S. in J. Amerika
Brett Kavanaugh je prisegel za dosmrti mandat vrhovnega sodnika. Foto: Reuters
Pred Kapitolom so potekali protesti. Foto: Reuters
Brett Kavanaugh
Senatorji so Trumpovega kandidata Kavanaugha potrdili na mesto vrhovnega sodnika. Foto: Reuters
Ameriška prva dama Melania Trump je z obiskom Egipta zaključila končala turnejo po Afriki. V Kairu se je srečala z egiptovskim predsednikom Abdel Fatahom Al Sisijem, ogledala pa si je tudi piramide v Gizi. Na novinarsko vprašanje ob robu obiska je podprla kandidaturo konservativnega Bretta Kavanaugha za vrhovnega sodnika ZDA. Foto: Reuters
VIDEO
Po žgoči razpravi Kavanau...
VIDEO
Politična zmaga Donalda Trumpa

Dodaj v

Zmaga D. Trumpa: Kavanaugh kljub škandalom prisegel za vrhovnega sodnika

Glasovanje pospremili protesti
6. oktober 2018 ob 22:04,
zadnji poseg: 7. oktober 2018 ob 13:45
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Kandidat ameriškega predsednika Donalda Trumpa Brett Kavanaugh je kljub obtožbam spolnega nadlegovanja po potrditvi senata prisegel kot vrhovni sodnik.

Ameriški senat je na glasovanju s 50 proti 48 glasovom podprl imenovanje zveznega prizivnega sodnika Bretta Kavanaugha na položaj vrhovnega sodnika.

Glasovanja v 100-članskem senatu se je vzdržala republikanska senatorka Lisa Murkowski, republikanski senator Steve Daines pa je bil odsoten zaradi poroke svoje hčere. Joe Manchin iz vrst demokratov je podprl Kavanaugha.

Predsednik Donald Trump je po glasovanju tvitnil čestitko senatu za potrditev "izjemnega kandidata" in napovedal, da bo podpisal njegovo imenovanje, da bo lahko prisegel na položaju, kar je sporočila tudi Bela hiša.

Republikanci imajo v senatu 51 predstavnikov, demokrati z dvema neodvisnima kandidatoma na svoji strani pa skupaj 49.

Nominacijo spremljali protesti in aretacije
Boj za nominacijo v najvišje sodišče v ZDA, ki ima devet sodnikov in zadnjo besedo pri vprašanjih, kot so pravica do splava, pravice žensk, delavcev, nadzor nad orožjem, so spremljali protesti v Washingtonu, okoli kongresa in vrhovnega sodišča kot tudi v senatnih zgradbah.

Protestniki so z vzkliki "Sramota!" z javne galerije v zgradbi zmotili glasovanje, zaradi česar je podpredsednik ZDA Mike Pence, ki je vodil zasedanje senata, večkrat prekiniti proces in naročiti policistom, naj poskrbijo za red in mir.

Policija je aretirala več sto ljudi. O večjem zborovanju so poročali tudi iz Clevelanda, po poročanju CBS News je policija v Washingtonu aretirala nekaj protestnikov.

Predsednik Trump je težo protestov poskusil zmanjšati z označitvijo, da gre za lažne novice. V zapisu na Twitterju je sporočil, da se je zbrala "majhna množica, okoli 200 ljudi (pa še ti so očitno opazovalci) - ki ne bi zapolnili niti prvih nekaj vrst na naših zborovanjih v Kansasu ali na katerem koli našem zborovanju! Lažni mediji poskušajo zadevo preeenapihniti, pa ni tako!".

Demokrati: preiskava FBI-ja prekratka
Demokrati so prepričani, da na položaj upokojenega zmernega sodnika Anthonyja Kennedyja, ki je občasno prestopal ideološke bregove in med drugim zaščitil pravico žensk do splava, prihaja konservativni sodnik po vzoru Antonina Scalie, Samuela Alita, Clarencea Thomasa.

