Šesturna stavka je prizadela okoli 25.000 potnikov. Foto: Reuters
Šesturna stavka je prizadela okoli 25.000 potnikov. Foto: Reuters
Lufthansa
Razlog za stavko je že dalj časa trajajoči konflikt pilotov in vodstva Lufthanse glede pogojev upokojevanja. Foto: Reuters
Zaradi stavke pilotov Lufthanse veliko odpovedanih letov

Stavka naj bi prizadela približno 25.000 potnikov.

Preklicani poleti na kratke proge
Stavka pilotov je potekala na največjem nemškem letališču Frankfurt, ki je Lufthansina domača baza, in sicer med 17. in 23. uro. Sindikalna akcija je prizadela polete na kratke in srednje proge, odpovedanih pa bo tudi nekaj posameznih poletov po 13.30.

Kot so v četrtek popoldne sporočili iz sindikata pilotov Cockpit, Lufthansini piloti iz Frankfurta v šestih urah stavke ne bodo vzletali proti nemškim in evropskim destinacijam. Izjava ni omenjala poletov na dolge proge, kar nakazuje, da ti poleti ne bodo prizadeti.

Razlog za stavko je že dalj časa trajajoči konflikt pilotov in vodstva Lufthanse glede pogojev upokojevanja. Družba namreč želi pilotom odvzeti možnost zgodnje upokojitve ter uvesti sistem prispevkov k financiranju pokojnin. Pretekli petek so šest ur stavkali v nemškem nizkocenovnem prevozniku in Lufthansini hčerinski družbi Germanwings. Odpovedanih je bilo 116 od 164 napovedanih poletov, prizadetih pa je bilo okoli 15.000 potnikov.

Zaradi stavke pilotov Lufthanse veliko odpovedanih letov