Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 27 glasov Ocenite to novico!
Agrokor
Pogled na sedež Agrokorja v Zagrebu. Poslovni imperij Ivice Todorića se je ob nekaj milijard evrov dolgov znašel na robu razpada. Foto: EPA
VIDEO
Agrokorjevi dobavitelji i...
VIDEO
Dobavitelji o reševanju z...

Dodaj v

Sberbank hoče v upravo Agrokorja, dobavitelji želijo poplačilo dolgov

Sberbank ne verjame več Ivici Todoriću
20. marec 2017 ob 08:24,
zadnji poseg: 20. marec 2017 ob 16:13
Zagreb - MMC RTV SLO, Radio Slovenija, STA

Hrvaški živilski velikan Agrokor se je zaradi prezadolženosti znašel v velikih finančnih težavah. Čas za njihovo rešitev se izteka.

Največji upnik, ruski Sberbank, že javno sporoča, da je njegov cilj vstopiti v upravni odbor Agrokorja, da bi nadzoroval finance. Agrokor tej ruski banki dolguje že 1,3 milijarde evrov.

Kot so v Sberbanku potrdili za Bloomberg, Agrokorja ne želijo prevzeti, vendar pa ne verjamejo več, da ga Ivica Todorić lahko sam reši iz finančnih težav.

Agrokor naj bi po najnovejših informacijah s Sberbankom do torka podpisal posojilno pogodbo o likvidnostni injekciji Agrokorju (gre za približno 300 milijonov evrov), ki bi zadoščala za tri mesece. To je za Bloomberg povedal drugi mož ruskega Sberbanka Maksim Poletajev.

Dolgovi do dobaviteljev presegajo dve milijardi evrov
V ponedeljek so se sešli tudi Agrokorjevi dobavitelji, ki so usklajevali interese in kovali taktiko za povrnitev dolgov, ki jih ima do njih Agrokor. Kot ocenjujejo na Hrvaškem, Agrokorjeve obveznosti do največjih dobaviteljev, kot so Podravka, Kraš, Vindija, Dukat in Franck, presegajo dve milijardi evrov.

Dobavitelji zavračajo odpis dolgov
Neuradno naj bi bili dobavitelji nezadovoljni, da jih o načrtovani sanaciji prezadolženega koncerna ne obveščajo ne Agrokor ne njegovi preostali vlagatelji. Po mnenju dobaviteljev so domnevni predlogi bank upnic, da bi odpisali del dolgov od Agrokorja, nesprejemljivi. Slišati je, da bodo nasprotno zahtevali takojšnje poplačilo dolgov, starejših od 60 dni. Pri tem naj bi šlo po poročanju Jutarnjega lista za približno 330 milijonov evrov.

Hrvaški dobavitelji so v torek na srečanje povabili tudi podpredsednico hrvaške vlade in ministrico za gospodarstvo Martino Dalić. To je potrdil tudi predsednik vlade Andrej Plenković. Plenković je dejal, da si vlada v pogovorih tudi z drugimi akterji trudi poiskati rešitve za Agrokor, ki je sicer v zasebni lasti, a je pomemben steber njihovega gospodarstva.

Bo trgovski del kupil ruski Magnit?
Po poročanju televizije N1 tako Coca Cola znova kaže interes za nakup Agrokorjeve družbe Jamnica, Podravka pa družbe Ledo. Neuradno naj bi izpostavljenost koncerna do Podravke znašala 27 milijonov evrov. Po enem izmed scenarijev bi kupca lahko dobil tudi Agrokorjev trgovski del koncerna, ki ga sestavljajo največji slovenski, hrvaški in srbski trgovec, Mercator, Konzum in Idea. Banke upnice namreč niso zainteresirane, da ostanejo lastnice, zato se omenja, da bi trgovski del lahko kupil največji ruski trgovec Magnit, danes pišejo spletne Finance.

Magnit je po navedbah časopisa lani ustvaril okoli 17,5 milijarde evrov prihodkov od prodaje in nekaj manj kot 900 milijonov evrov čistega dobička. Tržna kapitalizacija znaša dobrih 21 milijard evrov, na ruskem trgu ima s 14.059 trgovinami sedemodstotni delež. Zaposluje 271.369 ljudi in ni prezadolžen.

