Lexus RX bo na trgu konkuriral BMW-ju X5, audiju Q7 in drugim premium športnim terenskim vozilom. Foto: Lexus
Lexus RX bo na trgu konkuriral BMW-ju X5, audiju Q7 in drugim premium športnim terenskim vozilom. Foto: Lexus

Aktualna generacija Lexusovega premium športnega terenca RX je do danes z vmesno prenovo leta 2012 vztrajala od leta 2008.
Lexus je do danes po vsem svetu prodal 2,1 milijona primerkov modelov RX, vseh generacij skupaj, kar ga uvršča na prvo mesto po prodaji znamke Lexus s 26-letno zgodovino. Skoraj tretjina vseh prodanih lexusov do zdaj je bila z oznako RX.
Sorodne poteze z manjšim modelom NX
Hišni oblikovalci so se pri snovanju zunanjega dizajna spogledovali z manjšim bratom NX, kar pomeni, da ima ostre robove, agresivne linije in veliko motorno masko.
Petsedežni športni terenec je znotraj v primerjavi z aktualnim modelom prostornejši, pri Lexusu izpostavljajo več prostora za noge za potnike na zadnji klopi. V potovalno kabino so vgradili še bolj kakovostne materiale in najnovejšo tehnologijo. Pohvali se lahko s projekcijskim zaslonom pred voznikom (head-up zaslon), 12-3-palčnim zaslonom in številnimi varnostnimi sistemi, kot so sistem za uravnavanje stabilnosti vozila (VSA), sistem vehicle dynamics integrated management (VDIM), ki na inteligenten način združuje pogonski sklop in elektronske sisteme. RX se ponaša še s prilagodljivim sistemom podvozja in inovativnim varnostim paketom sistemov, ki združuje radarski tempomat, ki je sposoben v določenih okoliščinah do popolnosti zaustaviti vozilo, kamero za zaznavanje prometa, sistem z opozorilom na nenamerno zapuščanje voznega pasu, žaromete, ki sami prilagajajo dolžino svetlobnega snopa ...
Nov osemstopenjski samodejni menjalnik
V ponudbi sta model RX 350, ki ga poganja izboljšani 3,5-litrski motor V6 z 220 kilovati moči, ki moč na kolesa prenaša s pomočjo novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika, in hibridni model RX 450h, ki kombinira V6 bencinski motor in elektomotor s primerljivo močjo, kot jo zmore izključno bencinski model.
V ponudbi bo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom tudi F sport paket z bolj dinamičnim videzom, ki so ga zagotovili z agresivnejšo zračno režo spredaj, dodelanim odbijačem zadaj, 20-palčnimi lahkimi platišči, F sport instrumentalno ploščo, večnamenskim zaslonom TFT (MID), športno oblikovanim in v usnje oblečenim volanom, F-sport oznakami, posebnimi barvami ...