Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 60 glasov Ocenite to novico!
Donald Trump
"Zakaj bi lahko druge države govorile, ali smem sprejeti klic? Menim, da bi bilo zelo nespoštljivo, iskreno rečeno, če ga ne bi sprejel," je dejal Trump. Foto: Reuters

Trump dregnil v politiko ene Kitajske, Peking resno zaskrbljen

Kitajske oblasti pozvale k razumevanju vprašanja Tajvana
12. december 2016 ob 08:48,
zadnji poseg: 12. december 2016 ob 13:21
Washington/Peking - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je odprl vprašanje, ali bi morale ZDA še naprej spoštovati politiko "ene Kitajske". Peking je v odzivu izrazil resno zaskrbljenost nad takimi izjavami.

Trump je v pogovoru za Fox News dejal, da ne vidi razloga, zakaj bi ZDA še naprej spoštovale to načelo brez popuščanja na kitajski strani. ZDA so leta 1979 namreč pretrgale uradne stike s Tajvanom in od takrat naprej spoštujejo stališče Kitajske, da je Tajvan del njenega ozemlja.

"Ne vem, zakaj moramo biti vezani na politiko ene Kitajske, razen če ne dosežemo dogovora s Kitajsko glede drugih stvari, vključno s trgovino," je dejal Trump, ki je prejšnji teden po telefonu govoril s tajvansko predsednico Caj Ing Ven, s čimer je močno razjezil oblasti v Pekingu. Noben ameriški predsednik ali novoizvoljeni predsednik že desetletja ni neposredno govoril z nobenim tajvanskim voditeljem.

Peking "resno zaskrbljen"
Oblasti v Pekingu so že sporočile, da so "resno zaskrbljene" zaradi Trumpove najnovejše izjave. Predstavnik ministrstva za zunanje zadeve Geng Šuang pa je v rednem pogovoru z novinarji poudaril, da je politika ene Kitajske osnova kitajsko-ameriških odnosov in pozval ameriške oblasti k razumevanju občutljivosti vprašanja Tajvana.

Trump je v istem pogovoru še dejal, da mu Kitajska ne bo narekovala, s kom lahko govori, in ponovil, da je bil pogovor s Caj Ing Ven zelo kratek in da mu je zgolj čestitala. Kitajski je tudi očital, da ne sodeluje z ZDA glede menjalnega tečaja svoje valute, severnokorejskega vprašanja ali napetosti v Južnokitajskem morju. Oblasti v Tajpeju se na Trumpove izjave niso želele odzvati.

Nemčija ne bo spreminjala stališč
Kot poroča Reuters, se je nemška kanclerka Angela Merkel odzvala na Trumpove besede. Po njenih besedah Nemčija ne bo spreminjala svoje politike glede "ene Kitajske" in se je tako distancirala od komentarjev novoizvoljenega ameriškega predsednika. "Svojih stališč ne bomo spreminjali," je na novinarski konferenci ob srečanju hrvaškega premierja Andreja Plenkovića dejala Merklova.

VIDEO
Trump razburil Kitajce
A. Č., T. J.
Prijavi napako
Komentarji
nisem_trol
# 12.12.2016 ob 09:18
Free Tibet!!!
Igor E
# 12.12.2016 ob 09:16
Tip je genij. Tako kot je on pritrollal v Belo hiso, je za v zgodovino. Vsi so se delali norca iz njega, na koncu pa je on naredil norce iz vseh nasprotnikov, vključno z mediji, ki so še sedaj v paniki, ker preveč twitta njih pa ne je*e. In v vsem tem neizmerno uživa...vsa čast geniju!!
Sturm88
# 12.12.2016 ob 09:49
Kdor Tajvana ne prizna kot samostojne države in Krima kot dela Rusije živi v navidezni realnosti.
Pa tega nisem napisal za provokacijo, samo sit sem političnega ovinkarjenja, raznih sankcij, ki večinsko populacijo države, ki jo zadanejo delajo še bolj revno itd.