Imenovanja in potrditev Kavanougha je potekalo v senci obtožb o spolnih zlorabah. Univerzitetna profesorica Christine Blasey Ford trdi, da jo je Kavanaugh pred 36 leti skušal posiliti.

Kavanaugha je spolnega nadlegovanja obtožila še Julie Swetnick, ki naj bi bila leta 1982 žrtev skupinskega posilstva na zabavi, na kateri je bil tudi Kavanaugh, Christine Blasey Ford, Deborah Ramirez pa mu očitata, da ju je spolno nadlegoval, ko sta bili še obe študentki na univerzi Yale.

Kavanaugh obtožbe vseskozi zanika. Njega in Fordovo so v povezavi z očitki zaslišali pred ameriškim senatnim odborom, preiskavo obtožb je izvedla še ameriška Zvezna preiskovalna agencija (FBI), ki so jo demokrati označili za prekratko, premalo temeljito in prepolno ovir s strani Bele hiše.

Čakajoč na kongresne volitve
Tako demokrati kot republikanci so po prisegi Kavanaugha zdaj še bolj zavzeti za bližajoče se volitve v kongresu. Vodja demokratske manjšine Chuck Schummer je razočaranim demokratskim volivcem povedal, da si lahko spremembe, ki jih želijo, zagotovijo na le en način - to je z množično udeležbo na kongresnih volitvah 6. novembra.

Melania podprla Kavanaugha
Prva dama ZDA Melania Trump je medtem med obiskom Egipta podprla Kavanaugha, saj je po njenem mnenju zelo usposobljen za ta položaj. Izrazila je tudi zadovoljstvo, da je pričal glede obtožb o spolnih zlorabah ter da je FBI preiskal obtožnice. Pri tem je poudarila, da "nasprotuje vsem oblikam zlorab ali nasilja" in da morajo vse žrtve dobiti pomoč.


J. R., K. Št.
Brett Kavanaugh
Prijavi napako
Komentarji
tanja-bor
# 06.10.2018 ob 22:08
Čestitke kandidatu in graja kričečim ženskam na balkonu senata. Pomembna zmaga proti #metoo čarovniškim procesom.
patriot1970
# 06.10.2018 ob 22:30
Es
# 06.10.2018 ob 22:25
Ubogi hlipajoči Edvard Žitnik, le kako se bo sedaj pravočasno spravil skupaj in pripravil jutrišnji propagandni prispevek.


Verjetno bo imenovanje sodnika omenil le bežno,...ter fokusiral svoj prispevek na "neprimerna kolonijalna" oblačila Melanije.

Saj ne moreš verjet kakšen poden so ti naši pres......!

https://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-znanih/afriske-oprave-melanie-trump-razburilo-kolonialno-pokrivalo/468055
Sun1988
# 06.10.2018 ob 22:17
Uh, to pa je bil zdaj hud udarec feministkam, da je še mene zabolelo. Pa nisem del nikakršnega gibanja ;)
884
# 06.10.2018 ob 22:26
Dokaz, da mediji vendarle niso vsemogočni!
5tane
# 06.10.2018 ob 22:30
Tole jih bo stalo volitev.
Balada
# 06.10.2018 ob 22:48
Kakšna krivica! Vsi vemo, da bi morale ženske imeti aboslutno moč, da samo z obtožbo, kjerkoli in kadarkoli, odstranijo kateregakoli moškega iz javnega življenja. Prvo odstranijo iz javnega življenja, potem pa pošljejo v sekusualno-prevzgojni gulag. Za to se borijo feministke tretjega vala in mi, njhovi sojnomlečni zavezniki.
erny1
# 06.10.2018 ob 22:42
Hilary vedno ko odpre usta, dela škodo demokratom. R jo imajo čedalje raje, se mi zdi.
sumtb
# 06.10.2018 ob 23:34
USA so čisti South Park, slovenski mediji pa tudi popolnoma ničvredni in se ukvarjajo z nepomembnimi stvarmi za državljane RS.

