Irak eksplozije še vedno pretresajo vsak dan. Foto: EPA
Irak eksplozije še vedno pretresajo vsak dan. Foto: EPA

Eksplozije v Karbali so odjeknile v središču mesta, v neposredni bližini urada za izdajo potnih listov in osebnih izkaznic. Najprej je eksplodirala obcestna bomba, po prihodu reševalcev pa so sledile še tri eksplozije. Po poročanju oblasti je umrlo najmanj 22 ljudi, na desetine jih je bilo ranjenih.

Velika je tudi gmotna škoda na bližnjih stavbah, policija pa je prizorišče napadov že izpraznila in zaprla vse vhode v mesto. Ker prizorišča napadov še niso natančno pregledali, oblasti opozarjajo, da bi se lahko število žrtev še zvišalo.

Nasilje tudi v drugih predelih Iraka
O nasilju poročajo tudi iz drugih delov Iraka. V mestu Ramada na zahodu države sta v dveh eksplozijah obcestnih bomb umrli dve osebi, šest jih je bilo ranjenih. Tudi v tem primeru je šlo za eksplozijo, ki ji je ob prihodu nujne pomoči sledila še ena.

V severnem predelu Bagdada Hurija je medtem pod streli iz pištole umrl voznik visokega predstavnika iraškega ministrstva za človekove pravice.

Nasilje v Iraku se je nekoliko umirilo
Nasilje v Iraku se je glede na najhujše obdobje v letih 2006 in 2007 nekoliko umirilo, a napadi še vedno niso redkost. Oblasti so pred kratkim sporočile, da je samo avgusta v nasilju v državi umrlo 239 ljudi.