Trump naj pa raje popazi na domače kapitaliste, koliko proizvodnje mu še mislijo preseliti na Kitajsko oz. drugo državo, kjer se da izkoriščati poceni delovno silo. No isto velja za upravljalce Evropskih še posebej EU držav.
sirus
# 12.12.2016 ob 09:37
Saj to je v svojih predvolilnih zborovanjih povedal, America first.
rolle
# 12.12.2016 ob 08:54
Tip je car! :-)
Sifu
# 12.12.2016 ob 10:04
"Na Tajvanu so lahko resno zaskrbljeni.. Kajti še nekaj mesecev takega Trumpovega obnašanja in bo Kitajska napadla in zasedla Tajvan."

Ne gre tot tako lahko: Tajvan ima zelo močno obrambo (prav zahvaljujoč ZDA) in Kitajska jim ne bo kos brez velikanskega števila žrtev v svojih vrstah, česar pa si verjetno ne bodo upali privoščiti, zato močno dvomim, da bi si Kitajci drznili napasti Tajvan.
Poglej koliko časa rabijo vse te velesile, da premagajo razne kamelarja na bližnjem vzhodu. No, Tajvan ima precej močnejšo vojsko in bi se lahko zelo dolgo upiral.
PačNekdo
# 12.12.2016 ob 09:48
Conchis
Kitajci so največji lastniki ameriških obveznic, če jih prodajo samo petino, se dolar zamaje tako kot se po Twitterju maje Trump
Kitajska ima v lasti zgolj 7% ameriškega dolga, premalo, da bi lahko resno škodovali.
Space Voyager
# 12.12.2016 ob 10:01
Res mislim, da je potrebno Kitajsko malo omejiti, vendar pa to lahko pripelje do hude hude eskalacije razmer v svetu. Če pa je nihče ne omeji, bo do te eskalacije prišlo veliko kasneje, z veliko močnejo Kitajsko...
Pa čim prej je treba urediti odnose z Rusijo, res nočemo bloka Kitajska-Rusija.
brain2k
# 12.12.2016 ob 10:11
Pustite človeka da dela - pa sliko zamenjajte, saj to ni osmrtnica...
Ramus
# 12.12.2016 ob 11:34
Počas bo prišel še čas ko bo treba dregnit v rusijo...

Je že prišel čas, ko se bo treba brigat zase, druge pa pustit pri miru,...
sirus
# 12.12.2016 ob 10:39
TineB

A ni tako, da so ZDA največje uvoznice kitajske robe... pa če se prav spomnim od konca lanskega leta bi se Kitajska brez posredovanja partije že zdavnaj sesula pod svojo dolžniško krizo in nepremičninskim balonom praznih stanovanj in mest duhov.
generacija56
# 12.12.2016 ob 10:15
Na površje prihaja vsa nesposobnost aktualnih komentatorjev, razumeti situacijo.
Samo navijanje, škodoželjnost, hujskaštvo.

V politiki ZDA je v omarah okostnjakov, da glava zaboli.
Samo nalagali so jih, tiščali vrata ob grožnjah z tanki, dolarjem, letalonosilkami, da so jih zaprli.
Nekega dne bo nekdo moral s tem počistiti.

Odnos Kitajska-Tajvan-ZDA je eden največjih okostnjakov.
Če politiki tega niso zmogli rešiti, bo pač moral nek biznismen.
Seveda se vsem politikom na svetu tresejo hlače...
Balaš Junior
# 12.12.2016 ob 11:04
Pametno je zacel. Kitajci pobirajo smetano ameriskega in drugega trosenja in zadolzevanja. Ce zadeve res eskalirajo, bodo kitajci imeli ljudske revolucije v primerjavi s katerimi bodo arabske pomladi zgledale zares pomladno. Brez divje gospodarske rasti, ki temelji na zahodnem kupuvanju plasticne sare, se kitajska sesuje v drzavljansko klavnico stotih Irakov in Sirij.