Sem obrnil za hec na CNN in so v kolektivni depresiji.
_robespierre_
# 06.10.2018 ob 22:41
Malo konservatizma drzavam nikoli ni skodilo. Skodljivi je pa pretirani liberalizem, socializem, feminizem,...
Otoček
# 07.10.2018 ob 11:05
Ocitno je norost v modi, sodec po komentarjih pa tudi v veliki vecini.
Balada
# 06.10.2018 ob 23:15
Zakaj bi morale ženske dokazovati karkoli? Pa dobro v katerem letu mi živimo - vsi vemo, da so ženske znanstveno dokazano nadangelska bitja fizično nesposobna za laganje in manipulacije. Dokazal institut za ženske študije in meetoologijo v Lövebergnu že lani.
WeeBay
# 06.10.2018 ob 22:18
Hvala bogu je zmagal razum in poštenost. Človeku so skoraj uničili življenje. Demokratom se je popolnoma odpeljalo in zdaj bodo hudo tepeni (pravilno). Demokrati so pogrnili na celi črti in že slep človek vidi da to kar počnejo ni nič drugega kot navadna hinavščina. Kako sem vesel da se jim je vse vrnilo. 3 leta neprestano podtikajo in zdaj so dobili kar so iskali. Brez kakršnih koli dokazov so obtoževali Bretta in mu s tem skoraj uničili življenje. To bo popolnoma uničilo demokrate.
Es
# 06.10.2018 ob 22:16
Mislim, da lahko počasi izdavimo tisto znamenito: "We´re getting tired of winning"
oliva
# 07.10.2018 ob 10:50
Mi se mormo lepo obnašat, politična korektnost itd., na oblasti (!) pa si lohk govedo.
KovacevaKobila
# 07.10.2018 ob 10:27
Ja, vrhunska ironija...
Ko so demokrati želeli spodnesti Kavanaugha, je vse, kar bi morali storiti, omeniti njegove neokon težnje, sodelovanje pri Patriot aktu in njegovo vlogo, kot Bushev svetovalec. Ampak to bi spominjalo vse, da je bila vojna v Iraku nekaj slabega, vojna proti terorju pa lažna, zato so raje poskusili z obtožbami posilstev...


Že nekaj časa ponavljam, da so republikanci in demokrati isti šmorn. Eni se pretvarjajo, da so liberalni. Drugi se pretvarjajo, da so za tradicionalizem. V resnici pa obe stranki furata povsem enako ekonomsko in zunanjo politiko, ki je v skladu z interesi gospodarske elite, ki dejansko vlada. Vse skupaj je le lažna 'izbira' za volilce, ustvarjanje privida demokracije. Zato so kriminalne vojaške intervencije, Patriot Act, Torture Memos itn. tabu teme, ki se jih ne načenja.

Javnost že nekaj časa čuti, da je nategnjena na suho. Trump je bil v veliki meri izvoljen, ker so ljudje mislili, da je 'drugačen', 'antiglobalist', 'sovražnik globoke države', ki bo 'izsušil močvirje' itn. Po dveh letih njegovega mandata, v katerih smo priča nenehnemu davčnemu razbremenjenevanju elite, črtanju okoljevarstvene zakonodaje, besnim iskanjem vojne z Iranom, prodajanju orožja fundamentalistom, lizanju zadnjice Izraelu in nastavljanju jastrebov a la Kavanaugh, bi počasi še slepcem moralo postati jasno, da je Trump le še en kolosalni nateg volilcev, orkestriran s strani elite.
su
# 06.10.2018 ob 22:43
United Saudi Arabia
Rozmarin
# 07.10.2018 ob 12:03
@sth
Si predstavljate, da prideš na razgovor za službo in začneš žaliti del izborne komisije, se jokaš, dereš, ne sprejemaš kritike, se zapletaš itd.? Nobeno resno podjetje takega človeka ne bi vzelo v službo.

