Grohl je ustanovil Foo Fighters na pogorišču 'zastavonoš' grungea Nirvane. Foto: EPA
Grohl je ustanovil Foo Fighters na pogorišču 'zastavonoš' grungea Nirvane. Foto: EPA

Ob govoricah, da se skupina razhaja, je Grohl na Facebooku objavil javno pismo. V njem se je zahvalil svojim oboževalcem za vso podporo, ki so jo izkazali skupini v njenem 18-letnem obdobju delovanja: "V resnici nam ne bi nikoli uspelo brez vas. Nikoli v svojih najbolj divjih sanjah si nisem mislil, da bodo Foo Figters prišli tako daleč. Nikoli si nisem mislil, da bomo prišli tako daleč."

A sama skupina se ne razhaja. Grohl je pojasnil, da predvsem ne ve, kdaj se bodo člani skupine znova združili: "Da, resen sem. Nisem prepričan, kdaj bodo Foo Fighters spet igrali skupaj. Nenavaden občutek je, ko rečeš nekaj takšnega. Toda to je dobra stvar za nas, da gremo malo stran za nekaj časa ...Včasih je dobro, da stvari postaviš malo nazaj v garažo."

Zametki skupine segajo v leto 1995, doslej pa so izdali sedem studijskih albumov. "Jaz, Taylor, Nate, Pat, Chris in Rami ... Sem prepričan, da vas bomo še videli ... Hvala vam, hvala vam, hvala vam," je še zapisal na Facebooku. Za Grohla se zdaj ne začenjajo počitnice, saj namerava dokončati svoj dokumentarec Sound City in nov album. "Morda je to največji in najpomembnejši projekt, na katerem sem kdaj koli delal," je poudaril in dodal: "Pripravite se, prihaja ..."