V Agrokorju pripravljeni na spremembe
Na restrukturiranje premoženja in poslovanja Agrokorja ter spremembe v upravi, kot opozarja ekonomist Ljubo Jurčić, se očitno pripravljajo tudi v samem koncernu. V zadnjem sporočilu za javnost so zapisali, da obstoj Agrokorja ni vprašljiv in da skupaj z glavnimi investitorji iščejo nov poslovni model, ki bo zaščitil tako dobavitelje, vlagatelje, partnerje kot tudi zaposlene.

T. J., A. V.
Prijavi napako
Komentarji
xyxy
# 20.03.2017 ob 08:39
Boli me za Agrokor in Ivico Todorića!
severnik
# 20.03.2017 ob 08:56
Pri 1,3 mrd € dolga so kupili Mercator. Konec koncev pa sploh ni važno, tudi ko jaz prodam kaj, me ne zanimajo likvidnostne težave kupca, važno, da plača dogovorjeno ceno.
Ron Burgundy
# 20.03.2017 ob 08:34
Zdaj lahko odda DUTB ponudbo za odkup merkatorja: 1Eur
Berija2
# 20.03.2017 ob 08:53
Praktično ne bo sprememb, le da bo namesto PIK mesnin in Ledo sladoledov sedaj več polic na voljo za rusko vodko in babuške :)
whitwice
# 20.03.2017 ob 08:39
Cas da se mercator odkupi nazaj. Po nizji ceni kot je bil prodan. In krog bo sklenjen, super:)
Lord Vader9
# 20.03.2017 ob 09:28
Če pa Počivalšek ne bo zalegel imajo slo levičarji na zalogi še eno skupinico vrhunskih strokovnjakov, ki se spoznajo na krožno gospodarstvo!

Tako se dela biznis, če si slo levičar
Vikendice in jahte slo levičarjev se ne plačajo same od sebe!!

Dobri so tile - Rop, Cvikl, Jauševec & Co. Komaj odprli firmo, že jim je sedel državni denar!

Zaenkrat so kasirali iz Premogovnika Velenje, ciljali pa naj bi na milijonske zneske ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
Pred slabimi štirimi tedni smo razkrili, kako so štirje "nekdanji" znani slovenski politiki, vsi vidni člani stranke Socialnih demokratov, Tone Rop, Milan M. Cvikl, Patrick Vlačič in Uroš Jauševec, ter sin petega "nekdanjega" znanega politika SD, odvetnik Rado Bohinc mlajši, novembra lani ustanovili Inštitut za sodobni trajnostni razvoj (ISTR), ki naj bi se ukvarjal z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju družboslovja in humanistike (članek si lahko preberete tukaj).
Zakaj ta inštitut in zakaj ravno teh pet ustanoviteljev, postaja jasno že zdaj: niso še minili štirje meseci od ustanovitve, pa so Rop, Cvikl, Vlačič, Jauševec in Bohinc ml. že začeli dobivati denar iz državnih podjetij. Prvo nakazilo, 22.814 evrov v enem kosu, je prišlo iz Premogovnika Velenje (faksimile objavljamo na koncu članka). Zakaj so ta denar iz Premogovnika Velenje nakazali prav na Ropov, komaj ustanovljeni inštitut, še ni znano. Verjetno pa so ga zapakirali, kot pravimo, v formi kakšne študije, "nujno potrebne" za Premogovnik Velenje.
Toda navedena peterica (zraven pa verjetno še kdo) naj bi računala tudi na bistveno večje denarje, milijonske zneske, pravijo naši viri. Šlo naj bi za približno 50 milijonov evrov težki projekt ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki naj bi jih razdelili (formalno seveda prek javnega razpisa) za "prestrukturiranje nezaposlenih". In to je denar, na katerega naj bi startal "Ropov inštitut".
To bi bilo lahko povezano tudi z odkritjem, ki smo ga prav tako opisali v našem članku o Ropu, Cviklu, Vlačiču, Jauševcu in Bohincu mlajšem. Gre pa za nenadno odprtje statusa samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje, za kar se je prejšnji mesec odločil tudi Klemen Žibert, sekretar lokalnega odbora SD v Ljubljani ter svetovalec v kabinetu ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak, kjer je Žibert tudi redno zaposlen.
Lord Vader9
# 20.03.2017 ob 09:26
Predlagam do pomagamo Hrvatom. Pošljimo jim Počivalška :)
apollo11
# 20.03.2017 ob 09:34
Agrokorja v takšnem stanju ne bo čisto nihče prevzel, nihče ne bo vstopil v firmo, ki ima 6 milijard evrov dolga. Saj smo tudi videli pri prodaji Mercatorja, ki je v času prodaje dolgoval 1,7 milijarde evrov bankam in dobavitejem. Nihče ni želel kupiti Mercatorja, zapufani Agrokor je bil eden in edini kupec.

