Zasedba Yellow Dogs med nastopom v Brookylnu. Foto: Reuters
Zasedba Yellow Dogs med nastopom v Brookylnu. Foto: Reuters

29-letni Ali Akbar Mahamadi Rafie je ubil člane indierockskupine Yellow Dogs, ki so jo sestavljali iranski izseljenci, dva člana skupine pa sta preživela, saj ju med Rafiejevim strelskim pohodom ni bilo v skupnem stanovanju. Skupina je bila sicer pred več leti ustanovljena v Teheranu.

Trojico glasbenikov so našli v stavbi v Brooklynu, kjer so živeli in vadili. Rafie je nato sodil še sebi, ustrelil se je na strehi stavbe.

Nejasni odnosi med skupinama
Mediji so sprva poročali, da Rafie ni prenesel razočaranja, ker ni bil več del Yellow Dogsov, toda pozneje se je izvedelo, da je ostal brez mesta v drugi glasbeni skupini, Free Keys. Prav dva člana te skupine sta se z njim borila za puško, saj jima je povedal, kaj namerava, a mu namere nista mogla preprečiti. Tudi enega izmed njiju je ustrelil v roko.

Policija je ugotovila, da so se strelec in člani zasedbe Free Keys sporekli med seboj zaradi denarja, vendar ni jasno, zakaj se je Rafie nato spravil na člane druge skupine. Člane Yellow Dogsov je sicer poznal, a zaradi "nepomembnega spora" se z njimi ni pogovarjal že več mesecev.

Zasedba Yellow Dogs se je opisovala kot "postpankovski band iz Teherana s začasnim bivališčem v Brooklynu", predvsem med iranskimi priseljenci v ZDA pa je bila zelo priljubljena.