Policija domneva, da je bil umorjeni Lin v zvezi z morilcem Magnotto.
Policija domneva, da je bil umorjeni Lin v zvezi z morilcem Magnotto. "Kanadski psiho" ga je ubil s šilom za led, nato se je spolno izživljal nad truplom, pri čemer se je tudi posnel, za konec pa je truplo povsem razkosal. Foto: EPA

Glava je bila še zadnji del telesa Lin Juna, ki so ga pogrešali. 29-letni Magnotta, ki je občasno delal kot igralec v pornografskih filmih, je konec maja zabodel Lina, ga ubil in razkosal, nato pa na različne naslove poslal dele njegovega trupla.

Dele trupla razposlal v Ottawo in Vancouver
Dele telesa je "kanadski psiho" poslal na naslove političnih strank v glavnem mestu Ottawa, nekatere dele pa je naslovil na šole v Vancouvru. Ostanke trupa je policija našla v Montrealu, po obsežni vsedržavni preiskavi pa je manjkala le še glava. To so nato po telefonskem namigu našli v parku Angrignon v jugozahodnem predelu Montreala.

Osumljenec kljub posnetku dejanje zanika
Magnotto so aretirali 4. junija v Nemčiji, kamor je pobegnil po gnusnem dejanju, ki ga je domnevno posnel in tudi objavil na spletu, zaradi česar ga je policija tudi začela loviti. Kanada je od Nemčije nemudoma zahtevala njegovo izročitev. Če bo obsojen, mu grozi dosmrtna ječa. Magnotta sicer obtožbe zavrača, čeprav je policija potrdila, da je so pridobili celotni posnetek umora, na katerem je jasno razvidno njegovo spolno izživljanje in razkosanje trupla.

Tožilstvo meni, da se bo proces v primeru, ki je pretresel in pritegnil vso pozornost Kanade, začel šele marca prihodnje leto.