Svet
Angela Merkel in Donald Trump
Trump je od Merklove v dar prejel zgodovinski zemljevid nemške dežele Pfalške iz leta 1705. Foto: Reuters
Angela Merkel in Donald Trump
Voditelja sta si tokrat segla v roke. Foto: Reuters
VIDEO
Trump in Merklova nista z...

Dodaj v

Tudi po Trumpovem srečanju z Merklovo nič novega o carinah in Iranu

Trump razmišlja o lokacijah za srečanje s Kim Džong Unom
27. april 2018 ob 18:48,
zadnji poseg: 28. april 2018 ob 10:42
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Ameriški predsednik Donald Trump in nemška kanclerka Angela Merkel na pogovorih v Beli hiši nista uspela rešiti vprašanj višjih carin na jeklo in aluminij ter iranskega jedrskega sporazuma.

"Odločitev je v rokah predsednika," je dejala Merklova in povedala, da sta izmenjala mnenja glede tega, ali bo Trump 1. maja uvedel višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Evropske unije. EU je trenutno na seznamu izjem, za katere carine ne veljajo. Trump je na skupni novinarski konferenci večkrat ponovil, da si z EU-jem želi vzajemne trgovine, kar pomeni manjši primanjkljaj ZDA.

Glede tega, kako se bo 12. maja odločil o iranskem jedrskem sporazumu, Trump prav tako ni povedal nič novega ali bolj natančnega. Iranu je le nekajkrat zagrozil, da ne bo nikoli prišel do jedrskega orožja, čeprav o možnosti uporabe sile ni javno spregovoril. Iran se je sicer jedrskemu orožju v zameno za dvig gospodarske zapore odpovedal leta 2015 s sporazumom, ki ga Trump označuje za katastrofo.

Spreminjanje evropske politike do Irana
Trumpov pritisk glede omenjenega sporazuma pa je uspel malce spremeniti odnos evropskih zaveznic, kar se je opazilo v izjavah francoskega predsednika Emmanuela Macrona in zdaj Merklove, ki je na novinarski konferenci povedala, da je jedrski sporazum le eden od temeljev oziroma delčkov mozaika zahodne politike do Irana.

"Sporazum je le prvi korak, ki je prispeval k upočasnitvi dejavnosti Irana glede tega," je povedala Merklova. Dodala je, da po mnenju Nemčije to ni dovolj za zajezitev iranskih ambicij. "Evropa in ZDA morata imeti glede tega ista stališča," je dejala, a poskusila Trumpa prepričati, da naj jedrski sporazum vendarle pusti pri miru.

Merklove sicer niso sprejeli z državniškimi častmi kot v torek francoskega predsednika Macrona, vendar so bile teme pogovora podobne. Nemška kanclerka in ameriški predsednik sta se sestala za okoli dve uri.

Trump pohvalil odnos z Merklovo
Trump je na sprejemu Merklove pohvalil kanclerkino zmago na volitvah in poudaril, da državi med drugim združuje trgovina, zavezništvo Nato in vojaško sodelovanje, poroča CNN. "Že od začetka imava odličen odnos, vendar nekateri ljudje tega ne razumejo," se je Trump odzval na kritike, da sta z Merklovo medseboj hladna.

Nato je spregovoril o težko pričakovanem srečanju s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom. Dejal je, da ima v mislih dve ali tri mogoče kraja za srečanje, in dodal, da se Kimu ne bo pustil izigrati. Če bo postalo očitno, da se ZDA in Severna Koreja ne morejo strinjati o rešitvah, bo namreč zapustil pogajanja.

Poudaril je, da bi se morali s Severno Korejo ukvarjati njegovi predhodniki, nato pa se pohvalil, da se brez njega zadeve ne bi premaknile nikamor.

Med časom za fotografiranje je pohvalil nedavni Macronov obisk in novinarjem razložil, da pred volitvami 2016 ni sodeloval z Rusi.

