V samomorilskem napadu v Kabulu je umrlo najmanj sedem vojakov. Foto: EPA
V samomorilskem napadu v Kabulu je umrlo najmanj sedem vojakov. Foto: EPA

V Kabulu so talibani ustrelili Atikvala Raufija, vodjo sekretariata vrhovnega sodišča, ko se je od doma odpravil na delo. Napadla naj bi ga dvojica moških na motorju.

Na jugu države, v pokrajini Helmand, so izvedli napad na minskem polju, v katerem je umrlo 12 odstranjevalcev min, še šest jih je bilo ranjenih. "Talibanski strelci so nenadoma napadli pirotehnične delavce s streli in raketami, ko so čistili minsko polje," je dejal tiskovni predstavnik pokrajine Helmand Omar Zvak.

Al Džazira sicer poroča, da so po besedah vojaškega poveljnika Gulama Faruka Parvana napadli, ko so bili delavci na poti na minsko polje.

Enote afganistanske vojske, ki so bile v bližini, so se po napadu s talibani spopadle. Po poročanju Al Džazire je vojska z zračno podporo ubila štiri napadalce, tri pa zajela.

V Kabulu ubitih sedem vojakov
V glavnem mestu Kabul pa se je zgodil še en napad. Zahod mesta je pretresla močna eksplozija, v kateri je bilo po zadnjih podatkih ubitih sedem afganistanskih vojakov, 18 pa jih je bilo ranjenih. Med njimi so tudi civilisti. Iz afganistanskega obrambnega ministrstva so sporočili, da je napad na avtobus afganistanske vojske izvedel samomorilski napadalec.

Talibani v ofenzivi
Talibani so v zadnjih tednih v Kabulu izvedli več napadov na poslopja tujcev, vozila veleposlaništev, ameriške vojake in avtobuse z afganistanskimi vojaki. Pred dvema dnevoma pa se je samomorilski napadalec razstrelil v kabulski gimnaziji.