Hall se iz opere seli nazaj na televizijo. Foto: EPA
Hall se iz opere seli nazaj na televizijo. Foto: EPA

Hall je že bil vodja informativnega servisa BBC-ja in je medijsko hišo zapustil pred enajstimi leti, ko je prestopil na čelo londonske opere, kjer se je po mnenju mnogih zelo izkazal. Med drugim je bil glavni organizator kulturne olimpijade, ki so jo letos organizirali ob poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Predsednik BBC Trusta Chriss Patten je izrazil prepričanje, da se bo Hall izkazal "pri prizadevanjih BBC-ja za ponovno vzpostavitev ugleda in zaupanja javnosti".

Na vrhu BBC-ja bo 61-letni Hall zamenjal Georgea Entwistla, ki je odstopil 10. novembra po vsega 54 dneh na direktorskem položaju. Njegova odpravnina bo znašala kar 560.000 evrov, kolikor bi znašala njegova celoletna plača, to pa je v Veliki Britaniji sprožilo nov škandal.

Nad BBC se je sicer zvrstil niz škandalov. Njegov ugled je močno načelo razkritje spolnih zlorab, ki jih je zagrešil lani umrli voditelj Jimmy Savile, ki je v svoji 40-letni karieri domnevno zlorabil okoli 300 otrok.

Z zadevo se ukvarjajo tri preiskave, od tega dve interni na BBC-ju, kjer naj bi konec lanskega leta skušali prikriti škandal. V oddaji Newsnight so namreč zavrnili objavo prispevka o Savilovih zlorabah, zadeva pa je nato prišla na dan, ko so jo razkrili pri konkurenčni televizijski postaji ITV.

A s tem škandalov še ni bilo konec. Ko so na BBC-ju na začetku novembra le objavili prispevek o pedofilskem škandalu, so pri tem po krivem obdolžili tudi konservativnega politika Alistairja Mc Alpina, zaradi česar je tudi odstopil Entwistle. BBC bo McAlpinu plačala skoraj 230.000 evrov odškodnine.