Trump je starim partijcem dal vedet, da je nov gospodar pri hisi. In da se ga ne da kupiti s placanimi govori in politicnimi donacijami, volitve je pravkar dobil.
veza
# 12.12.2016 ob 10:01
No, ja, Kitajci in Tajvanci se intenzivno pogajajo, kako bi rešili ta umetni paradoks, itak vsi sodelujejo, skregani so samo zaradi lepšega videza...
Kitajska pa naj se briga za svoj Tibet in Ujgure, naj že enkrat rešijo te probleme, seveda tako, da bodo vsi zadovoljni...
Ramus
# 12.12.2016 ob 11:58
Brez Kitajske torej NE GRE. Če klecne kitajska trgovina in proizvodnja, bomo na zahodu to MOČNO občutili, še nejabolj naše denarnice! Zavedaj se tega!

Niti ne, ker bo več delovnih mest ostalo na zahodu. Sedaj imajo od trenutne ureditve koristi samo lastniki, mi pa itak nike teniske plačujemo po ceni ameriškega delavca. Za nas ne bo torej nobene spremembe.
tristokosmatih
# 12.12.2016 ob 11:26
Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je odprl vprašanje, ali bi morale ZDA še naprej spoštovati politiko "ene Kitajske"

:D Ta je ena boljših. :D ZDA nikoli niso spoštovale politike "ene Kitajske". S Tajvanskimi voditelji se resda niso uradno pogovarjali, vendar jih to nikoli ni oviralo pri dobavi svinjskih količin najsodobnejšega orožja Tajvanu, kar ni ravno v duhu spoštovanja politike "ene Kitajske".
Pistorius
# 12.12.2016 ob 10:08
Uf, kakšni politični analitiki! (A nimate keša za bife?)
superstar
# 12.12.2016 ob 09:39
Nova era se začenja. Donald čestitke.
longform
# 12.12.2016 ob 10:51
Pravilno.. To je podobno kot Pariški sporazum ki ga tako radi mečejo naprej trumpu ampak če se pogleda kontekst teh "dogovorov" se lepo vidi da trump ni proti Kitajski ali klimatskim spremembam. Je pa proti temu da se v teh dogovorih krepi ena stran, druge pa potegnejo ta kratko in to je ta njegov "bad deal". Ko bojo vsi te dogovori pa konvencije fer se bo pa verjetno tudi on drugače obnašal. Upam da bo po 20.1. držal isto držo.
Mimobeznik
# 12.12.2016 ob 10:47
V čem je fora, Tajvanski potni list brez težav in vizumov omogoča potovanje v vse zahodne države, od ZDA, Kanade, EU, Japonske, Avstralije... precej bolj uporabna zadeva od kitajskega, ki je eden najslabših.
mataj-finance
# 12.12.2016 ob 10:20

politik kritik je napisal(-a)

Počas bo prišel še čas ko bo treba dregnit v rusijo....
Obama je dosedaj v Rusijo kar krepko dregal, ampak kot kaže, bo Trump temu naredil konec. Za zunanjega ministra je namreč nastavil direktorja Exxona Tillersona. Exxon in Rosneft sodelujeta pri vrtanju nafte, Tillerson pa je imetnik ruskega Ordena prijateljstva.
KLIPAN
# 12.12.2016 ob 14:06
@Skippy
"saj pa veš, da levičarji v resnici ne marajo svobode in ljudi, ki razmišljajo po svoje."

Aha, zato je torej Amerika zaprla Manninga, lovi Snowdna, hoče zapreti Assanga......
Ker ljubi svobodo, resnico in ljudi, ki razmišljajo po svoje, a ne?
Zato je Amerika zaveznica Saudove Arabije-najbolj skrajne islamske države na svetu-ker v Saudovi Arabiji spoštujejo svobodo, ženske in ljudi, ki razmišljajo po svoje.
Zato je tudi islamistična desničarska Turčija v Natu, ker Erdogan spoštuje svobodo in ljudi, ki razmišljajo po svoje.
Skippy, a še lahko napišeš kako večjo nebulozo?
Harmonist
# 12.12.2016 ob 12:57
Kulturni marksisti, pardon, demokratična levica tukaj protestira, ker je Trump dvignil telefon. Kaj bi šele rekli, če bi sprejel Dalaj Lamo? Od tolerance in človekovih pravic bi jih najbrž razneslo...
bori
# 12.12.2016 ob 12:14
Najprej pomesti pred svojim pragom, potem drugod. Se je veliko navlake nakopičilo.
Korošec
# 12.12.2016 ob 11:44
Če Kitajci nehajo kupovati ameriške obveznice ali jih celo začnejo prodajati, se bodo ZDA sesule kot hišica iz kart.

