Pred Bataclanom ljudje še vedno v spomin na žrtve polagajo cvetje in sporočila. Foto: Reuters
Pred Bataclanom ljudje še vedno v spomin na žrtve polagajo cvetje in sporočila. Foto: Reuters
Identificiran tretji napadalec

Gre za 23-letnega Foueda Mohameda Aggada iz Strasbourga, ki je z bratom in skupino prijateljev konec leta 2013 odpotoval v Sirijo. Lansko pomlad se jih je večina vrnila v Francijo, kjer jih je nato prijela francoska policija, Aggad pa je takrat ostal v Siriji.

Pozneje se je očitno uspešno vtihotapil spet v Francijo in skupaj še z dvema napadalcema, 29-letnim Omarjem Ismailom Mostefajem in 28-letnim Samijem Amimourjem, ki sta imela oba francosko državljanstvo, izvedel napad na Bataclan. Vsi trije so se v dvorani razstrelili.

Aggada so identificirali prejšnji teden, ko je bila končana analiza njegove DNK, ki so jo primerjali z DNK-jem članov njegove družine. Mostefaja so prepoznali po prstnih blazinicah. Pred leti je delal v banki v Chartresu blizu Pariza, leta 2010 pa so ga oblasti uvrstile na seznam domnevnih teroristov. Amimour pa je, potem ko so ga leta 2012 obtožili terorističnih dejanj, izginil, zato je policija za njim izdala mednarodno tiralico.

V napadu na omenjeno koncertno dvorano, v kateri je imela koncert ameriška skupina Eagles of Death Metal, je bilo ubitih 90 ljudi. Skupno je bilo v terorističnih napadih v Parizu 13. novembra ubitih 130 ljudi.

Identificiran tretji napadalec