Angela Merkel je z manjšo skupino sodelavcev v Washington prispela v četrtek zvečer. Po pristanku so si v restavraciji J. Paul v mestnem okrožju Georgetown privoščili hamburger in vino, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Bela hiša je pred obiskom Merklove sporočila, da srečanje med predsednikom in kanclerko utrjuje tesne odnose med državama, ki temeljijo na skupnih vrednotah. V ZDA živi 44 milijonov ljudi nemškega rodu, med katere se ponosno prišteva tudi Trump.

Trgovina vredna 237 milijard dolarjev
Sporočilo izraža pohvalo nemškemu programu vajenstva oziroma poklicnega izobraževanja in omenja, da je bila trgovinska menjava med državama lani vredna 237 milijard dolarjev, da so ZDA v Nemčijo izvozile za 53,5 milijarde dolarjev blaga, nemške neposredne naložbe v ZDA pa so bile leta 2016 vredne 372 milijard dolarjev in podpirajo 670.000 delovnih mest.

Macron ni prepričal Trumpa
Obisk Macrona, s katerim si je Trump sicer bližje kot z Merklovo, kljub nekaterim namigom po poročanju Slovenske tiskovne agencije ni prinesel velikih sprememb. Macron je pred odhodom iz Washingtona televiziji CBS povedal, da ima občutek, da bo Trump 12. maja najverjetneje odstopil od iranskega sporazuma, o carinah pa sploh nista spregovorila.

J. R.
Donald Trump in Angela Merkel
Prijavi napako
Komentarji
Hardworker
# 27.04.2018 ob 19:06
Najprej je šel k gospodarjem na raport brezjajčni Macron, za njim je šla na raport švabska služkinja Merklova, za njo gre na raport kelnerca Mayeva, potem pride na vrsto najbrž glavni komisar za EU in šef NATO-a.
Gospodar hoče imeti vse pošlihtano.
pr_holistar
# 27.04.2018 ob 19:07
Stari se ponavlja kot stara plošča.
grenadir
# 27.04.2018 ob 19:33
In glede na to, da se članek v Logično poziva na Deutsche Welle, lahko argumentirano trdimo, da je tudi ta nemški častnik zgolj produkt akademije Đerđinskega .. Moram reči, da me globina misli Tov. apollo11 navdušuje , da o pronicljivosti niti ne govorim..
grenadir
# 27.04.2018 ob 19:29
"Hahaha....@Hor spet lepi rusko propagando, spletni portal iz Brckega, financiran direktno iz Moskve, za spinanje in širjenje ruske propagande.".... No ja... Vsekakor smo lahko prepričani, da bo Tov. apollo11 to rusko propagando ovrgel z argumenti, kar je tudi nasploh v njegovi navadi.... Pohvaljen Tov. apollo11... Le tako naprej...
Hardworker
# 27.04.2018 ob 20:40
mislim da je zdaj že skrajni čas da sprejme tudi Pahorja

Če bi Pahor dobil vabilo, bi tekel po vseh štirih in cvilil od sreče.
HOR
# 27.04.2018 ob 19:11
V Nemčiji narašča revolt zaradi sankcij proti Rusiji...
klik...
SMERŠ
# 27.04.2018 ob 19:12
vazali opravljajo tlako
Harmonist
# 27.04.2018 ob 19:20
Za državo kot je Nemčija je to naravnost ponižujoč sprejem. A Merklovi ga privoščim iz srca in upam, da ga bo čimprej deležna tudi doma.
jurlin
# 27.04.2018 ob 20:41
Težka bo za Merklovo. Tudi Nemci imajo dovolj tega, da se povečajo izdatki za USA in NATO okupatorje. Dobro se zavedajo zakaj je bil ustanovljen NATO. "to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down" da drži Ruse zunaj, Američane notri in Nemce dol.
Hardworker
# 27.04.2018 ob 22:56
Nemčija je gospodarski velikan in politični palček.
Hardworker
# 27.04.2018 ob 20:06
ketner
Gospodar hoče imeti vse pošlihtano.
---------------
Trump nikakor ni gospodar ampak sionistični hlapček in birič vazalom.