Agrokor bo moral odprodati vsa hčerinska podjetja, potem bo sledlilo prestrukturiraje glavne branže, delni odpis in reprogram dolgov, Todorić bo odstranjen, firmo bo pa prevzel konzorcij finančnih upnikov.

Kdor je pa lastnik Mercatorja je pa čisto nepomembno, samo da ni država direktno ali pa preko paradržavnih firm. Mercator je samo eno izmed mnogih podjetij, če bodo dobri in ugodni in bodo kupci drli v njihove trgovine, potem bodo preživeli in bodo postali dobro podjetje. Ampak zdaj jim ne kaže ok, ker še vedno izgubljajo tržni delež proti ostalim trgovcem. Mecator bo preživel, če bodo z njim zadovoljni kupci.
vplaznik
# 20.03.2017 ob 09:31
Zdaj lahko odda DUTB ponudbo za odkup merkatorja: 1Eur

Eni radi pozabljate na dolgove ki jih z nakupom prevzameš, tudi če bi kupnina bila en evro bi na koncu davkoplačevalci plačali okoli 600 milijonov. Ne hvala!!
uporabnik_no_9
# 20.03.2017 ob 09:17
To je zelo pozitivna stvar. To pomeni, da ce rusi kupijo agrokor, ima ruska politika velikega ASa v rokavu v hrvaskem politicnem prostoru. in da mogoce na dolgi rok hrvati ne bodo vec svercal orozja sirskim upornikom, ne bo vec take hrvaske zunaje politike zoper Rusije, oz proti katerih izmed ostalih drzav v regiji. Od tega ima lahko koristi tudi slovenska zunanja politika in sam Merkator. ..... mah kaj govorim neumnosti, nasi politiki niso sposobni teh igric in narest kaj pozitivnega za Slovenijo.
malibumbar
# 20.03.2017 ob 09:13
Ron Burgundy
# 20.03.2017 ob 08:34

Zdaj lahko odda DUTB ponudbo za odkup merkatorja: 1Eur


To bi bila velika napaka, ker bi država spet dobila eno vrečo brez dna na grbo.

Naj raje Mercator (od)kupi kakšna tuja veriga od Agrokorja. Če pa ne vidijo prihodnosti, pa bo itak šlo ... saj veste kam.
Wasabi
# 20.03.2017 ob 10:24
In naslednje vprašanje, zakaj nobena zahodna banka ni Todoriču pripravljena dati kredita?;) Drugače se banke z zdravim kapitalom tepejo, da bi lahko dale več 100 miljonski kredit. Tukaj se pa izogibajo Agrokorja kot hudič križa, "svoj" denar je pripravljena plasirati samo Sperbank, kot je pred cca. 10 leti bila "svoj" kapital plasirati samo Hypobak;) Res zanimivo, kajne?;)
vplaznik
# 20.03.2017 ob 10:13
Agrogor ima 6 milijard evrov kreditov od tega pri Sperbanki 1,3 miljarde, ostalo pa pri Italjanskih in Ameriških bankah ter dobaviteljih!
Kekec99
# 20.03.2017 ob 10:28
Tisti ki je dal denar bo postavil šefa, je to Agrokor ali džamija v Ljubljani je čisto vseeno.
Bivši uporabnik
# 20.03.2017 ob 10:22
še pred tedni pa so se vsi ubadali z nekim Cimosom
apollo11
# 20.03.2017 ob 10:15
Pred 30.timi leti ste hoteli zahod in EU.......he,he,he....dobili ste pa našo Rusijo.Bratje Rusi prihajajo!
Privet Vostok!


Mi si želimo svobodno tržno gospodarstvo brez vmeševanja države. Država mora skrbeti za regulativo in dobro poslovno okolje, v samem biznisu pa država nima pravice hazardirat in tvegat s skupnim denarjem nas davkoplačevalcev. Kar pa se tiče tvoje Rusije, najbrž veš da je Rusija v težkem kapitalizmu, ekstremni kot so, so si izbrali brutalno verzijo kapitalizma. Temu sledi tudi prevelika razslojenost, kjer imaš na eni strani brutalne milijarderje, na drugi strani pa minimalno plačo 110 ameriških dolarjev na mesec. Takšnega ruskega modela verjamem, da si ne želi čisto nihče v Sloveniji.
apollo11
# 20.03.2017 ob 09:45
Sanje domoljubov ob privatizaciji so se uresničile-največjega slovenskega trgovca bodo prevzeli Rusi!

