Na novo, podaljšano različico range roverja so morali kupci čakati dve desetletji. Foto: Range Rover
Na novo, podaljšano različico range roverja so morali kupci čakati dve desetletji. Foto: Range Rover

Po dveh desetletjih bodo marca 2014 prvi kupci znova lahko sedli v podaljšano različico range roverja, ki jo ameriška salonska premiera čaka 20. novembra letos na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, 21. novembra pa bo predstavljena na Kitajskem, ki je tudi eden izmed pomembnejših trgov za prestižne SUV-je.

Pri Land Roverju trdno verjamejo, da bo dodatnih 140 milimetrov za noge sopotnikov v drugi vrsti močno povečalo privlačnost range roverja predvsem za tiste kupce, ki še prisegajo na poklicne voznike oziroma si jih lahko privoščijo, sami pa raje sedijo na udobnih sopotniških sedežih.

V prestižnem range roverju L udobja ne bo manjkalo, zanj pa ne bo zaslužna le bogata opremljenost, ampak poleg prostornosti tudi podrobnosti, kot je na primer možnost spreminjanja naklona naslona sedežev. V običajnem range roverju je tako mogoče naklon spremeniti le za devet stopinj, v različici L pa za 17 stopinj. Pred očmi javnosti se bodo lahko potniki v drugi sedežni vrsti skrili s serijskimi električno pomičnimi zastori, lažje pa se bodo nastavili sončnim žarkom, saj bo serijska tudi steklena streha.

Še več opreme za najizbirčnejše uporabnike pa bodo ponudili v podaljšani različici z ravnjo opreme autography black, z dvema ločenima sedežema zadaj, med katerima je sredinska konzola z različnimi stikali za upravljanje sistemov v vozilu, pa tudi zložljivi mizici, priključki za USB, odlagalni predalčki in še kaj za večje udobje petičnih potnikov. Na katere petičneže pri britanski znamki najbolj računajo, pa morda dovolj pove podatek, da bodo vozilo predstavili na začetku novembra na avtomobilskem salonu v Dubaju.