Pričetek izvajanja tehničnih ukrepov v Sloveniji bo 1. marca 2016. Foto: Reuters
Pričetek izvajanja tehničnih ukrepov v Sloveniji bo 1. marca 2016. Foto: Reuters

Podjetje Porsche Slovenija je sporočilo, da bo prve od več kot 34 tisoč avtomobilov z dizelskimi motorji tipa EA 189 v svoje servisne delavnice vpoklicalo 1. marca letos. Vpoklici bodo potekali skozi celo leto 2016.
V povezavi z reševanjem dizelske tematike pri vozilih koncerna Volkswagen v Sloveniji uvoznik Porsche Slovenija sporoča, da je koncern Volkswagen v zadnjem četrtletju leta 2015 izvedel preizkuse predvidenih tehničnih rešitev in se pripravil na pozivno akcijo.
V okviru akcije bodo uvoznik Porsche Slovenija in pooblaščeni servisni partnerji s 1. marcem začeli izvajati tehnične ukrepe na vozilih z dizelskimi motorji EA 189. V Sloveniji je prizadetih več kot 34 tisoč vozil znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen z motorjem tipa EA 189 in s prostornino motorjev 1,2-litra, 1,6-litra in 2,0-litra.

Vpoklici celo koledarsko leto
Glede na veliko število vozil in možnih kombinacij, upoštevati je treba več avtomobilskih znamk koncerna, različne trge in modele, različne izvedbe motorjev in menjalnikov ter različna modelska leta, bo aktivno obveščanje strank za vse motorne različice potekalo celo koledarsko leto 2016. Stranke bodo pisno vabljene v pooblaščene servisne delavnice.
Pri Porsche Slovenija so v pismu medijem in javnosti zapisali, da bodo poskrbeli, da bo čas, potreben za izvedbo servisnih ukrepov, za vse stranke čim krajši in da bo vsem strankam ponujeno ustrezno brezplačno nadomestno vozilo. Prav tako bo izvedba ukrepov brezplačna.