Če bi bilo to res bi to že davno naredili, realnost je pa, da je Kitajska večja finančna hišica iz kart kot je ZDA in bodo v primeru krize potegnili krajšo, tega se Trump zaveda zato tudi provocira, mislim, da je zadaj namera, da doseže boljši sporazum in pogoje za ameriška podjetja za izvoz ter poslovanje na Kitajskem, kjer je zdaj skoraj nemogoče zaradi tega, ker Kitajci umetno nižajo vrednost svoje valute.
veza
# 12.12.2016 ob 10:57
adnan1984
# 12.12.2016 ob 10:40

Pač me Trump preseneča, da takole zrelo vodi državo ZDA. Verjetno ga niso kr tako volili ali pač.

ima veliko dobrih sodelavcev in zna jih tudi poiskati, sicer ne bi mogel furati svoje korporacije in tako bo vodil tudi ZDA...
ti-ne
# 12.12.2016 ob 14:19
tristokosmatih

# 12.12.2016 ob 14:00
Če so preživeli dva Busha, bodo preživeli tudi enega Trumpa.

::::::::::::::::::::::::
Ni nujno.
Amerika danes, ni Amerika v času Busha.
Razkorak med bogati in revni je še večji...srednji razred je še manjši.....
Amerika danes ve kaj pomeni 1% in ne pozabiti, da je za kandidata za predsednika ZDA skoraj zmagal "socialist" Sanders.
Skratka, obetajo se nam zelo zanimivi časi. Skoraj, da diši po letu 1968. :)
obsesionn
# 12.12.2016 ob 10:51
Kitajska je zal samo iluzija neke rdeče oblasti..kjer so umetno ustvarili srednji razred z hitrimi borzami..polno umetnih mest ki so mesta duhov..da vzdrzujejo gospodarsko rast..itd. Nimajo naravnih dobrin..naravo so skoraj unicili. Kitajska nima sploh opcije , da bo kdaj velesila. Odvisna je od vseh. Lahko se jo samo mal sfuzla in mal bombe pomece..
veza
# 12.12.2016 ob 10:02
borut-blas
# 12.12.2016 ob 09:58

potrošniška družba je nevzdržna iz ekoloških razlogov in edini odgovor je svetovna socijalistična revolucija

dobro, začni pri sebi, zakaj imaš internet, a ne veš, da služijo z njim gnili kapitalisti?
Binder Dandet
# 12.12.2016 ob 09:22
@G.Bruno:
Mene nekaj zanima. Jaz razumem, da je marsikdo v Trumpu videl svojega kandidata. Toliko bolj, ker je (resna) alternativa bila le Clintonova. Ampak ali je Trump dejansko podprl takšna desničarska združenja in/ali z njimi simpatiziral ali je samo obratno, da oni njega podpirajo tako kot še mnogo drugih združenj, skupuin ipd..?
Binder Dandet
# 12.12.2016 ob 17:39
@G.Bruno:
Katerih izjav? Ce bi sam poznal izjave, ki govorijo v prid temu, kar trdis, te ne bi pozival, da mi nalimas kaksen dokaz. Razumeti te je, da je ogromno tovrstnih izjav. A vendar niti ene samcate nisi uspel nalmat. Resno te sprasujem, na podlagi cesa si ti tako preprican, da je trump whitesupremacy? Edini relevanten argument je @sefica ponudila. Lovim te pa zato, ker mi gre skrajno na zivce ta indoktrinacija, ki jo opazam zadnje leto, dve. Migrantske teme, Trump. Ljudje sploh vec ne razmiljajo, samo etiketirajo se na podlagi sablon, ki jim jih mediji servirajo. Ti zal sodis v ta opis glede Trumpa, ker ocitno imas izdelano mnenje o Trumpu, pa vendar ne znas enega dokaza nalimat, ki te je v taksno mnenje usmeril. Edino nalimas mi nek pamfletni clanek, ki dela primerjav trumpa s fasisti. Ne whitesupremacy, ampak fasisti. Kar je hecno, ker vecino teh (razen tistih z orozjem in nasiljem) lastnosti lahko s pahorjem povezes. Pa izpade fasist. Ce bi imel namen to propagiradt. Ne mi takih poceni for prodajat, prosim.
Pac-Man
# 12.12.2016 ob 16:06
Hopi
# 12.12.2016 ob 15:52

