Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4,2 od 16 glasov Ocenite to novico!
Sarkozyjeva taktika kljub Hollandovemu vodstvu ostaja nespremenjena in se ne pomika proti sredini. Foto: EPA
VIDEO
Sarkozy bi zaostril polit...

Dodaj v

 

Sarkozy: Francija ima preveč tujcev

Še naprej v vodstvu Francois Hollande
7. marec 2012 ob 07:26
Pariz - MMC RTV SLO

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je znova dvignil prah z besedami, da je v Franciji preveč tujcev in da sistem njihove integracije deluje čedalje slabše.

Sarkozy je v TV-soočenju zagovarjal svoj načrt okleščenja novih prišlekov v državo na polovico. Predsednik pravi, da bi bilo prisiljevanje sicer lahko za Francijo plus, a da mora biti ostreje nadzirano prek strožjih kvalifikacijskih pravil za pridobitev pravice do bivanja.

Sarkozy, čigar oče je bil madžarski priseljenec, je dejal še, da hoče omejiti podporo za nezaposlene priseljence, ki so v državi že deset let.

57-letni politik sicer pogosto razburja z izjavami na temo ras in priseljevanja. Leta 2005, tik pred pariškimi nemiri, je mlade prestopnike iz pariških predmestij označil za "racaille", kar v prevodu pomeni "sodrga".

Dvigovanje prahu
Kot predsednik je sprejel stroga nova pravila o priseljevanju, vključno z izjemno sporno deportacijo romskega prebivalstva.

In v torek je njegov premier Francois Fillon razburil muslimanske in judovske skupine z besedami, da je verski zakol živali "zastarel".

Sarkozy je po javnomnenjskih raziskavah sicer še vedno za kandidatom socialistov Francoisom Hollandom, na svojo stran pa skuša pritegniti tudi konservativne volivce skrajno desničarske Nacionalne fronte, ki jo vodi Marine le Pen. Le Penovi se na volitvah 22. aprila obeta tretje mesto.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
klko
# 07.03.2012 ob 11:33
domobran se podpišem!
Vodin
# 07.03.2012 ob 12:36
@ciracara
Janša je isti oportunist. Zakaj ne zaustavi priseljevanja saj ima vendar vso moč, ali pa se bo kot ponavadi samo skliceval na grehe predhodne vlade, naredil pa nič?
SteVsiNeumni?
# 07.03.2012 ob 11:32
Zgodovina je pokazala da je tisto s sodrgo zadel saj je sodrga uničevala francoska mesta. V tem delu mu je pač potrebno priznati da se ni zmotil.
MoFo
# 08.03.2012 ob 00:59
Llagavulin16
# 07.03.2012 ob 17:44
Pri nas se še "bratje2 iz ex republik ne zmorejo integrirat, kaj šele napol pismeni Afričani in Arabci..
megatron
# 07.03.2012 ob 15:28
integrirati ne pomeni spremeniti svoje vere in kulture. zivimo v kapitalizmu, torej integracija pomeni sluzenje denarja in placevanje davkov, pa ni vazno kateri jezik govoris, k kateremu bogu molis...
Vodin
# 07.03.2012 ob 12:30
Slovenija ima največ prisljevanja na število prebivalcev. Slovenija zaradi tega nikdar ne bo več socialna država, ker ne more vsako leto absorbirati 30.000 novih priseljencev, ki so v 99% nezaposlivi zaradi neustrezne izobrazbe in pomankanja delovnih mest. Denarja za socialne transferje je omejeno in še ta omejen znesek se mora zaradi prevelikega priseljevanja deliti vsako leto na čedalje več prejemnikov, to pa pomeni za vsakega manj in vse večje zadolževanje do grškega scenarija. Tu je še poraba iz zdravstvene blagajne in vrtce, šole za nove priseljence... Slovenije je prenaseljena in preveč nezaposlenih ima. Slovenijo ne čaka nič dobrega v prihodnosti, vsaj priseljevanje je treba takoj ustaviti.
ciracara
# 07.03.2012 ob 12:22
Največ tujecev v eu ima slovenija, dejansko so nam levičarji(biši komunisti, sedanji turbokapitalisti) zakuhali močno gospodarsko krizo s tolikšnem številom imigrantom. Teh danes slovenija ni zmožna preživljati. Komunisti se pa kot vedno požvižgajo na narod, važna jim je le oblast in denar.
ResIpsaLoquitur
# 07.03.2012 ob 13:42
Sarkozy: Francija ima preveč tujcev

Ja, Sarkozy, na primer, je Madžar.
edvard1
# 07.03.2012 ob 13:37
sarkozy je navaden fasist ki dela v dobro bogatih. predlaga da se ljudem vzame tudi rsa to je 200 evrov pomoci tistim ki nimajo popolnoma NIC, tujci ki ne bodo ziveli v franciji 10 let in od tega 5 let delali ne bodo delezni nobene pomoci o tem pa jansajunge na spletnem portalu mmc ne pusti pisati kajne? @ciracara vam pa se enkrat ja svasta vidim da ste velik svetovljan ki je dolgo zivel v tujini in spoznaval druge kulture in se na koncu vrnil v domaco faro kjer je najbolj varen in poznan...Superstar from the local bar...
cairns
# 07.03.2012 ob 12:26
Sarkozy: Francija ima preveč tujcev

Ima popolnoma prav, a bi lahko preciziral in povedal da je preveč Afričanov. Osebe se ne prilagajajo novemu okolju, ampak poustvarjajo afriške razmere na francoskih tleh.

Popolnoma enako je v V.Britaniji, Italiji in še kje.
el CARTEL
# 07.03.2012 ob 12:38
ja ciracara, zopet si zadel bistvo.. komunizem je kriv, da ima slovenija največ tujcev in ti tujci so krivi za gospodarsko krizo.. NOT

krizo ni ustvaril delavski razred, še posebej pa ne najnižji razred, kar ponavadi priseljenci so..kot drugo, sarkozy očitno zopet daje povode, da bodo francoska mesta gorela.. pritožuje se, da integracija ne deluje, a ljudje, kot je sam nosijo za to največjo krivdo.. integraciji NE POMAGA, če priseljencem govoriš, da niso francozi, da niso zaželjeni, da nimajo kaj tu iskati in jih po možnosti še kriviš za nezaposlenost in krizo.. le neumnež bi se integriral v tako družbo, ki ima tak odklon do njega.
Kazalo