V napadu je umrlo 16 ljudi. Motiv ni potrjen, lastnik kluba pa sumi nekdanja zaposlena. Foto: EPA
V napadu je umrlo 16 ljudi. Motiv ni potrjen, lastnik kluba pa sumi nekdanja zaposlena. Foto: EPA
Napad v Kairu najverjetneje posledica spora

Egiptovsko notranje ministrstvo je sporočilo, da naj bi se napad zgodil po prepiru med zaposlenimi in skupino mladih na prizorišču, poroča BBC. "Prvi podatki kažejo, da je prišlo do razprtij med zaposlenimi v nočnem klubu in drugimi ljudmi, ki so iz maščevanja vrgli molotovko proti vratom," so sporočili z ministrstva, pa poroča Al Džazira.

Slovenska tiskovna agencija medtem poroča, da je bila, sodeč po varnostnih virih, večina žrtev zaposlena v klubu, lastnik pa za napad krivi dva nekdanja zaposlena, ki ju je odpustil. Kot je dejal, sta se predtem zapletla v spor z zaposlenimi, ko sta hotela vstopiti. Nato sta se vrnila in molotovke odvrgla pred vhodna vrata, kar je ljudem v lokalu preprečilo, da bi ga lahko zapustili, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. BBC poroča, da naj bi bili trije napadalci zamaskirani.

V napadu je bilo še najmanj pet ljudi ranjenih. Medtem ko BBC poroča, da je bilo ubitih 16 ljudi, pa Al Džazira poroča o 18 smrtnih žrtvah. Žrtve napada so umrle zaradi opeklin ali zadušitve z dimom. Direktor kluba je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je ogenj zajel lesen strop, ki se je nato porušil. Nočni klub, ki je bil tudi restavracija, je v kleti in ni ponujal zasilnih izhodov, poroča Reuters.

Egipt že dlje časa pretresajo bombni napadi in streljanja, predvsem zoper pripadnike varnostnih sil, potem ko je vojska z oblasti leta 2013 zrušila predsednika Mohameda Mursija.

Napad v Kairu najverjetneje posledica spora