Si predstavljaš, da prideš na razgovor in te obtožijo posilstva 36 let nazaj, brez kakršnihkoli dokazov. Tvoja družina dobiva grožnje s smrtjo, blatijo te po vseh MSM medijih, tvoj ugled je uničen... Si predstavljaš, da se razburiš in jokaš ali celo zapletaš????
Fordova je opustila obtožbe in ne bo šla naprej na sodišče. Sploh nikoli ni šla na policijo. Šla je direktno do Demokratov! Če bi prišla s takim primerom pred sodnika, bi se ji smejal v glavo. Nima nobenih dokazov, ne spomni se ne kraja, ne časa domnevnega dogodka. Ne spomni se ne kako je prišla do tam, ne kako domov. Ljudje, ki jih je sama naštela in naj bi bili takrat tam, so vsi pod prisego zavrgli njeno zgodbo. Poligraf, ki naj bi ga opravila se je zgodil v hotelski sobi, dobila je le dve vprašanji. Zapiskov o opravljanju poligrafa, še vedno niso predložili komisiji, kljub pozivu. Njen bivši je pod prisego povedal, da je Fordova v preteklosti trenirala svojo prijateljico kako opraviti test s poligrafom (ker se je ta prijavila za delo v FBI).
Si predstavljaš, da se razburiš??????
sth.
# 07.10.2018 ob 10:36
Se mi zdi, da komentatorji, ki podpirajo izvolitev Kavahaugha nimajo niti minute izkušenj dela v zasebnem sektorju.

Si predstavljate, da prideš na razgovor za službo in začneš žaliti del izborne komisije, se jokaš, dereš, ne sprejemaš kritike, se zapletaš itd.? Nobeno resno podjetje takega človeka ne bi vzelo v službo.
HOR
# 07.10.2018 ob 03:00
@KovacevaKobila
# 07.10.2018 ob 01:07
Ta sodnik je zelo dober človek.

"..Ta 'dobri človek' je bil svetovalec Busha jr., ki je skegljal Irak in pustil za sabo milijon trupel na podlagi izmišljenih 'dokazov'. Kavanaugh je eden od avtorjev Patriot Acta in Torture Memos, ki so omogočili waterboarding in druge oblike 'enhanced interrogation techniques' ... oz. mučenja ljudi.
Ko samooklicani sovražniki jastrebov povzdigujejo jastreba. Vrhunska ironija..."


Ja, vrhunska ironija...
Ko so demokrati želeli spodnesti Kavanaugha, je vse, kar bi morali storiti, omeniti njegove neokon težnje, sodelovanje pri Patriot aktu in njegovo vlogo, kot Bushev svetovalec. Ampak to bi spominjalo vse, da je bila vojna v Iraku nekaj slabega, vojna proti terorju pa lažna, zato so raje poskusili z obtožbami posilstev...
sanimirtec
# 06.10.2018 ob 23:14
Končno en levičarski montiran proces klavrno propadel ... Laž ima kratke noge, pač. Ne moreš nategovati vse ves čas.
Rotom
# 06.10.2018 ob 22:43
DOBRA NOVICA!
Pomeni, da ULICA v Ameriki vseeno nima zadnje besede, ampak PRAVO.
gozdar1
# 07.10.2018 ob 10:34
Tudi v ameriki je očitno pomembno samo , da je naš.
Ples
# 07.10.2018 ob 02:05
@veza
Meni so dosmrtne funkcije itak bizarne, demenca hara na polno
Billi
# 06.10.2018 ob 23:29
Zmaga razuma nad histerijo.

