Žrtve napadov koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so pogosto civilisti. Foto: EPA
Žrtve napadov koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so pogosto civilisti. Foto: EPA

Tarča napada je bila polnilnica vode v pokrajini Hadža ob Savdski Arabiji. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je bila večina trupel, ki so jih prepeljali v bolnišnico, zoglenela.

Prejšnji mesec je bilo v podobnem napadu na stanovanjski kompleks uslužbencev elektrarne v Moki ubitih 65 civilistov. Aprila pa je v napadu na mlekarno v pristaniškem mestu Hodeida umrlo 35 civilistov.

Savdska provladna koalicija je danes izvedla najmanj 12 napadov na položaje upornikov na severu Jemna, kjer so utrjeni hutijevci. Štiri napade je izvedla v osrednji pokrajini Baida, enega pa na uporniške položaje južno od prestolnice Sana, še poroča AFP.

Po posredovanju ubitih 4.500 ljudi
Po podatkih Združenih narodov je bilo v Jemnu ubitih skoraj 4.500 ljudi, odkar je vojaška provladna koalicija začela svoje posredovanje proti šiitskim upornikom marca letos, v državi pa se spopadajo s humanitarno katastrofo, poroča Reuters. Med smrtnimi žrtvami je tudi 1.950 civilistov.

Hutijevski uporniki, ki jih podpirajo sile, zveste nekdanjemu predsedniku Aliju Abdulahu Salehu, so v drugi polovici lanskega leta zavzeli dele Jemna, vključno z glavnim mestom Sano, zaradi česar je marca vlada pobegnila. Hutijevski uporniki vlado sicer obtožujejo korupcije in načrtov za njihovo marginalizacijo. Aktualno vlado podpira koalicija pod vodstvom Savdske Arabije.