To pa vsekakor.
Trump je le izvajalec tistega, kar mu za nalogo postavijo korporacijski lastniki ZDA in banksterski krojači NWO-ja.
Hardworker
# 27.04.2018 ob 21:02
Če Nemci odidejo iz NATO, se zavedajo, da bo do imeli v Rusiji močno prikrito podporo. Problem Nemcev je danes ravno v tem, ker zaradi dejanj v drugi svetovni vojni nimajo več nobenega resničnega zaveznika, hkrati pa so postali talci ameriške hegemonije obvladovanja Nemčije tako v vojnem kot v gospodarskem smislu.
Največjo zgodovinsko napako so Nemci storili tisti trenutek, ko so šli z 200 divizijami zasest Rusijo.
Zdaj bodo zaradi nje mogoče celo fizično izginili, glede na to, da se Nemčija vse bolj spreminja na afriško-arabski naselitveni teritorij.
In tega se gospodovalni Nemci še kako zavedajo.
sagoza
# 27.04.2018 ob 20:34
mislim da je zdaj že skrajni čas da sprejme tudi Pahorja
grenadir
# 28.04.2018 ob 12:55
"Sircem po Asadovem odloku grozi množična razlastitev"... Tole je MMC objavil včeraj... Seveda se današnjega demantija ne bo objavilo ... “There is no decree on this subject. And, in my opinion, such a decree would violate the constitution".... Pomeni, da takšen odlok sploh ne obstoja, ker bi bil verjetno celo protiustaven..... In potem se ljudje čudijo, kako praktično nihče več zahodnim medijem ne verjame ničesar..... Osebno sem zaradi NE-novinarstva prišel že na nivo, ko vsako novico objavljeno v prozahodnih medijih tretiram, kot laž in manipulacijo in se šele po preverjanju odločam, ali jo tretiram, kot relevantno.....
red_tree
# 27.04.2018 ob 19:07
Dogovor z Iranom je več ali manj že padel v vodo, saj se z njim ne strinjata Saudska Arabija in Izrael.
Bivši uporabnik
# 28.04.2018 ob 10:56
Problem, ki ga je šla Merklova reševat, je v resnici problem ruskih sankcij, vendar tega mediji ne bodo povedali.

Ameriške sankcije so prepovedale poslovanje z največjim proizvajalcem aluminija na svetu Rusalom. Rusal je praktično odrezan od zahodnega trga, zato je to povzročilo rast svetovnih cen aluminija za cca. 30 % v 14 dneh. Kdo bo plačal ta strošek? Nemški proizvajalci, predvsem proizvajalci avtomobilov. Amerika je sankcionirala Rusijo, plačala pa bo Nemčija, tako da so te sankcije en velik lari fari.

Ko boste naslednjič šli po Volkswagna in Audija in ostalo mašinerijo nemške proizvodnje, boste lahko pripisali nekaj 1000 eur več na račun sankcij.

Hja, težko je biti zaveznik ZDA, če te zabadajo v hrbet.

PS: Kako se je Merklova držala na tisti skupni konferenci ... kot maček, ki so ga pravkar polili z vodo. Hja, pa taki zavezniki.
firtoh
# 28.04.2018 ob 08:45
Moram priznati,da je Gelčkin občutek za modo, nezgrešljiv
Mare_4
# 27.04.2018 ob 22:48
@jurlin
..."to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down" da drži Ruse zunaj, Američane notri in Nemce dol.

To je izjavil prvi generalni sekretar NATA britanski general Ismay Hastings (1952) in velja za eno osnovnih Natovih premis. On je bistvu le obesedil stoletja dolgo britansko politiko do Rusije.

Že pred 200 leti je britanski finančni lobi (Rothschield) financiral pohod Napoleona na Rusijo. Britanski dvor je s porokami med plemstvom držal (in še drži) svoj vpliv nad celotno Evropo.
Tako je prišlo tudi do krvnih povezav med britanskim in ruskim plemstvom.

