Lexus GS po manjši prenovi. Foto: Lexus
Lexus GS po manjši prenovi. Foto: Lexus

Lexus GS in LX sta bila deležna manjše prenove, posodobili so tudi paleto pogonskih motorjev. Prenovljena premium modela LX 570 in GS je Lexus predstavil na dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance v ZDA.
Lexus GS za leto 2016 se od aktualnega modela razlikuje po drugačnih blatnikih, bolj agresivni maski motorja, bi-led prednjih svetilih, drugačna je grafična podoba zadnjih svetil in tudi dizajn aluminijastih platišč.
Največja novost je, da bo v ponudbi tudi nova različica GS 200t s pogonom na zadnji kolesi. Pod motornim pokrovom je 2,0-litrski turbo bencinski agregat s 180 kilovatov moči in 349 Nm navora. Moč na zadnji kolesi prenaša osemstopenjski samodejni menjalnik. V ponudbi ostajata različici GS 350 s 3,5-litrskim bencinskim motorjem V6, ki ima zdaj še več moči, in hibridni GS 450h s 3,5-litrskim bencinskim motorjem V6, elektromotorjem in CVT-menjalnikom.
Pri modelih GS 350 in GS 450h bo standardno na voljo navigacijski sistem, dodali so nove barve potovalne kabine, pa tudi Toyotin Safety System +, ki vključuje sistem za zaznavanje in opozarjanje pred trkom, zaznavanje pešcev, zaznavanje in opozarjanje na nenamerno prečkanje voznega pasu, žaromete, ki samodejno prilagajajo snop svetlobe in dinamični radarski tempomat.
Še ena prenova za LX
Lexus je prenovil tudi model LX 570. Aktualno generacijo so zadnjič prenovili leta 2012, za modelsko leto 2016 pa so Japonci predvideli bolj športno masko motorja, LED-sijalke in LED-svetila za meglo, nove blatnike, zadnja svetila, aluminijasta platišča, v potovalni kabini izpostavljajo nov zabavno-informacijski sistem z 12,3-palčnim zaslonom. Standardna je kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, projekcijski zaslon, LED-ambientalna osvetlitev, prednja sedeža imata možnost ogrevanja in hlajenja.
Povsem novo generacijo lexusa LX 570 lahko pričakujemo čez dve ali tri leta.