Srbski premier Dačić ni delal panike zaradi okvare falcona. Foto: EPA
Srbski premier Dačić ni delal panike zaradi okvare falcona. Foto: EPA
Falcon
Naš falcon bi lahko ponudili srbski vladi. Foto: MMC RTV SLO

Iz kabineta predsednika srbske vlade so za dnevnik Blic potrdili, da se je na 30 let starem vladnem letalu znamke falcon pojavila okvara kmalu po tem, ko je vzletelo, srbski spletni mediji pa poročajo, da se je na krovu letala dogajala drama.

Premier ni delal panike
"Med posadko je nastala prava drama, saj so vsi vedeli, da je bilo letalo v preteklosti pogosto v okvari. Kapetan in posadka so bili prisiljeni iztakati gorivo iz rezervoarja, da se ne bi letalo zažgalo ob prisilnem pristajanju. Na koncu se jim je uspelo vrniti do beograjskega letališča in varno prisilno pristati. Premier je moral čakati pol ure, da se je okvara odpravila in falcon znova preveril. Potem so znova vzleteli proti Londonu," pa je za srbski dnevnik Kurir povedal neimenovani vir, ki je bil priča dogodku.

"Vsi so bili prisebni, nihče ni delal panike, posebej ne premier. Umirjeno je spremljal razmere. Poslušal je navodila posadke. Nikomur seveda ni bilo prijetno, a se je k sreči vse dobro končalo. Po treh urah so le prišli do britanske prestolnice," navaja.

Tudi nekdanji premier je bil večkrat v nevarnosti
Na vprašanje dnevnika Blic, ali vlada razmišlja o nakupu novega letala, so iz premierjevega kabineta odgovorili, da je to odvisno predvsem od financ in da o tem nova vlada še ni razpravljala.

"V preteklosti so bili zaradi pogostih okvar 30 let starega falcona v nevarnosti tudi nekdanji premier Cvetković. Obstajali so načrti za nakup novega ali rabljenega letala, ampak smo od njih odstopili zaradi slabih ekonomskih razmer," so še sporočili iz kabineta predsednika srbske vlade Dačića, ki se je v Londonu srečal z britanskim zunanjim ministrom, udeležil pa se bo tudi slovesnosti ob zaključku olimpijskih iger.

S. B. L.