Problem za britanski dvor je bil, ker je bil ruski car Nikolaj bogatejši od britanskega monarha zaradi zlata in drugih, tudi naravnih bogastev (Sibirija). S tem pa je povezan vpliv in vodilna vloga v svetu.
Tako so Rusom izvozili iz Zahoda Lenina in Trotskega, ki sta prišla v Rusijo s polnimi kufri denarja zahodnih valut in ideologijo, ki jo je razvil Marx (plus Rosa Luxemburg, Engels idr.), plačali so pa ga Rothschieldi. Karl Marx je živel v Londonu 35 let in tam tudi umrl.
HOR
# 27.04.2018 ob 21:27
"...V svojem programu so nemški socijalisti SPD opisali Rusijo, kot ključno državo za varnost in mir v Evropi in, da se ti cilji lahko dosežejo "izključno skupaj z Rusijo, ne pa mimo nje ali proti njej...!"
Amen.

Nemčija ima dovolj sankcij proti Rusiji
Central European Financial Observer
ketner
# 27.04.2018 ob 19:53
Gospodar hoče imeti vse pošlihtano.
---------------
Trump nikakor ni gospodar ampak sionistični hlapček in birič vazalom.
HOR
# 28.04.2018 ob 12:24
Novi državni sekretar ZDA Mike Pompeo je dejal novinarjem, da meni, da je zelo malo verjetno, da bo predsednik Trump po 12. maju obdržal ZDA v jedrskem sporazumu z Iranom...

Trump ima 3 glavne dodatne zahteve do Irana in sicer, da se ustavi tudi civilni jedrski program in da ima IAEA dostop tudi do nejedrskih vojaških lokacij ter, da nuklearni sporazum zajema še dodatne postavke, kot so konvencionalni projektili. Skratka ima dodatne nesprejemljive zahteve..
klik...
mb128
# 28.04.2018 ob 10:47
Kako nič novega če pa sem jaz že zadnjič pisal, da carine bodo in da sporazuma, vsaj kar je tiče Dumpa, ni več. Nemški Handelsblat celo piše, da je Dump celo ponižal Merklovo! Le zakaj?!
realist65
# 27.04.2018 ob 19:20
V teh letih lahko imata dober odnos, ne sme pa biti odličen. Je pa Nemčija "arbitraža" med Rusijo in ZDA.
Ramus
# 28.04.2018 ob 13:41
Merklove sicer niso sprejeli z državniškimi častmi kot v torek francoskega predsednika Macrona, vendar so bile teme pogovora podobne. Nemška kanclerka in ameriški predsednik sta se sestala za okoli dve uri.

Macron je postal ameriški trojanski konj v Evropi,... EU je sedaj resnično zelo ogrožena, ker to pomeni, da Evrope več ne vodimo v Evropi, pač pa v Washingtonu. Macron je navaden ameriški hlapec,...
jurlin
# 28.04.2018 ob 12:44
Mimogrede v sirskem raziskovalnem centru Barzeh, ki so ga raketirali Kekci F.UK.US, ker bi naj v njem proizvajali ali (in skladiščili kemijsko orožje niso preiskovalci OPCW našli ničesar takega...
-------------------------
V kleti pod zgradbo kjer naj bi SAA izvedla napad z kemičnim orožjem je nekdo gojil piščance in ugotovili so, da niso utrpeli nobene škode.
Hopi
# 28.04.2018 ob 12:19
»Iran se je sicer jedrskemu orožju v zameno za dvig
GOSPODARSKE ZAPORE odpovedal leta 2015 s sporazumom,
ki ga Trump označuje za katastrofo.«

»Dodala je, da po mnenju Nemčije to ni dovolj za zajezitev iranskih
ambicij. "Evropa in ZDA morata imeti glede tega ista stališča," je
dejala, a poskusila Trumpa prepričati, da naj jedrski sporazum
vendarle PUSTI PRI MIRU.«

IRAN je Ameriki že naredil ZAPORO.
»Iran je nedavno PREPOVEDAL uporabo USD v trgovini. Ne želi
prodajati svoje nafte za ameriško valuto. Napovedal je, da prehaja
iz dolarja v evro kot svojo uradno valuto.«

Tudi drugi Ameriki delajo valutne in zlate zapore:

