Dolgo je za naslednjega morebitnega predsedniškega kandidata veljal Jeb Bush, nekdanji guverner Floride in brat Georgea W. Busha (predsednik med letoma 2001 in 2009) in sin Georga H. W. Busha, predsednika med letoma 1989 in 1993, v zadnjem času pa se pojavljajo ugibanja, da to utegne postati njegov najstarejši sin (in hkrati najstarejši vnuk Georgea H.).

George Prescott Garnica Bush je 36-letni gradbeni investitor, pravnik in rezervist ameriških marincev, ki ima za seboj služenje v Afganistanu. Je tudi ustanovitelj političnega odbora Maverick PAC, ki išče finančno podporo za republikanske kandidate in mlajše generacije privržencev. Tega sicer še ni javno objavil, a odbor bi lahko deloval tudi za zbiranje podpore, ko oz. če se sam odloči podati v predsedniški boj, piše Guardian.

"Mali rjavčki"
Družina Bush je v Beli hiši v treh mandatih preživela 12 let, zato so jih (bili) ameriški volivci morda naveličani. A George P. ima lastnost, ki bi utegnila privabiti tudi številne volivce demokratov - latinskoameriško poreklo. Njegova mati Columba Bush je odrasla v Mehiki in je spoznala svojega bodočega moža Jeba, ko je ta prišel v njen kraj Leon na izmenjavo.

Ko je George H. svoje vnuke predstavil Ronaldu Reaganu, so Georga P.-ja ter njegovega brata in sestro ljubkovalno poimenovali "mali rjavčki". S svojim latinskim poreklom bi bil zagotovo privlačen kandidat za nemajhno latinskoameriško skupnost v ZDA, ki sicer tradicionalno voli demokrate.

Energični George P. je prejšnji teden podprl zamisel, da bi njegov oče ob Mittu Romneyju kandidiral kot podpredsednik, hkrati pa mlade v njihovih 20 letih pozval, naj od političnih voditeljev zahtevajo boj z enormnim dolgom države.

"Viva Bush!"
Politika je bila Georgeu P.-ju položena v zibelko, kar se je pokazalo že leta 1988, ko je, star 12 let, govoril na republikanski nacionalni konvenciji, kjer so kandidirali njegovega dedka. Med govorniki je bil tudi štiri leta pozneje. Med predsedniškima kampanjama leta 2000 in 2004 je sodeloval v kampanji svojega strica in podprl njegov predlog o koreniti reformi migracijske politike.

Preteklost najnovejšega upa dinastije Bush ni povsem brezmadežna, a aretacija zaradi vloma v hišo nekdanjega dekleta, ko je bil v mlajših letih, ni nekaj takega, kar mu javnost ne bi mogla odpustiti, poroča Independent. Večja ovira bi utegnila biti zapuščina njegovega strica. Ker pa ga politična organizacija njegove družine podpira, bi lahko kaj kmalu ponovil besede, ki jih je kot 16-letnik zaklical na republikanski nacionalni konvenciji: "Viva Bush!".