Priče poročajo, da je šlo za silovito eksplozijo. Foto: EPA
Priče poročajo, da je šlo za silovito eksplozijo. Foto: EPA

V napadu z avtomobilom bombo so bili ubiti tudi trije civilisti in afganistanski policist. Samomorilski napadalec se je razstrelil v bližini palače Dar Ul Amana v jugozahodnem delu afganistanske prestolnice, kjer je bil nekoč sedež afganistanskih kraljev. Po eksploziji je bilo na prizorišču videti goreča vozila in helikopterje Isafa, ki so odvažali žrtve.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani, njihov tiskovni predstavnik Zabiulah Mudžahid je dejal, da so bili tarča napada ameriški vojaški inštruktorji. Povedal je še, da je bilo v vozilu samomorilskega napadalca nameščenih 700 kilogramov razstreliva.

O napadih poročajo tudi iz drugih delov Afganistana. V nemirni južni pokrajini Kandahar sta bila v napadu ubita dva avstralska pripadnika Isafa, ki ju je ustrelil moški, oblečen v uniformo afganistanske vojske. Napadalec je bil nato ubit.

V prestolnici vzhodne pokrajine Kunar Asadabadu se je razstrelila samomorilska napadalka, pri čemer sta bila ranjena dva afganistanska policista. Ženska je skušala izvesti napad na poslopje krajevnih oblasti, a so nanjo postali pozorni varnostniki in so začeli streljati, takrat pa je sama sprožila razstrelivo.