Spremljal sem celoten proces.. kaj so si demokrati privoščili je bilo pod vsakim nivojem.
veza
# 07.10.2018 ob 01:32
Ples
# 07.10.2018 ob 01:26

Folk jemlje to kot en reality, nek trenutni šov, ki se zdaj dogaja ... ampak tole nazadnjaštvo Kavanaugha bo trajalo ohoho dolgo

ni rečeno, nisem navdušen nad Trumpom in tem sodnikom, še manj nad demokrati, kaj je res tale Fordova odstopila od obtožb?
To so dogodki, ko ne veš, ali bi šel naprej, ali bi raje izstopil iz tega norega vlaka.
KovacevaKobila
# 07.10.2018 ob 01:07
Ta sodnik je zelo dober človek.

Ta 'dobri človek' je bil svetovalec Busha jr., ki je skegljal Irak in pustil za sabo milijon trupel na podlagi izmišljenih 'dokazov'. Kavanaugh je eden od avtorjev Patriot Acta in Torture Memos, ki so omogočili waterboarding in druge oblike 'enhanced interrogation techniques' ... oz. mučenja ljudi.

Ko samooklicani sovražniki jastrebov povzdigujejo jastreba. Vrhunska ironija.
Mr. Jones
# 06.10.2018 ob 23:58
No kočno je ta cirkus končan.
Infow..s (cenzura) je pripravil zabaven kolaž.
WeeBay
# 06.10.2018 ob 22:44
NUJEN OGLED:

Donald Trump's Magic Wand

1. Brezposelnost na najnižji točki v zgodovini države 3.7%
2. Brezposelnost črncev na najnižji točki v zgodovini države
3. Brezposelnost žensk na najnižji točki v zgodovini države
4. 5M novih delovnih mest (800 tisoč novih manufacturing jobs)
5. Dow Jones podira rekordne na dnevni bazi. V dveh letih je Trump podrl 104 rekorde
6. Gospodarska rast 4.2% (sploh prvič po letu 2009)
7. Minimalne plače se neprestano dvigujejo (Amazon je prejšnji teden najavil povišico iz 9$ na 15$)
8. Jeklarne se gradijo hitreje kot hiše
9. Podjetja se vračajo domov proizvodnje se gradijo na vsakem vogalu (Foxconn, Amazon, Apple, Ford itd)
10. Premogovništvo je nazaj
11. NAFTA
12. Problem z Severno Korejo je praktično že rešen, Kim Jong Un in Trump sta postala prijatelja
13. Novi trgovinski dogovori
14. Mala podjetja doživljajo renesanso
15. Gradijo se nove stolpnice, mostovi, tuneli, naftovodi (Dakota pipeline)
16. Prenavljajo se letališča (La Guardia, L.A.X. John F. Kennedy International Airport)
17. Prenavljajo se podzemne železnice (New York, Pennsylvania)
18. Podpora med črnci se je praktično podvojila iz 15% na 30%
19. Approval Rating 50%... več kot Obama v istem obdobju
20. Ameriški ekonomski index ostaja na najvišji ravni v zgodovini države

Lahko bi našteval v nedogled vendar nima smisla. Demokrati bodo jokali in lagali medtem ko Trump dejansko počne to kar je obljubil in v 2 letih dosegel več kot prej Bush, Obama, Reagan ter Clinton skupaj. Liberalci in progresivci bodo seveda nadaljevali z namišljeno rusko zgodbo ter ostali lažmi vendar jim nebo uspelo saj vsak normalen človek vidi da gre za laži. Demokrati nikoli ne bodo priznali poraza. Trump jih je ponižal na popolnoma pošten način sam proti vsem. To jih še danes boli in verjamem, da bodo 2020 ponovno tepeni. Trump se ne ustavlja, gre za stroj ki funkcionira 24 ur na dan.Zdaj pa nazaj gledat MSNBC in CNN.
oliva
# 07.10.2018 ob 11:41
"Raje se brigajte za to, kdo je pri nas!"

Saj se, pa spet uletite malikovalci... poglejte si samo modele Jaklič, Zlobec itd.
In? Super se vam zdijo, enim. :o)
(istim ;))
Nimrod no.1
# 07.10.2018 ob 11:32
A jo je poskušal zlorabiti ali ne sploh ni pomembno.

