Po pretepu poslanec odstopil

Poslanskemu mestu se je odrekel sam, potem ko ga parlament ni vzel v bran po incidentu v Novem Sadu, ko se je pred tremi dnevi zapletel v pretep, ker je, kot je zatrdil, branil dostojanstvo svoje družine.

53-letni Čanak je priznal, da je na parkirišču pred lokalom v Novem Sadu Beograjčana Pavla Lešanovića pretepel s pestmi, ker ga je žalil pred nečakinjo. Lešanović naj bi Čanaka zmerjal z lopovom, Čanakove nečakinje pa naj bi se "dotikal, kot da je zadnja prostitutka".

"Ubij pi*** beograjsko, udari govedo, ne more se on v mojem Novem Sadu tako obnašati," naj bi kričal Čanak svojim telesnim stražarjem, ki so v pretepu sodelovali.

Zvezdniški Big Brother
Kot je pojasnil vodja LSV-ja, se je za odstop s položaja poslanca v srbski skupščini odločil, ker je bil izpostavljen javnemu linču, in to samo zato, ker je branil čast svoje družine.
Za takšno potezo se je odločil tudi zato, da mu med sodnim postopkom ne bi očitali sklicevanja na poslansko imuniteto. Čanaka je zmotilo še, da so ga nekateri javno obsodili še pred kakršnim koli sodnim postopkom.

Brez zapletov pa ni minil niti njegov odstop, saj bi ga namreč moral overiti tudi na sodišču, česar ni storil, zato mu odstopa v skupščini niso upoštevali. V torek je tako najprej besno zmečkal svojo odstopno izjavo in v sredo res odstopil, v četrtek pa je bil njegov odstop naposled tudi sprejet.

Čanak, ki je tudi tokrat v parlament prišel na listi Borisa Tadića, se sicer zavzema za najširšo avtonomijo Vojvodine.
Zamimiv pa ni le kot politik, ampak tudi sicer - sodeloval je denimo v "VIP-izdaji" resničnostnega šova Big Brother, trenutno pa je na televiziji Pink tudi eden izmed treh sodnikov v Prvem kuharju Srbije.