Na vrh prihaja ime Trumpovega resnega kandidata. Ta
je izvršni direktor Exxon Mobil Corp. za, kot top diplomat v
državi ZDA. To je Rex Tillerson za "Državni Sekretar ZDA".

Le ta ima dobre odnose z Rusijo in s Kitajsko.
------------------------------------

Kot CEO največje naftne firme na svetu nekako mora bit. Pri ameriškem državnem sekretarju to ni zaželeno.

Mimogrede, trumpovi ekipi sta ga predlagala Condoleezza Rice in Robert Gates. Je prijatelj z Jamesom Bakerjem.

https://twitter.com/JoeN
BC/status/808103809239187456


Rex Tillerson was recommended by Bob Gates and Condi Rice, and is a longtime friend of James Baker. Hardly the pedigree of a Putin stooge.


Ta Condoleezzata Robertin ta JamesKokice.
gesan
# 12.12.2016 ob 14:55
ps11
# 12.12.2016 ob 13:51
Izvolitev Trumpa je najboljsa stvar, ki se je zgodila zemlji zadnjih sto let.
........................................
................................
Zadnja podobnost se je zgodila tam med leti 20-30 prejšnjega stoletja.
:)

Ti boš očitno general
:)
gesan
# 12.12.2016 ob 14:53
Igor E
# 12.12.2016 ob 09:16
Tip je genij. Tako kot je on pritrollal v Belo hiso, je za v zgodovino. Vsi so se delali norca iz njega, na koncu pa je on naredil norce iz vseh nasprotnikov, vključno z mediji, ki so še sedaj v paniki, ker preveč twitta njih pa ne je*e. In v vsem tem neizmerno uživa...vsa čast geniju!!
........................................
V prejšnjem stoletju je bil en tak genij, ki je znal fajn zloščit pamet vsem, ki so si jo dali loščit.
Če si nisi dall, je bilo n ekaj s tabo hudo narobe.

No in potem je prišel račun za vso tovrstno genijalnost in cel svet se je nekaj let fajtal, da se je kadilo iz vseh voglov.

Očitno človeštvo še ni zrelo, da ne bi živelo v nesmislu pohlepizma.
ti-ne
# 12.12.2016 ob 13:56
ps11

# 12.12.2016 ob 13:51
Izvolitev Trumpa je najboljsa stvar, ki se je zgodila zemlji zadnjih sto let.

:::::::::::::::::::
Zakaj?
To so pravili tudi za bunga bunga Berlusconija v Italiji.
Torej lahko argumentiraš to pogumno izjavo?
neprilagojen
# 12.12.2016 ob 12:47
bomo videli kaj bo iz tega
nazadnje ko je nek ameriski predsednik stopil na kitajska tla ni bi delezen rdecega tepiha
bomo videli ko bo prisel cas in "osovrazeni" mr. pesident Trump bo obiskal Kitajsko kaksna bo reakcija
vidim veliko komentatorjev kateri govorijo o vojni
verjetno si jo zelijo enako kot obama-clinton administracija in vecina medie vkljucno z mmc
mr president elect Trump je jasno izjavil da se ne misli vmesavati v notranjo politiko drzav in da ni USA tista ki mora vspostavljati demokracijo po svetu
Nikolaj
# 12.12.2016 ob 12:46
Trump je politik, ki bobu reče bob.
Tajvan noče biti del Kitajske.
svabo
# 12.12.2016 ob 12:36
Tale vožnja po roller coasterju spominja na eno veliko "chocolate box". Nikoli ne veš kaj dobiš :)......
Vendar nažalost v tem filmu ni Foresta Gumpa.....
Skippy
# 12.12.2016 ob 11:56
Ni nobene logike, da bi Tajvan bil svoja drzava.