Pa to je odlično. Dobrodošli Rusi in ruski kapital. Kdorkoli je lastnik, samo da ni država, ki bi morala metati davkoplačvalski denar za reševanje dolgov zaufanega podjetja.

Davkoplačevalski denar je namenjen za zdravstvo, bolnišnice, policijo, vojsko, prenovo državnih regionalnih cest....ne pa da bodo politiki ta denar namenjali za reševanje zapufanih državnih firm.
KLIPAN
# 20.03.2017 ob 09:13
Sanje domoljubov ob privatizaciji so se uresničile-največjega slovenskega trgovca bodo prevzeli Rusi!
Mindmaster
# 20.03.2017 ob 10:57
@Wasabi

Nima smisla. Revolucionarna dikcija veleva, da je Rusija naravni zaveznik bratskih narodov. Nekateri bi raje videli, da Rusi naredijo 100 milijard skode kot Americani 100 milijonov.

Sicer so to za slovenske davkoplacevalce cisto brezvezne novice. Naj se s podjetji ukvarjajo njihovi lastniki.
Anar Hija
# 20.03.2017 ob 10:05
Naslov članka je evidentna laž!

Sberbank je povedal, da razmišlja o tem, da bi v upravljanje Agrokorja postavil svoje ljudi, ki bi nadzorovali potek upravljanja s posojenimi sredstvi.

MMC laže kot vedno. Dokazljivo.
Wasabi
# 20.03.2017 ob 09:57
Wasabi, Ne vem za Hypo, ampak vem pa , da ima Sber bank kapital, da bi lahko celo takratno obubožano Jugoslavijo kupil!

Glej, Hypo je včasih bila hranilnica, ki je imela kapitala okrog 25mio EUR. Drobiž. Nakar je kar naenkrat imela kapitala, ki se je štel v miljardah, in ta kapital je šel za razne kredite v državah bivše Juge. Za Sperbank je čisto ista zgodba. Zdaj mi pa ti razloži, kako lahko hranilnica z okoli 25mio kapitala kar naenkrat plasira takšne vsote denarja?

Zakaj potem Sperbank, ki je po tvoje tako močna, da bi lahko celo Jugo kupila ne plasira sredstev v razvite države ampak se drži balkana?;)))) In zakaj je Hypo lopovke kredite plasirala samo v bivšo Jugo?;))))Ni čuda, da smo pri nas v takšnem mafijskem primežu, če pa pri nas ni zdrave pameti.
sirus
# 20.03.2017 ob 09:15
V prvo so Mercator kupovali celo za 190 eur/delnico... to bi šele bil polom.
ipad
# 20.03.2017 ob 08:59
voham tesco, ki ima na Madžarskem že največji tržni delež.
Berija2
# 20.03.2017 ob 09:01
Glede na Sber bank jaz dajem velike možnosti tretjemu največjemu francoskemu trgovcu Auchan group, ki že veliko let hara po Rusiji.
amigo
# 20.03.2017 ob 17:33
Mercator je imel ob prodaji 1,7 milijarde kreditiv. O tem kdaj in zakaj so nastali ti dolgovi pa nikogar ne zanima. A so nastali pod Zokijem ali Debeljakom? Samo vprašam?
REsnica
# 20.03.2017 ob 11:30
V kapitalizmu je bog denar in k njemu molimo z izkazovanjem pohlepa in prisvajanjem tuje lastnine.

Kdor je politično, kapitslsko, vojaško.. močnejši in ima več je v kapitalizmu boljši. Tudi v džungli zmaga močnejši.

Ne moremo požret več, ko lahko črevo izloči zadaj. Lahko ps si nagrabimo več kot potrebujrmo in jemljemo tistim, ki ne morejo preživet.

Komunisti, levaki...zagovarjajo ruse in sanjajo da tam vlada komunizem...desnaki pa vejamejo da privatizacija, pohlep, vojaška moč...prinašajo srečo.

Dokler se bomo delili in v tem uživali, bo kapital imel legitimnost da upravlja z našimi privatiziranimi državami državljanom ponuja drobtinice. Tudi državo smo denacionalizirali in danes njeni lastniki s pomočjo politikov ki jih volite na volitvah, hranijo svoj bolni pohlep.