Rusija in Kitajska se tudi odpovedujeta USD, Sploh na področju
naftnega trgovanja.
»Rusija in Kitajska imata sporazum o valutni izmenjavi, ki se
izogiba naselitvam z USD.«

»Tudi Rusija, Turčija in Iran razmišljajo o možnostih medsebojnih
izplačil v svojih nacionalnih valutah.«

Zlate rezerve iz Ameriških FED trezorjev zapuščajo naslednje
države:

Turčija:
»220 ton v vrednosti 25,3 milijarde ameriških dolarjev«

Venezuela:
»Venezuela je v letu 2012 repatriirala svoje zlato iz ZDA.«

Nizozemska:
»Nizozemska je Leta 2014 pridobila 122,5 ton zlata, ki so bili
shranjeni v ameriških trezorjih.«

Nemčija:
»Nemčija je iz ZDA leta 2017 prenesla domov 300 ton zlata«

Avstrija:
in
Belgija:

»Avstrija in Belgija sta preučili možnost sprejetja podobnih
ukrepov.«

Rusija:
in
Kitajska:

»Rusija in Kitajska povečujeta svoje zlate rezerve. Ustvarjata
zlate valute zase in s tem premikata svet od prevladujočega
položaja USD.«

»Libijski vodja, Muammar Gaddafi, je bil strmoglavljen in umorjen,
ko je prišel do ideje, da uvede zlati dinar, ki bi se uporabljal za
mednarodno valuto na Bližnjem vzhodu in v Afriki.«

»Malo ljudi verjame, da so ameriška ministrstva za finance trdila,
da je 261 milijonov unč (približno 8.100 ton) v uradnih rezervah
zlata, ki so shranjene v Fort Knoxu in drugih krajih, v celoti
revidirane in obračunane. Federal Reserve NIKOLI NI BIL V
CELOTI IN NEODVISNO REVIDIRAN. Vlada in kongres sta se
vedno upirala pritisku za popolno neodvisno revizijo vseh zalog
zlata v ZDA. NIHČE NE VE, ali je zlato resnično tam. Kaj, če se
trezorji izkažejo za prazne? Morda je pametneje prinesti zlato
domov, dokler je lahko, namesto da bi se še naprej spraševali«

»Prizadevanje za zmanjšanje odvisnosti od dolarja je bila
posledica sedanje UPORABE SANKCIJ kot političnega orožja,
neke vrste izbira zunanjepolitičnega orodja. Naravno je, da druge
države iščejo načine, kako se upreti ameriški politiki rušilnega
orodja. Uporaba alternativnih valut in prenašanje zlata na dom so
načini za to.«

Takšne Kontra - Sankcije (valutne in v zlatu) pa se dogajajo
proti ZDA.

Vse to sem povzel iz medija z še najbolj strnjeno in razumljivo
razlago:

glej:
Astute News: 26.04.2018
guglaj:
Gold Leaving US Vaults: Signs of Upcoming Currency War and
Armed Conflict
prevajanje:
Zlato zapušča ameriške trezorje: znaki prihodnje valutne vojne in
oboroženih konfliktov
Homer.
# 28.04.2018 ob 08:46
@Skippy
A zato mora ta tehnološko zaostala država voziti astronavte na ISS in jih oskrbovat.
Si predstavljaš, da če bi dejansko počilo z Rusijo, ZDA ne more niti spraviti na zemljo svojega človeka......
Ne vem če je ravno višek tehnološke razvitosti, če skubiš narod z visoko tehnološkim toasterjem, ki ima 4 procesorje, Rus pa medtem "zapali" tisti svoj kruh z navadnim grelcem .....
HOR
# 27.04.2018 ob 22:02
Medtem menda neznana milica v Idlibu popešeno likvidira teroriste - več, kot 50 v zadnjih 24 urah, med drugimi je v poskusu likvidacije močno ranjen tudi znan savdski terorist Abdullah al-Muhaysini...!?
klik...
HOR
# 27.04.2018 ob 21:18
@apollo11
# 27.04.2018 ob 19:22
"...Hahaha....@Hor spet lepi rusko propagando, spletni portal iz Brckega, financiran direktno iz Moskve, za spinanje in širjenje ruske propagande..."


