Ugrabljeni je delal za nemško podjetje Ferrostaal, ki dobavlja in vzdržuje naftovode. Foto: Reuters
Ugrabljeni je delal za nemško podjetje Ferrostaal, ki dobavlja in vzdržuje naftovode. Foto: Reuters

Da je 36-letni Miroslav Tomić izpuščen, je sicer sporočilo nemško podjetje Ferrostaal, za katerega Tomić dela, poroča srbski portal b92.net. Srbska vlada za zdaj informacije še ni potrdila, čeprav je zunanje ministrstvo v Beogradu sporočilo, da o Tomićevi izpustitvi obstajajo določeni indici.

Tomić že 20 let živi v Libiji in dela za Ferrostaal, ki dobavlja in vzdržuje naftovode. V času ugrabitve naj bi bil na naftnem nahajališču Mesina, 1.200 kilometrov južno od glavnega mesta Tripolis. Ker nahajališče ni v območju spopadov, ga je najverjetneje zaradi odkupnine ugrabila lokalna tolpa, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Tomić je bil ugrabljen med delom. Neznanci so ga izvlekli iz avta in ga odpeljali neznano kam.

Februarja ubita srbska državljana
Tri mesece po ugrabitvi sta bila 19. februarja prav tako v Libiji v nenavadnih okoliščinah ubita dva srbska državljana, Slađana Stanković in Jovica Stepić, sicer zaposlena na srbskem veleposlaništvu v Libiji. Po domnevah srbskih oblasti sta umrla v ameriškem zračnem napadu na teroristični tabor, vendar to ni bilo potrjeno.