Mercator je samo orodje, ki ga bo za svoj interes in pohlep uporabljal finančno močnejši. Bolj ko je lastnik močan, manj drobtinic bo namenil podložnikom in okolju.
Wasabi
# 20.03.2017 ob 11:11
Saj vem Mindmaster, težko je ljudem nekaj dopovedati, čeprav so jih mediji že ničkolikokrat nasankali jim še vedno verjamejo. Pa se tu sploh ne gre za leve in desne, zdrava pamet tu veleva, da je ta Sperbank še eden v nadaljevanju tranzicijskih nategov. Ti si kao bolj desni (po forumskih merilih), pa si spregledal, jaz sem reciva temu malo bolj levi (po forumskih merilih), pa sem tudi spregledal, ene bodo pa zgleda lahko še 20x na isto finto nasrali, pa ne bodo spregledali;)
DrMinistr
# 20.03.2017 ob 10:21
Temu sledi tudi prevelika razslojenost, kjer imaš na eni strani brutalne milijarderje, na drugi strani pa minimalno plačo 110 ameriških dolarjev na mesec. Takšnega ruskega modela verjamem, da si ne želi čisto nihče v Sloveniji.

No ja, jaz pa mislim, da si ga nekateri želijo. Recimo tisti, ki jim je 50 milijonov premalo, pa še te morajo revčki skrivati pred zavistnimi sosedi...najraje kar v davčnih oazah.
Wasabi
# 20.03.2017 ob 09:42
Najbolj smešno je, ko pri Sperbank vedno znova pišejo, da gre za Ruse. Kot so pri Hypo vedno znova pisali, da gre za avstrijski kapital. V obeh primerih je šlo oz. gre za pokraden jugoslovanski kapital, ki ga je zdaj treba legalno spraviti v obtok. Novinarji, ocena minus šus. PT oz. propagandno trobilo po domače.
radada
# 20.03.2017 ob 21:43
Vsem nam dol visi, dokler ne bo potrebna dokapitalizacija! :)
SF-SN
# 20.03.2017 ob 18:00
Škoda da smo v Sloveniji prodali vse svoje "pijačarske" firme, drugače bi Laško lahko kupil Jamnico
smeško 562
# 20.03.2017 ob 13:19
Tuje banke so dale denar in se zavarovale z nepremičninami in to kar konkretno. Sberbank pa tega ni storil. Njihov kredit je poniknil bog si ga vedi kam. Najbrž nekje na poti med Hrvaško in Rusijo
Re
# 20.03.2017 ob 11:35
Sberbank je pralnica denarja ruske mafije.
smeško 562
# 20.03.2017 ob 11:27
Pri prodaji Mercatorja se je itak vedelo, da se je šlo za dogovorjen posel. Mercator niti približno ni bil toliko vreden, kolikor je Todorović dal zanj, višek denarja je pač razdelil med deležnike. Nič novega
smeško 562
# 20.03.2017 ob 11:19
Ljudi medijsko zmanipuliraš da potem Sberabank vidijo kot rešiteljico in sploh ne pogledajo drobovja. Milijonkrat znana zgodba od osamosvojitve naprej.
svabo
# 20.03.2017 ob 10:23
O sveta preproščina. Častni albanski doktor in edini neomadeževani, je s prodajo Mercatorja odprl Pandorino skrinjico. Zaključek te sage bo v tem, da se bo na Dunajski namesto Hrvaško govorilo Rusko. Največji sovražnik Rusov v Sloveniji je odprl vrata s prodajo Mercatorja, da ga bodo prevzeli Rusi. Hmmm bo tudi kakšen nižji uradnik Evropske komisije pisal navodila o nadaljnem ukrepanju? Ruski medved prihaja na Dunajsko. Ljubitelji traktorjev in zastava pa predvidevam, da bodo aktivirali vztrajnike, da bodo peli domoljubne pesmi pred Mercator centrom v Šiški haha.
QUENDI
# 20.03.2017 ob 09:45
Lord Vader9
.....a desničarskega premoženja pa ne upaš objaviti....začenši z interesi v Delo- Mercator......Počivavšek je čisto po tvojem liberalnem okusu - privatna lastnina je nedotakljiva in brez odgovornosti - dolgovi so pa last davkoplačevalcev....torej tudi tvoji....res si prava Dark duša Vojne zvezd......
sirus
# 20.03.2017 ob 11:51
Sicer pa, v Sloveniji je že največja maloprodajna trgovina Spar, na Hrvaškem pa bo prav kmalu Lidl.
smeško 562
# 20.03.2017 ob 11:39
Ja sej, Agrokor pa balkanske. Za financiranje volilnih kampanij pri nas pa balkanska mafija zahteva kaj v zameno.
divjejabolko
# 20.03.2017 ob 11:27
apollo11
# 20.03.2017 ob 10:15