...
Evo še malo ruske propagande iz The Wall Street Journal-a. Kaj češ Rusi pač imajo vsepovsod svoje lovke...LOL
Nemčija se zavzema za izvzetost iz novih ameriških sankcij proti Rusiji...
WSJ...
In še poduk za naše domače rusofobne talibane kako s branijo interesi domačega gospodarstva ne pa britansko vreščanje...
"...Herr: NE za Britanijo. Nemčija je po zastrupitvah v Salisbury-iju torpedirala EU sankcije proti svojemu pomembnemu gospodarskemu partnerju Rusiji..."
The Sun
@apollo11...
Hijena
# 27.04.2018 ob 20:16
Dober odnos zaradi $$$
peglezn
# 27.04.2018 ob 20:07
Če je mutti k sebi vzela milijone res čudnih tičev, bo pa tudi enega trumpa shendlala...
ketner
# 27.04.2018 ob 21:10
Zdaj bodo zaradi nje mogoče celo fizično izginili, glede na to, da se Nemčija vse bolj spreminja na afriško-arabski naselitveni teritorij.
--------------------------------------------
Saj to je ravno cilj, ki ga izvajajo sionisti-globalisti v Evropi. Uničenje nacionalnih držav zato, da jih lažje kontroliraš.
HOR
# 27.04.2018 ob 22:36
Merkel -Trump
HOR
# 27.04.2018 ob 21:47
Mogoče pa bo Frau Merkel znala kaj povedati o tem kako so se nemške kemikalije potrebne za izdelavo bojnih strupov znašle pri sirski teroristični opoziciji v Dumi skupaj s podobno kemijo iz britanskega vojaškega laboratorija Porton Down (navaja tudi OPCW), ki je blizu Salisburry-ja kjer sta se menda zastrupila zdaj od britancev skrivana (ugrabljena..!?) Skripalova...!?
[url="https://southfront.org/syrian-army-discovered-german-british-made-chemicals-in-duma-syrian-deputy-envoy-to-opcw/"]klik...
[/url]

Mimogrede v sirskem raziskovalnem centru Barzeh, ki so ga raketirali Kekci F.UK.US, ker bi naj v njem proizvajali ali (in skladiščili kemijsko orožje niso preiskovalci OPCW našli ničesar takega...

klik...
ap72
# 27.04.2018 ob 19:44
Za državo kot je Nemčija je to naravnost ponižujoč sprejem. A Merklovi ga privoščim iz srca in upam, da ga bo čimprej deležna tudi doma.

meni se zdi sprejem kar topel... če se spomnimo putina, ki jo je sprejel z ogromnim psom, da se je cela tresla... celo opravičil se ji je čez čas

pač ni šlo za državniški sprejem, bil je navaden obisk. in meni je videti čisto ok.

obiski so na različnih nivojih.

tokrat hamburger. marcon je jedel zelenjavno juhico. vse ok.
hafiks
# 28.04.2018 ob 16:02
Par dni nazaj so "peglali" tistega Makarona ,danes ma Mamo.
Se en znak da Evropa ni samostojna.
Mi tako majhni smo en majhen kolescek tega sistema z Pahororjem na celu.
QUENDI
# 28.04.2018 ob 12:27
Mare_4
...še en detaljček......Jurij V (naj bi) ponudil azil ruski carski družin a se vlada s tem ni strinjala.....sedaj pa moralizirajo o poboju - prenovičuk.......
rubin
# 28.04.2018 ob 12:00
A ni tako, da če je trgovina preveč enostranska, da naprimer EU dosti več izvozi v ZDA kot uvozi, enostavno pomeni da so primerljivi izdelki v ZDA predragi in se pač valuto zniža (dolar razvrednoti), da je trgovina spet uravnotežena... Ne vem kaj čara neki in glumi s carina mi ta Trump. Kris, ti ki si v tem, ali ni tako?
HOR
# 27.04.2018 ob 21:51
@HOR# 27.04.2018 ob 21:47

Še enkrat povezava na članek o nemški in britanski kemiji za izdelavo bojnih strupov pri sirskih opozicijskih teroristih v Dumi
klik...
Mare_4
# 28.04.2018 ob 15:17
@QUENDI
Morda so razmišljali tudi o tej varianti, da res morda prihranijo carsko družino. Vendar brutalnost izvedbe tega zločinskega pokola ne govori ravno v prid tej teoriji.