Poglejte njegovo pričanje v celoti, da vam bo jasno zakaj tak človek ne more biti vrhovni sodnik.

Imam občutek, kot da se nivo z vsako tako izvolitvijo niža. Vse bolj so sprejemljive prakse, ki so bile še pred nekaj leti nesprejemljive-globalno.
kiliboy
# 07.10.2018 ob 04:51
Bi človek na deževno noč rekel, "...ah, kaj me briga, saj se dogaja tam čez lužo.".., a zanimivo je ob taki uri že brati komentarje pod to novico. Razdeljeni tam, razdeljeni tukaj. Tudi to je demokracija.
makoshark
# 06.10.2018 ob 23:18
Amenhotep
Ta sodnik je zelo dober človek.

Tega ne vemo.
Smo pa izvedeli, da je zelo dober pivec. Po njegovih lastnih besedah.
pobalin
# 06.10.2018 ob 22:36
Pustimo zdaj za sekundo pri miru obtožbe in gonjo etc
https://www.youtube.com/watch?v=opi8X9hQ
7q8
sicer so prikazani samo izseki, ampak lepo vas prosim...ne zna niti teksta prebrat, z jezikom nonstop drma po ustih, odgovarja nazaj.. etc
Kristalno jasno, da je politično nastavljen, ker če ni kandidata, ki zna vsaj normalno govoriti, je v ZDA še slabše, kot sem mislil.
oliva
# 07.10.2018 ob 10:48
In to dosmrtni mandat ima taka oseba.... Za tako funkcijo...
Povsod je enako: njihovi vs njihovi in iz trme in ega vse bolj ekstremne poteze in delovanje.
Rozmarin
# 06.10.2018 ob 23:17
Fordova odstopila od obtožb. Upam, da jo Kavanaugh toži.
pobalin
# 06.10.2018 ob 22:48
Najbolj žalostni del: Ni, da ji niso verjeli, ampak da so ji verjeli in ni to nič vplivalo.
Balada
# 07.10.2018 ob 12:17
@rozmarin
Ta primer je tudi šolski primer spinanja MSM. Človek je prestal nešteto zaslišanj, ki imajo dejansko nekaj opraviti z njegovim poklicom. Nihče tedaj ni niti pisnil ničesar o tem, da ni primeren za to funkcijo.
Potem pa človek emocionalno odreagira na umazan politično-kriminalni konstrukt in imaš 150 "analitikov" o tem, kako zelo neprimeren je za to delovno mesto. LOL (jasno, to postane fokus, ko dejanska obtožba postaja vedno bolj smešna in temelječa na nobenih realanih dokazih).
Če bi pa recimo sedel tam kot robot - bi pa s 150-im "analitiki" spinali v to smer, da "glejte koko neprizadet je, ziher je sociopat in kriv vseh dejanj, ki se ga še malo dotaknejo ne". idp.
MSM imajo pripravljen spin za vsak možen razplet, le da pač tukaj ni vžgalo.
oliva
# 07.10.2018 ob 11:35
Je pa shizoidno, da so te bejbe (metoo) 'lovače' in sponzoruše, 'farmacevtka' pa je uboga žrtev.
Vendar brez njene ene besede.
Kar na zalogo je že žrtev. :o)
Medtem ko tle se pa vadi na vejice in so 'same krive'...
Nimrod no.1
# 07.10.2018 ob 10:51
Melania podprla Kavanaugha

Melanija je imela lepo priložnost, da ostane tiho, pa jo ni izkoristila.
pobalin
# 06.10.2018 ob 23:00
BTW, FBI-jeva preiskava je potekala tako, da niso zaslišali ne Fordove ne Kavanaugha. To je tam nekje na nivoju naših policistov, ki si sposodijo policijski kombi in se grejo malo vozit naokoli s kolegicami.
Geres*
# 07.10.2018 ob 11:55
Ne razumem, zakaj so mandati vrhovnih sodnikov dosmrtni (glej napis pod prvo fotografijo)? To je enostavno bolano.

