Učitelji na teksaški šoli bodo zdaj sami skrbeli za red in pravico. Foto: EPA
Učitelji na teksaški šoli bodo zdaj sami skrbeli za red in pravico. Foto: EPA
Pokol v Virginiji
Lanskoletni pokol na univerzi Virginia Tech je pretresel ZDA in svet. Foto: EPA

Šolski nadzornik v teksaškem severnem okrožju Harrold je namreč v teh dneh sporočil, da bodo učiteljem pustili nositi skrito orožje.



Zaščita otrok?
Odgovorni pooblaščenci so šolsko politiko že podprli, ugovorov pa niso imeli niti starši, je povedal nadzornik kampusa v Harroldu David Thweatt. "Ko je zvezna vlada začela ustvarjati šolske brezpištolne zone, takrat se je streljanje začelo," pojasnjuje.

Thweatt meni, da bi šola zaradi svoje bližine prometne avtoceste lahko postala tarča. "Če bi se tu kaj zgodilo, bi precej raje klical starše, da bi jim povedal, da je njihov otrok živ in zdrav, ker nam ga je uspelo zaščititi," utemeljuje drastično odločitev nadzornik.

Vse več šolskih pokolov
Teksaški zakon sicer prepoveduje strelsko orožje na šolah, razen v primeru, če ga posamezne institucije same dovoljujejo.

Vse od pokola na srednji šoli Columbine v zvezni državi Kolorado leta 1999 se je število smrtonosnih streljanj v ameriških šolah povečalo. Zadnji veliki napad se je zgodil lani na univerzi v Virginiji, ko je študent ubil 32 ljudi.

K. S.