V pokolu je bila udeležena skupina madžarskih zionistov in nekateri so dobili vodilne funkcije v SZ. Poleg tega je še dolga leta po zionistični revoluciji potekala kontrarevolucija zlasti v odmaknjenih večjih predelih Sibirije.
Celotno carsko družino so ubili zato, da bi zmanjšali možnost kontrarevolucije in da ne bi bilo pravnih naslednikov, ki bi se pojavili čez čas s svolijimi zahtevami, s katerimi bi povzročili razkol v SZ in morebitni spremembi družbene ureditve oz. kasnejše kontrarevolucije.

V prvotnih glavnih vodilnih organih SZ je bilo cca 85% zionističnih židov, carsko zlato pa je menda končalo v ZDA oz. Wall streetu.

Vendar je v SZ svojevrstna kontrarevolucija vseeno bila. Izvedel jo je Stalin, ki je izpodrinil Leninovega naslednika Trockega. Trocki je bil ameriški agent, NKVD pa ga je brutalno likvidiral mislim da v Mehiki.
Mirlo
# 28.04.2018 ob 07:00
'Trgovec' vedno laže. Sicer pa bi moral napisati 'orožarski kramar'!
Sula
# 28.04.2018 ob 18:29
Največji problem ruskih sankcij je v tem, da je Nemčija odvisna od ruskih surovin, med drugim tudi od aluminija iz Rusala. Ustavitev uvoza aluminija iz Rusala pomeni za Nemčijo ustavitev celotne nemške industrije, to pa pomeni bankrot celotne EU. Slovenija je močno odvisna od nemškega trga in nemške industrije, kaj pomeni ustavitev nemške industrije za nas, ni potrebno razlagati.
Springbok
# 27.04.2018 ob 19:42
Najprej ga je s šarmom pretental Macron, sedaj ga je z racionalnostjo osramotila Merkelca, na koncu pa ga bo še Kim po tintari.

Trump is dumb!

Tip je bolj izoliran kot nekoč Albanija ali do danes Severna Koreja.

Trump, you're fired!
pero-perica
# 28.04.2018 ob 10:05
gb Telegraph piše ,da bi moral Trump doboit nobelovo nagrado za mir
vsx1016
# 28.04.2018 ob 10:10
Na sliki 5 od 5 vidim malo prhljajčka na merklovi rami. Das ist nicht cool.
Bivši uporabnik
# 28.04.2018 ob 12:32
Zelo prisrčen odnos, v video posnetku, en v eno, drug v drugo smer ... :)
vERA
# 28.04.2018 ob 11:33
Ni Trump sionistični vazal, ampak je ravno obratno... Merklova, Macron in Mayeva so kabalisti, so v paniki za svoje privilegije, Slovenčki so pa butalci, ki take stvari vedno tazadnji pogruntajo, ko so se vsem ostalim že odprle oči. Da ne govorim o tem, da je prva dama Slovenka... Samo Slovenci imajo lahko buitaste komentarje o tem, medtem, ko, če pogledaš v komentarje so Američani vsi ponosni na svojo prvo damo... Slovenci pa.... bog moj...

Drugače pa, bravo Trump, Rim tudi ni bil zgrajen v enem dnevu. <3
copcop
# 28.04.2018 ob 13:51
Lepo. Upajmo, da bo antiglobalistu in mirovniku Trumpu uspelo nabiti carine in raztrgati sporazum z Iranom. America first!
apollo11
# 27.04.2018 ob 19:22
Hahaha....@Hor spet lepi rusko propagando, spletni portal iz Brckega, financiran direktno iz Moskve, za spinanje in širjenje ruske propagande.
Kazalo