Spopadi so trajali šest ur. Foto: Reuters
Spopadi so trajali šest ur. Foto: Reuters

Napad se je v soseski Vazir Akbar Han začel v torek pozno zvečer in v naslednjih urah so na območju odmevale eksplozije in streli. Ko napadalcem ni uspelo vstopiti v hotel Heetal, ki je med tujci zelo priljubljen, so zavzeli položaje med drevesi v bližini in streljali na pripadnike varnostnih sil.

Zjutraj so predstavniki policije sporočili, da so ubili vse štiri napadalce, medtem ko med policisti in civilisti žrtev ni bilo.

Drugi napad na ta hotel
Vodja hotela, ki je v lasti vplivne družine zunanjega ministra Salahudina Rabanija, je sporočil, da so vsi gostje varni v sobah in da ni nihče ranjen. Heetal je bil sicer leta 2009 močno poškodovan, ko se je pred njegovim vhodom razstrelil samomorilski napadalec in ubil osem ljudi.

Odgovornost za napad so že prevzeli talibani, ki krepijo spomladansko ofenzivo kljub pozivom vlade k ponovnemu odprtju mirovnih pogovorov. Še pred napadom v torek so predvsem na jugu države izvedli niz napadov, v katerih je bilo ubitih najmanj 26 policistov.

Po podatkih Združenih narodov je bilo v prvih štirih mesecih letošnjega leta ubitih ali ranjenih v vseh državi skoraj 3.000 civilistov, kar je za 16 odstotkov več kot v istem obdobju lani.