je bilo v vrsth Muđahidov, približno plovica Čečenov ostalo so bili uvoženi in s strani SA finančno in USrA logistično podprti.. Princip delovanja ISISa ni nič novega.. Enako se je dogajalo žev času CCCP in Afganistana... Nasploh je Kavkaz sredsvto, destabilizacije Rusije, poleg nenehnega širjenja NATO pakta na ruske meja, navkljub dogovoru med Gorbačovom in Reganom.... Skratka... Od Čečenije, preko Gruzije in sedaj Krima in Donbasa je zgolj odgovor in samozaščitno delovanje Rusije... V bistvu ima "zahod" in ostali priveski veliko srečo, da v Rusiji vlada Putin.. Vse druge alternative so mnogo bolj "trde" do zahoda, kot Putin....Poceni grabljenje ruskih bogastev in zemlje iz časov pijanega Jelcina pa seveda lahko pozabite... Tega filma se ne bo več gledalo...
direndaj
# 05.10.2017 ob 13:23
RJSlo
# 05.10.2017 ob 13:10

hahahahhahahahah :))))))))))))) hahahahahhahahaha LOL D OMG ROFL, itd.


Z vsakim ruskim uspehom je histerija nekaterih vse večja in večja.
No ja, saj vem, da vam je hudo, ker isisa kmalu ne bo več.
jarovit
# 05.10.2017 ob 13:22
@ti-ne
# 05.10.2017 ob 12:30
Afganistan
Južna Osetija - Abhazija
Čečenija par sto tisoč mrtvih......
..................................
Komentiral sem komentar @Churcill W. ki se je nanašal na BV. Tudi moj komentar se je nanašal na BV , kar je posebej poudarjeno.
moj komentar
# 05.10.2017 ob 13:13
Kakorkoli že jamrate in čebljate, je dejstvo, da je Rusija velesila, ki se je ne more pomesti pod predpražnik.
direndaj
# 05.10.2017 ob 12:39
Samo tepec ne vidi razlike.
Medtem ko američani hodijo v SA kralju lezti v rit in prodajat orožje, mora kralj iti v Rusijo in Putinu lezti v rit.
Vsaj članek preberite preden komentirate:

Ruski uspehi v Siriji so Savdsko Arabijo prisilili, da se obrne k skupnemu rusko-turško-iranskem procesu vzpostavljanja t. i. območij zmanjšanih napetosti v Siriji. Riad bo, skupaj z Izraelom.....,
Plavica1
# 05.10.2017 ob 11:54
pripet # 05.10.2017 ob 11:34 Azijo Azijcem, bi rekel.

Pa Evropo EVROPEJCEM !!!
Jarik
# 05.10.2017 ob 11:24
Tao3@,
"Amerika pod Trumpom je tako nemočna in zasmehovana, da se je niti vojaško nihče več ne boji. Dejansko so postali oni država Bananistan,.. "
Dejansko če ne bi imeli plačance v vojski ne bi imeli nobenega. Zadnje, kar še lahko pričakujemo od kravarjev je da spustijo vse zapornike.
(aja, njih čuvajo, če kdo napade USA)
Kazalo