Kot so dejale priče, naj bi družina, ki je živela v hiši, kjer je prišlo do streljanja, prihajala iz Somalije. Foto: Reuters
Kot so dejale priče, naj bi družina, ki je živela v hiši, kjer je prišlo do streljanja, prihajala iz Somalije. Foto: Reuters

severozahodno od Londona in v Kentu proti domnevnim skrajnežem izvedla obsežno protiteroristično akcijo. Med racijo je bila ustreljena ženska, stara okoli 20 let.

Zdravstveno stanje osumljenke, ki je bila ustreljena v Willesdenu, je resno, a stabilno. V Willesdenu so bili aretirani 16-letni in 20-letni moški in 20-letna ženska. Kasneje so aretirali še 28-letna moškega in žensko, ko sta se vrnila domov. Obenem so v Kentu aretirali 43-letno žensko. Osumljeni so priprave in pobude terorističnih dejanj. Pridržani so na policijski postaji v britanski prestolnici, poroča BBC.

Predstavnik policije Neil Basu je novinarjem povedal, da so "prepričani, da so prijeli osumljence, ki predstavljajo grožnjo". Na vprašanje, ali so preprečili načrtovanje terorističnega dejanja, je odgovoril z da. "Pripadniki policije ves čas izvajajo dejanja, za katera je potrebnega ogromno poguma. Od takih dejanj, ki so videna v javnosti in pri katerih se neposredno podajo v nevarnost, kar ste videli pred kratkim, do ogromno nevidnih dejanj, ki javnosti niso znana in ostanejo v ozadju," je dodal.

V četrtek so v neposredni bližini poslopja parlamenta v Londonu prijeli z noži oboroženega 27-letnega moškega, ki je osumljen posesti orožja in načrtovanja terorističnega napada, vendar pa, kot pravijo predstavniki policije, protiteroristična operacija s to aretacijo ni bila povezana.