LOL? Demokratična in svobodna država proti diktaturi?
Skippy
# 12.12.2016 ob 11:41
Ne se zajebavat s kitajci. Oni so preveč pametni Kdor se heca z njimi vedno potegne kratko.

Lepo te prosim. Še Japonci so jih nabili ...

Zato so se pač odločile, da se bodo začele dobrikati Rusiji.

A mi lahko že nekdo razloži, zakaj bi ZDA potrebovale Rusijo? Gospodarsko nepomembna država z vidika tehnologije 21. stoletja, država, katere razvoj temelji na črpanju naravnih bogastev.
veza
# 12.12.2016 ob 11:02
TineB
# 12.12.2016 ob 10:36

Trump je očitno večji idiot kot se zdi. Nobena inteligenten človek ne gre dražit in pod***at nekoga, ki mu je sam največ dožan, torej svojega največjega upnika.

Če Kitajci nehajo kupovati ameriške obveznice ali jih celo začnejo prodajati, se bodo ZDA sesule kot hišica iz kart.


to je floskula, Kitajci nimajo teko dosti ZDA obveznic, da bi lahko kaj tu špekulirali, ZDA pa lahko natisnejo vedno več obveznic in dolarjev, s katerimi se te obveznice kupuje, kot jih Kitajci lahko kupijo...
Enkrat se bo ta finančni sistem sesul, ja, a tudi takrat bodo Kitajci bolj nastradali kot Rusi ali ZDA, ker sami nimajo ničesar, samo pridne roke in pamet, a to ti ne pomaga, ko ti na poljih nič ne zraste...
Throll
# 12.12.2016 ob 10:02
Bravo Trump!!
Binder Dandet
# 12.12.2016 ob 09:39
Vidim, da nekoga motijo vprašanja.:) Upam, da je vsaj @G.Bruno pripravljen sodelovati v debati. Ne poznam situacije do te mere, da bi vedel, kakšen je odnos Trumpa do tovrstnih whitesupremacy skupin.
Šefica
# 12.12.2016 ob 20:05
@Binder Dandet

Zdaj me pa zanima. Ti si za breitbart in bannona vedela ze pred Trumpovo kampanjo ali si se s tem spoznala sele kasneje uz medijev, ki so vecinsko podpirali kandidatko velekapitala?

Breitbart sem poznala že od prej, na Steva Bannona pa sem postala pozorna po Trumpovem imenovanju, čeprav ne vem kam točno ciljaš s temi vprašanji.

Da se pa sam Bannon javno ne bo opredeljeval za belega rasista je pa menda vsakomur jasno.
Binder Dandet
# 12.12.2016 ob 18:06
@sefica:
"9. Donald Trump’s adviser Steve Bannon is a white supremacist
There is absolutely no evidence of this, but the mainstream media loves to splash the idea around — or at least infer that Mr. Bannon, because of his association with alt-right website Breitbart, is a white supremacist, racist, bigoted, xenophobe, etc.
“White nationalists see advocate in Steve Bannon who will hold Trump to his campaign promises,” a CNN headline read.
“Steve ‘Turn on the Hate’ Bannon in the White House,” The New York Times editorial board wrote.
The New York Daily News added fuel to the fire writing: “Here’s why white supremacist groups love Stephen Bannon.”
It’s all in an effort to smear the man who won Mr. Trump the White House, and therefore the president-elect himself."

http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/6/top-10-real-news-stories-turned-out-be-fake/

Je pa ne glede na zgornje sporen ta Bannon. zaradi tega, ker je vodil medij, ki je v stilu rumenih poceni propagandistov svojo trzno niso nasel na podrocju belih nacionalistov. Hecno je pa brat, da je leta 2007 menda bivsi zeni rekel, da je prevec zidov na soli, kamor hodijo otroci, sam pa je sodeloval poslovno s sienfeldom.