Drugace pa se ne strinjam z njegovimi idejami glede splava in istospolnih porok. Naj se ze enkrat brigajo zase in naj pocistijo pred svojim pragom.
ketner
# 07.10.2018 ob 11:40
tupamaross

# 07.10.2018 ob 08:33
Naša država bi lahko imela najboljšega zaveznika in še
posebej prijatelja v Melaniji, vendar ne. Mi hočemo na
vsak način Klintonovo, ki niti na lasnih nogah več ni
mogla stato od drog in alkohola.
------------------------------------------
Pišeš bedarije. Kdo hoče Klintonovo? Kje si to slišal? Tudi Melania mi dol visi tako kot mnogim. Trump jo ima pa za Avstrijko in ne Slovenko.

Meanwhile, another curious thing heard via Trump’s interviews with Stern is the many times that Trump said Melania was from Austria, as can be heard in the below interview from November 9, 1999. Trump said Melania was Austrian and Romanian during that interview.

https://www.youtube.com/watch?time_conti
nue=322&v=RItFITM_CFs

Trump once again said Melania was from Austria on June 3, 1999, as can be heard in the next video.

https://www.youtube.com/watch?time_conti
nue=359&v=0bvNMbPNXqU
Nimrod no.1
# 07.10.2018 ob 10:49
Še meni je slabo ob tej novici...
Capitalism
# 07.10.2018 ob 08:48
Tudi zenske, ki uzivate v takih novicah, je za vprasat:

Imate morda oceta, sina, brata, prijatelja, moza?

Vam ni jasno, da so tudi oni v tej feministicni noriji lahko po krivem obtozeni, obsojeni in uniceni z eno nepreverljivo izjavo?

PS - poglejte si novodobne “feministke” zaljubljene v muslimansko patriarhalno ureditev in vam bo jasno, da rusenje sodobnih zahodnih norm vodi v umik vseh dosezkov pravega feminizma iz prejsnjega stoletja. Bolj poucen video vam tezko najdem. Novodobni feminizem je destruktiven.

https://m.youtube.com/watch?v=H4v9Fr9EYm
Q
Capitalism
# 07.10.2018 ob 08:36
30 let je bila tiho in kot narocena za levicarje izbrala najbolj primeren trenutek, da pove svojo “resnico” ter ustavi demokraticni proces za republikance.

Clovek, ki mu tu ni vse jasno, je totalna budala.
Ples
# 07.10.2018 ob 02:15
@veza
Ampak maršali in papeži ... Težko to primerjam z demokracijo, no. Tale zibelka demokracije se počasi, ampak vztrajno, spreminja v mrtvaški oder demokracije. A kaj?! A se lahko mogoče mi česa naučimo iz tujih izkušenj? Prosim.
bm1950
# 07.10.2018 ob 00:40

sanimirtec
# 06.10.2018 ob 23:14
Končno en levičarski montiran proces klavrno propadel ... Laž ima kratke noge, pač. Ne moreš nategovati vse ves čas.

Kje za vraga si našel levičarje v USA?
trenstroj
# 06.10.2018 ob 22:14
Obtožbe in #metoo gor ali dol, ZDA z njim drvijo v srednji vek- prepoved splava, istospolnih porok, itd. Je to tisto, kar vas tako veseli?
mkdir5
# 07.10.2018 ob 14:21
Če odmislimo vse obtožbe o spolnih zlorabah in samo pogledamo, kaj je ta človek počel, ko je bil v Bushovem kabinetu ... Neverjetno kakšni ljudje prihajajo na oblast. V ZDA mislim, da se obeta nekaj dramatičnega ...
goodkat
# 07.10.2018 ob 13:02
ja temu sodniku se res dela krivica. kdo sploh lahko podvomi v to. sarcasmoff

https://www.youtube.com/watch?v=opi8X9hQ
7q8
Kazalo