Gartovo truplo so našli pri Sumartinu na Braču. Foto: BoBo
Gartovo truplo so našli pri Sumartinu na Braču. Foto: BoBo

Truplo 39-letnega Garta je iz morja v nedeljo izvlekla posadka trajekta Kijevo, ki povezuje celino in Sumartin na Braču. Hrvaški zdravniki na njegovem truplu niso našli znakov nasilja, vendar so se v Rusiji pojavili dvomi o naravni smrti enega največjih ruskih gradbenih podjetnikov.

Hrvaški Večernji list navaja pripovedovanje Gartovega dolgoletnega poslovnega partnerja Dmitrija Kazova, ki je prepričan, da njegova smrt ni bila navadna nesreča, in sumi, da je šlo za umor. Drugi kolegi ruskega bogataša so povedali, da je Gart v soboto prejel sumljiv telefonski klic, ki naj bi ga zelo razburil.

Prav zaradi omenjenega klica naj bi Gart na hitro spremenil načrt in se je namesto načrtovanega obiska zabave s čolnom odpravil na morje.

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Index.hr je obdukcija v splitski bolnišnici pokazala, da je Gart najverjetneje umrl zaradi težav s srcem. Omenjeni portal še poroča, da so v njegovem čolnu našli sledi alkohola in ostanke zavojčka marihuane.

Uživanje alkohola in marihuane bi lahko ob Gartovi čezmerni telesni teži in zelo toplem vremenu povzročilo zdravstvene težave, še piše Index.hr.

Hrvaški mediji še poročajo, da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazil sožalje Gartovi družini in njegovim prijateljem. Jutarnji list piše, da je Gart zaradi dolgov prodal svoj delež v gradbenem podjetju GRM in zapustil poslovne vode, nato pa leta 2010 prevzel vodenje ruske sankaške zveze.

Gart je lani preživel nesrečo na morju, ko se je pri Sumartinu potopila njegova 14-metrska ladja.