Pa se nekaj poudarkov iz spodnejga clanka.
Bannon was a key figure in the Trump campaign — and it seems like the lesson Trump took from this is that his ties to hate group are outweighed by his personal loyalty to the president-elect and clear skill at helping Trump articulate a message that successfully energized large numbers of white voters.
....
"In this way, Breitbart has acted as a ‘gateway’ to alt-right ideas and writers. I don’t think it has done this deliberately; again, it’s a matter of elective affinities
...
Much as I hate to agree with a white nationalist, he has a point. Breitbart, under Bannon, has been defined by a “not-open-white-nationalism-but-damn-close” ethos. They push the boundary of conservative opinion writing in that direction without claiming the white nationalist mantle, thus allowing them to insinuate themselves into the Republican mainstream.
...
In other words: Steve Bannon’s career in conservative politics has been defined by his skill at taking ideas from the fringes of US politics and bringing them to the center.

And now he’ll have the power of the White House at his disposal."

http://www.vox.com/policy-and-politics/2016/11/15/13625168/steve-bannon-explained

To mene na janso spominja. Niso vazni ideali, ampak trzna nisa, preko katere lahko prides na oblast.

Zdaj me pa zanima. Ti si za breitbart in bannona vedela ze pred Trumpovo kampanjo ali si se s tem spoznala sele kasneje uz medijev, ki so vecinsko podpirali kandidatko velekapitala?
neprilagojen
# 12.12.2016 ob 17:18
ne vem zakaj je moj komentar izbrisan
toda vem zaradi teh vseh izbrisanih komentarjev je mr Trump izvoljen
normalnim ljudjem z zdravo kmecko pametjo je dovolj da se jim krajsajo osnovne cloveske pravice kot je svoboda govora in pravica do zivljenja
ce mislite da je to zadnji "osovrazen" kateri je i kateri bo izvoljen se krepko motite
prisel je cas ko otroci morajo vrniti kljuce od avtombilov ker so prevec neumnosti naredili
cas je da odrasli sedejo za volan in popravijo napake
nuLanuLa
# 12.12.2016 ob 16:15
Tipu je že in še bolj mu bo stopilo v glavo - da je direktor imperija/korporacije, ki ima namen zavladati svetu. Če ne gre ekonomsko pa z vojsko. Hail to a new Ceasar.
G.Bruno
# 12.12.2016 ob 15:14
WeeBay
Evo liberalci da boste lahko malo debatirali med seboj
Trump: 'Nobody really knows' if climate change is real


In nihče ne ve ali je Zemlja okrogla...
tristokosmatih
# 12.12.2016 ob 14:56
@ti-ne
Amerika danes, ni Amerika v času Busha.
Razkorak med bogati in revni je še večji...srednji razred je še manjši.....


To drži in posledica tega je izvolitev Trumpa. Sicer pa je tudi Obama pogrnil na celi črti in edina pozitivna posledica njegove vladavine je, da vedno več Američanov verjame v socializem. :) Demokrati so se sami zaklali, ker so onemogočili Sandersa, na kar so se njihovi volivci odzvali z bojkotom volitev. Po drugi strani pa so se zaklali tudi republikanci, ker so favorizirali Busha. Trump je pač dobro izkoristil ponujeno priložnost. :)
sumljivac
# 12.12.2016 ob 14:43
WeeBay:
Obama JE vedel, kaj dela. Volilci so le mislili, da vedo. Kmalu se je izkazalo, da prekleto dobro vedel, da ne bo nikoli izpolnil predvolilnih obljub. To ni bil kompliment, da ne boš mislil.
Kazalo