Mi si želimo svobodno tržno gospodarstvo brez vmeševanja države. Država mora skrbeti za regulativo in dobro poslovno okolje, v samem biznisu pa država nima pravice hazardirat in tvegat s skupnim denarjem nas davkoplačevalcev. Kar pa se tiče tvoje Rusije, najbrž veš da je Rusija v težkem kapitalizmu, ekstremni kot so, so si izbrali brutalno verzijo kapitalizma. Temu sledi tudi prevelika razslojenost, kjer imaš na eni strani brutalne milijarderje, na drugi strani pa minimalno plačo 110 ameriških dolarjev na mesec. Takšnega ruskega modela verjamem, da si ne želi čisto nihče v Sloveniji.


A je v ZDA kaj drugače?
Mogoče so cifre malenkost višje, a resnica je, da sta si oba "sistema kapitalizma" sila podobni.
ZETAC
# 20.03.2017 ob 11:22
Pri 1,3 mrd € dolga so kupili Mercator. Konec koncev pa sploh ni važno, tudi ko jaz prodam kaj, me ne zanimajo likvidnostne težave kupca, važno, da plača dogovorjeno ceno.

Zate kot za prodajalca mogoče to drži, ni pa nujno da tudi za ostale (mislim predvsem dobavitelje).
smeško 562
# 20.03.2017 ob 11:10
Čestitke Wasabi da si odprl to temo. To je javna tajna in to se ve pri nas med novinarsko srenjo zelo dobro. Nihče si pa ne upa pisati o tem, tako kot si ni nihče upal pisati o gospodu Tosiću. Balkanska mafija upravlja z našo državo. Le zakaj je Sberbank v Mladini predstavljena kot banka prihodnosti. hehe. Glede Mercatorja se je pa pokradlo toliko denarja pod Jankovičem da dobro da je še kaj ostlao
Bivši uporabnik
# 20.03.2017 ob 10:25
Prerokba Jožeta P. Damijana o kratki simbiozi Agrokorja in Mercatorja se izpolnjuje

pod to "prerokbo" je podpisan Črt Kostevc, JPD je samo objavil na svojem blogu...
kopibrejk
# 20.03.2017 ob 20:34
Prerokba Jožeta P. Damijana o kratki simbiozi Agrokorja in Mercatorja se izpolnjuje
sicer ne tako poglobljena in argumentirana, vendar pa je bila podobna prognoza podana tudi od vsakega drugega forumaša.
amigo
# 20.03.2017 ob 18:16
Ne vem kakšen smisel je imela ta prodaja še bolj zadolženemu Agrokorju?
SF-SN
# 20.03.2017 ob 18:03
@Wasabi
Najbolj smešno je, ko pri Sperbank vedno znova pišejo, da gre za Ruse. Kot so pri Hypo vedno znova pisali, da gre za avstrijski kapital. V obeh primerih je šlo oz. gre za pokraden jugoslovanski kapital, ki ga je zdaj treba legalno spraviti v obtok. Novinarji, ocena minus šus. PT oz. propagandno trobilo po domače

Lol ja seveda ja
Zaza
# 20.03.2017 ob 13:12
Wasabi zakaj zahodni kapital noče dati Agrokorju več posojil oz. kredita zato ker so mu že dali cca. 5.5 milijard.
sirus
# 20.03.2017 ob 11:49
Banke niso trgovina na drobno, tako da bodo rešile kar se da, da jim ne propadejo posojila in zadevo po kosih ali v celoti prodale naprej.

Ko se drugo leto v Srbiji odpre Lidl bo itak game over še pri prihodkih ne samo pri kreditih.
bobbek
# 20.03.2017 ob 11:44
plus,ko so prisle druge firme,ste sli kupovat drugam,ker prej ni bilo konkurence,danes pa se vidi,kaj je Mercator prodajal,ce ga hocte imet,pojdite k njim,ne pa sranje pisat na internetu
Kazalo