DS je predstavil omejene serije ‘1955’ ob 60. obletnici originalnega modela DS. Foto: DS
DS je predstavil omejene serije ‘1955’ ob 60. obletnici originalnega modela DS. Foto: DS

Znamka DS se je ob 60. obletnici originalnega modela DS odločila ponuditi omejeno serijo za vsa vozila iz svojega prodajnega programa.
Leta 1955 je bil v sklopu avtomobilskega salona v Parizu v palači Grand Palais predstavljen DS, legendarno vozilo, ki je zaznamovalo svet avtomobilizma 20. stoletja. 60 let kasneje je nastala znamka DS, ki si prizadeva ohraniti duh tega mitološkega vozila in francoski avtomobil ponovno popeljati med znamke visokega razreda.
Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS pravi, da so pri kreiranju znamke črpali navdih iz dediščine. Oprli so se na vrednote, kot so inovacija, odličnost in avantgardnost, pri najnovejših izdelkih znamke pa so združili tudi izzivalen dizajn, tehnologijo, udobje in dinamičnost.
Omejeno število modelov
Omejena serijo vozil bo na voljo za ves prodajni program, torej model DS 3 in njegovo različico cabrio, za prenovljenega DS 5 in tudi za DS 4. Modeli bodo v omejenem številu (1955 vozil DS 3 in DS 3 cabrio, 955 vozil DS 4 in 955 DS 5) na prodaj od konca maja dalje.
Modeli ‘1955’ se od drugih ločijo po modri barvi karoserije „encre“ (z dvobarvno streho pri vozilih DS 3 in DS 4), lahkih platiščih z osrednjimi okrasnimi pokrovčki v barvi gold mat, s katero je obarvan tudi logotipu DS na pokrovu motornega prostora – spomin na originalni model DS -, ohišju zunanjih vzvratnih ogledal z lasersko vgravirano oznako DS in pozlačenimi nalepkami ‘DS 60 1955' na prednjih in prtljažnih vratih. Sedeži so oblečeni v polno zrnastno usnje, oblikovalci so dodali razne dodatke za individualizacijo podobe z napisom ‘DS 60 1955’ (preproge, posebni vzglavniki, oštevilčena ploščica, …).
Motorna paleta pri omejeni seriji je sestavljena iz najnovejše generacije bencinskih in dizelskih motorjev skupine PSA. Vsi ustrezajo emisijskemu standardu Euro 6 in so opremljeni s tehnologijo Stop & Start. Za model DS 5 bo na voljo tudi Hybrid 4x4.